EK: Nimburk poslednji prošao dalje

Košarkaši Nimburka pobedili su Sevilju sa 91:82 i obezbedili poslednje mesto koje vodi u drugu fazu Evrokupa.

Izvor: JT

Utorak, 16.12.2014.

23:43

Default images

Pred poslednje, deseto kolo grupne faze, jedina nepoznanica je bila koji tim će iz grupe C izboriti plasman među 32 tima u Evrokupu, a češki klub je to uspeo ispred Oldenburga i Šarlroa.

Nimburk je protiv Sevilje ostvario peti trijumf i tako zauzeo treće mesto, sa istim skorom kao španski klub. Prvo mesto još ranije u grupi C je obezbedio Virtus, sa sedam pobeda i dva poraza, dok je Nansi drugi sa skorom 5-4.

U preostalim utakmicama desetog kola te grupe u sredu se sastaju Oldenburg i Virtus, odnosno Nansi i Šarlroa.

Najbolji u trijumfu Nimburka bio je Tre Simons sa 18 poena, sedam skokova i 11 asistencija, Kristijan Burns je dodao 19 poena, a Petr Benda 16 oena i sedam skokova. U timu Sevilje, Ćavijer Tames je uimao 17 poena, dok je Nikola Radičević upisao osam poena i sedam asistencija.

U jednoj preostaloj utakmici koja je odigrana u utorak, Pariz Levaloa je slavio na gostovanju Strazburu sa 75:71. Strazbur je bez obzira na taj poraz ostao na prvom mestu grupe A sa osam pobeda i dva poraza, dok je Pariz Levaloa na trećem mestu.

Parižane je do pobede predvodio bivši košarkaš Crvene zvezde Blejk Šilb sa 23 poena i četiri skoka, dok je Lending Sejn dodao 13 poena i osam skokova. U timu Strazbura, Ali Traore je imao 16 poena, a Met Hauard 13, uz pet skokova. Tadija Dragićević se za 15 minuta nije upisao u strelce, a imao je četiri skoka i tri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: