UEFA dala Zvezdi rok do 24. aprila

Fudbalski klub Crvena zvezda ima rok do 23. aprila da dostavi kompletnu dokumentaciju Evropskoj fudbalskoj uniji o načinu saniranja višemilionskih dugova.

Izvor: JT

Sreda, 16.04.2014.

08:25

Default images

‘Crveno-beli’ su prošlog petka dobili opomenu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, zbog čega im preti zabrana igranja u Evropi. Komora za donošenje presuda je tom prilikom poslala tačan opis načinjenog prekršaja, kao i svih dugoročnih obaveza koje klub sa „Marakane“ nije izvršio.

Kako prenose “Večernje novosti”, ukoliko UEFA prihvati plan sanacije dugova, to bi omogućilo ‘crveno-belima’ da obaveze, u iznosu od oko tri miliona evra, ispune do 25. maja. U slučaju da ga vladajuće telo evropskog fudbala odbaci, Zvezda bi automatski bila izbačena iz evrokupova za sezonu 2014/15.

Pored toga, UEFA može da izrekne i neku od sankcija iz pravilnika. Među tim sankcijama sui zadržavanje sredstava od UEFA takmičenja, zabrana registracije novih igrača za UEFA takmičenja, ograničenje broja igrača u UEFA takmičenjima, diskvalifikacija iz evrokupova koja su u toku i isključenja iz budućih, oduzimanje titula i nagrada.

U pitanju nije mala suma i iznosi nekoliko miliona evra. Nije potrebno odmah sve da se plati, ali slede kontrole i krajnji rok za rešavanje problema je 25. maj. Angažovali smo advokatsku kancelariju, a navijači znaju da ovaj problem nije napravilo aktuelno rukovodstvo. Nismo u dobroj poziciji, ali razmišljamo pozitivno. Imamo više od 50 odsto šansi da rešimo problem i naredne sezone igramo u Evropi”, rekao je potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev.

Prema izvorima “Sporta”, Zvezdu od učešća u Evropi naredne sezone deli više od tri miliona evra. U tu sumu iznosi dug prema radu za transfere Milivojevića i Pantića od 1.700.000 evra, 600.000 evra potražuje po sudskoj odluci Gregorž Bronovicki, dok je dug za neisplaćene zarade Kaluđeroviću, Jevtiću, Vilotiću, Prosinečkom i još nekolicini igrača oko 120.000 evra. Takođe, trenutni minus kluba je 1.500.000 evra, a tu se ne računa dug prema poveriocima i zaostale zarade zaposlenih u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: