Pola Evrope juri Filipa Đorđevića

Filip Đorđević postao je najtraženiji srpski fudbaler ove zime, zahvaljujući odličnoj formi.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

03:32

Default images

Đorđević je u petak dao jedini gol za Srbiju protiv Rusije, a u dresu Nanta tresao je mrežu 8 puta na 13 mečeva ove sezone.

Još važnije, Filipu sledećeg leta ističe ugovor, pa se sukobljavaju dve strategije – kupiti ga u januaru za male pare, ili sačekati leto i dobiti ga besplatno.

Za Đorđevića je u ovom trenutku zainteresovan dvocifren broj ozbiljnih evropskih klubova, a Korijere delo Sport prenosi konkretne podatke o ponudi koju je agent našeg fudbalera Alesandroi Luči dobio od Lacija – 1.2 miliona evra po sezoni.

Svi se slažu da momku, koji je od odlaska iz Srbije igrao za Nant sa uspehom u drugoj francuskoj ligi, a zatim preneo isti nivo forme i u elitni rang francuskog fudbala, sledi potpisivanje ugovora koji će ga doživotno zbrinuti.
Kako prenose italijanske kolege, pored Lacija Đorđevića žele Juventus, Inter, Roma, Fiorentina, Sampdorija, Udineze i Parma. To je spisak ograničen na Apenine, a na njega treba dodati bar po dva kluba u Bundesligi i Premijer ligi. Filipa žele i vodeće francuske ekipe, Lion je imao spremnu ponudu koja je letos propala jer nisu uspeli da prodaju Gomisa, ali je verovatnije da će on sada preći u jaču ligu.

Lacijali žele da sa srpski reprezentativac stigne sledećeg leta, kao besplatni igrač, i bude ključni šraf u promeni napada, pošto iz kluba gotovo izvesno idu Klose i Flokari. Problem je što Lacio u ovom prelaznom roku nema mesta za igrače izvan EU.

To daje veliku prednost klubovima koji bi bili spremni da već u januaru plate obeštećenje, koje će svakako biti daleko ispod realne Đorđevićeve cene. Tu se pre svega misli na Inter, sa novim i ambicioznim gazdom, ali i na klubove iz ostatka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: