Mariju priređen doček u Danblejnu

Šest dana pošto je osvojio svoj prvi Gren slem, US Open, Endiju Mariju je priređen svečani doček u njegovom rodnom gradu Danblejnu.

Izvor: JT

Nedelja, 16.09.2012.

23:48

Default images

Hiljade građana Danblejna izašlo je na ulice malenog škotskog grada kako bi pozdravilo Marija, koji je pozirao je sa dve osvojene medalje zlatnom i srebrnom sa Olimpijskih igara u Londonu, a potom je posetio lokalni klub u kojem je napravio prve teniske korake.

Bilo je dirljivo. Nikada mi se ništa slično nije dogodilo i nisam imao ideju šta može da me očekuje. Svi su bili vrlo pozitivni i uživao sam u ovom danu. Imali smo i sreće sa vremenom i sve u svemu ovo je bio lep dan“, rekao je Mari.

Mari je prvi osvajač Gren slem turnira iz Velike Britanije posle Virdžinije Vejd i 1977. godine. Britanci su na trofej na jednom od četiri najveća turnira u muškoj konkurenciji čekali još od 1936. godine, kada je Fred Peri bio najbolji na Vimbldonu i US Openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: