Poraz odbojkaša na startu u Sofiji

Srpski odbojkaši poraženi su od Bugarske u prvom meču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se održava u Sofiji.

Izvor: JT

Sreda, 09.05.2012.

18:26

Default images

Izabranici Igora Kolakovića izgubili su od domaćina turnira sa 3:0, po setovima 25:22, 25:16 i 25:23, a Bugarskoj je to bio drugi trijumf.

U prvom meču drugog dana turnira u Sofiji, u grupi A, u kojoj je naša selekcija, Španija je slavila takođe protiv Slovenije maksimalnim rezultatom. Upravo protiv Španije reprezentacija Srbije igra naredni meč, u četvrtak od 16.30 po našem vremenu.

Srbija je meč počela u sastavu: Aleksandar Atanasijević, Dragan Stanković, Marko Podraščanin, Vlado Petković, Miloš Nikić i Nikola Kovačević, dok je Nikola Rosić bio na poziciji libera. Bugari su odlično počeli, poveli sa 2:0, ali je naša reprezentacija uspela brzo da izjednači preko Kovačevića.

Upravo Atanasijević i Kovačević su bili najbolji u tim trenucima u našem timu, dok je u bloku odličan bio Stanković. Ipak, Bugari su od tada bili agresivniji, što je rezultiralo vođstvom domaćina, koji su imali prednost od 8:7 na prvom tehničkom tajm-autu. Greške našeg tima timu Bugarske omogućile su da se odvoji na 13:9, a od tada su samo povećavali prednost, koja je najveća bila na 23:15. Na servisu je od tada bio Mihajlo Mitić, pa se naš tim primakao na 23:20, ali je upravo njegovom greškom na prijemu, Bugarska došla do četiri set lopte, od kojih je iskoristila treću za vođstvo od 1:0.

Atanasijević je osvojio prvi poen u drugom setu, ali su Bugari brzo izjednačili i usledila je njihova serija do 5:1. Domaćini su bili odlični u bloku, čitali su sve pokušaje prvenstveno Atanasijevića i Kovačevića, a na prvi tehnički tajm-aut otišli su sa 8:3. Naši odbojkaši na trenutke su uspevali da nagoveste preokret, ali su se Bugari svaki put vraćali, a potom samo povećavali prednost. Tako su bez problema došli do 2:0 u setovima sa 25:16.

U trećem setu viđena je značajno bolja igra naše reprezentacije, koja je doprinela vođstvu od samog starta. Srbija je preko odlično smišljenih napada povela sa 6:3, ali su Bugari uz pomoć sudija uspeli da priđu na poen zaostatka, a potom preokrenu i na tehnički tajm-aut odu sa 8:6. Naš tim je prekinuo niz domaćina tek na 10:7, ali to nije omelo bugarske odbojkaše koji su samo povećavali svoju prednost. Srbija je uspela da se primakne na 19:17, potom i na 23:22, da bi Atanasijević napravio grešku i Bugarskoj dao priliku da završi meč. Ipak, baš Atanasijević je uspeo da spasi prvu meč loptu Bugara, ali ne i drugu, pa su domaćini došli do drugog trijumfa na turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: