Kolina za B92: "Fudbal su golovi"

Po mnogima najbolji sudija svih vremena Pjerluiđi Kolina posetio je Beograd pošto je kao gost predavač boravio na prvoj „Inteza akademiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

14:45

Default images

U intervjuu za B92 Kolina je govorio o fudbalskim pravilima koja su se promenila u poslednje dve decenije.

Kolina je i dalje u fubalu, ali sada je čovek od poerenja UEFA za sudijska pitanja.

Ranije ste bili na drugi način uključeni u fudbal. Dva puta nedeljno ste sudili mečeve, to je bio težak posao. Sada imate širu sliku i poziciju. Kako vam sada deluje fudbal, da li je drugačije?

„Sada definitivno u fudbalu učestvujem na drugačiji način. Ranije sam bio odgovoran samo za sebe kao sudija, pripremao sam sebe za jedan ili dva meča nedeljno i sve je bilo isplanirano. Sada sam odgovoran za veliki broj sudija, jer kao čovek od poverenja UEFA za sudijska pitanja kontrolišem više od 260 sudija u različitim kategorijama i takmičenjima. Tako da sada nije važna samo pojedinačna priprema, već je u pitanju priprema velikog tima sudija. I dalje skačem iz jednog aviona u drugi kako bi uživo pratio mečeve u takmičenjima UEFA kad god je to moguće, a kada ne stignem onda gledam po nekoliko mečeva za redom kod kuće.“

Kompletan intervju koji je sa Pjerluiđijem Kolinom uradio Miloš Šaranović pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: