LŠ: Englezi, Bajern i Viljareal

Fudbaleri Liverpula, Čelsija, Bajerna i Viljareala plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

22:40

Default images

U derbiju osmine finala Liverpul je nakon pobede od 1:0 iz Madrida, na svom terenu savladao Real sa ubedljivih 4:0. Londonski Čelsi je remizirao sa Juventusom u Torinu 2:2, ali je dalje prošao zbog pobede od 1:0 u prvoj utakmici na svom terenu. Najmanje dileme bilo je u duelu Bajerna i Sportinga. Bavarci su nakon ubedljivih 5:0 iz Lisabona i u Mihnenu bili nemilosrdni, ovoga puta 7:1.

Dalje je prošao i Viljareal pobedom nad Panatinaikosom u Atini 2:1. Prvi meč u Španiji završen je rezultatom 1:1. Prostala četiri revanš meča osmine finala na programu su u sredu.

Golove za Liverpul u fantastičnom izdanju postigli su Fernando Tores, Stiven Džerard (2) i Andrea Dosena. Na duelu u Torinu Juve je dva puta vodio, ali Čelsi je na kraju došao do rezultata koji ga vodi dalje. Strelci za domaćina bili su Jakvinta i Del Pjero, dok su golove za Čelsi postigli Esijen i Drogba.

Bajern je ponovo do vrha napunio mrežu Sportinga. Golove za tim Jirgena Klinsmana postigli su redom Podolski (2), Polga (autogol), Švajnštajger, Van Bomel, Klose i Muler, a jedini strelac za Sporting bio je Mutinjo. Zanimljivo je bilo i u Atini. Gosti su poveli preko Ibagaze, izjednačio je Mancios, a prolaz Viljarealu omogućio je Ljorente.

Bajern – Sporting 7:1 (prvi meč 5:0)
Panatinaikos – Viljareal 1:2 (prvi meč 1:1)
Juventus – Čelsi 2:2 (prvi meč 0:1)
Liverpul – Real Madrid 4:0 (prvi meč 1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: