Direktor SC "VB" ostaje u pritvoru

Izvor: B92, Beta

Utorak, 05.02.2008.

14:34

Default images

Vanraspravno veće Okružnog suda u Novom Sadu odbilo je žalbu o odredjivanju pritvora direktoru "Vujadin Boškov" Milanu Čabriću, osumnjičenom da je dao mito sudijama za nameštanje utakmice. Kako se navodi u saopštenju Okružnog suda, Čabrićev advokat Ljubomir Apro žalio se na rešenje istražnog sudije o pritvoru, dok se ostali osumnjičeni, medju kojima i predsednik Vojvodine Ratko Butorović, nisu žalili.

Tužilaštvo se žalilo jer je jedan od osumnjičenih, kako je navedeno, ranije osudjivan zbog krivičnog dela za koje je optužen, ali je žalba odbačena kao "nedozvoljena".

Okružni sud u Novom Sadu ranije je saopštio da su Butorović, Čabrić i fudbalske sudije Mihajlo Jeknić i Borislav Kašanski, kao i bivši sudija Goran Kovačić osumnjičeni za nameštanje utakmica zadržani u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke.

U saopštenju se navodi da su Butorović i Čabrić privedeni zbog osnovane sumnje da su davali mito. Sudije Jeknić i Kašanski osumnjičeni su za primanje mita, dok se Kovačić tereti za davanje mita u pomaganju.

Butorović, Čabrić, Kovačić i Kašanski nisu pred istražnim sudijom Ankicom Kurjački priznali delo za koje su osumnjičeni, dok Jeknić iz zdravstvenih razloga nije želeo da iznosi svoju odbranu, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vojvodine i ostali osumnjičeni uhapšeni su 29. januara zbog osnovane sumnje da su "namestili" rezultat na utakmici 16. kola Meridijan super lige izmedju Mladosti iz Lučana i Vojvodine krajem prošle godine, koju je Vojvodina dobila sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: