Poraz Partizana u Jazinama

Izvor: B92

Subota, 26.01.2008.

21:54

Default images

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Zadru u Jazinama 70:54 (28:16, 15:11, 9:13, 18:14), u 19. kolu regionalne NLB,lige. „Crno-belima“ je ovo tek drugi poraz u sezoni, i Zadar sada zaostaje samo jednu pobedu za liderom. Samo dva igrača „crno-belih“ meč su završila sa dvocifrenim učinkom. Milton Palasio ubacio je 16, a Novica Veličković 13 poena. U timu Aleksandra Petrovića Kori Bruer postigao je 18, Barać je stao na 14, a Štimac i Gečevski na 12 poena.

Šampion Srbije ušao je u duel potpuno ispražnjeno posle najbolje partije u sezoni, i ubedljivog trijumfa protiv Bamberga koji je praktično obezbedio plasman u Top 16, dok je domaćin bio izuzetno motivisan.

Partizan je počeo sa dve trojke (Veličković i Tepić), ali su Zadrani brzo došli do vođstva, i rezultat je posle deset minuta bio 28:16 za domaćina. Dve trojke u finišu tog dela postigao je Andrej Štimac.

Tokom druge četvrtine Zadar je održao stečenu prednost, koja je u finišu porasla i posle serije od pet poena domaćina na poluvremenu je bilo 43:27. Partizan je u treću četvrtinu ušao znatno ozbiljnije, pre svega u odbrani, i prednost domaćina je pala na devet poena. „Crno-beli“ ipak nisu bili previše respoloženi u napadu, i Zadar je posle 30 minuta ponovo imao dvocifrenu prednost (52:40).

U poslednjih deset minuta „crno-beli“ su imali još jedan pokušaj za preokret, ali su prvi rezultatu 58:50 propustili nekoliko dobrih prilika, i domaćin je na kraju slavio. Zadar je pobedio sa više 10 poena prednosti, koliko je Partizan slavio u prvom delu sezone u Pioniru, pa će u slučaju istog broja pobeda prednost imati hrvatski tim.

U narednom kolu Partizan u novom derbiju dočekuje Hemofarm u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: