US Open: Još jednom Rože Federer

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Ponedeljak, 11.09.2006.

01:25

Default images

Švajcarac Rože Federer osvojio je i treći put u nizu Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Država u tenisu. On je u finalu bio bolji od domaćeg tenisera Endija Rodika, 3:1 (6:2, 4:6, 7:5, 6:1).

Meč je trajao dva sata i 27 minuta, a bio je potpuno 'otvoren' do 5:5 u trećem setu. Tada je sjajni Švajcarac dobio svoj servis, uzeo servis protivniku i došao do vođstva.

U četvrtom setu Rodik je 'nestao' sa terena, Federer je brzo osvojio pet gemova, a tek u trećem pokušaju u tom setu Rodik je uspeo da iskoristi svoj servis i osvoji gem. Jedini, jer je u sledećem Federer bez izgubljenog poena došao do pobede.

Statistika meča pokazuje dominaciju Federera, koji je imao 69 'vinera', Rodik 33, 17 'as' udaraca, Rodik 7 i četiri neiznuđene greške manje (19:23). Zanimljivo je da je poraženi finalista Rodik na prethodnom Ju Es Openu eliminisan već u prvom kolu.

Federeru je trijumf u SAD deveti na gren slem turnirima u karijeri; pored tri Otvorena prvenstva SAD u nizu, tri puta zaredom je pobeđivao i na Vimbldonu, a jedini veliki trofej koji mu nedostaje je na terenima Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: