Svečano razdružen FSSCG

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Sreda, 28.06.2006.

23:17

Default images

Fudbalski savez Srbije i Crne Gore u sredu je prestao da postoji, a nadležnosti te organizacije po automatizmu su prešle na Fudbalski savez Srbije.

Sednici Skupštine FS SCG prisustvovala su 24 od 30 delegata iz Srbije i 13 od 15 delegata iz Crne Gore, a odluka o razdruživanju dva saveza doneta je jednoglasno.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je da je da su i Srbija i Crna Gora "krenule za svojim realnim potrebama".

"Danas je veliki dan za fudbal i u Srbiji i u Crnoj Gori. Dan kada ćemo preuzeti samostalnu odgovornost. Danas se svečano opraštamo od jedne prevaziđene ideje", rekao je Terzić.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da nema razloga da se dobra saradnja između dve države ne nastavi i posle razdvajanja.

"Od saradnje možemo da imamo samo koristi. Već od sutra počinjemo da radimo za budućnost fudbala. U Crnoj Gori imamo planove, ali se nadam i pomoći FIFA i UEFA", rekao je Savićević, na dan kada je Crna Gora primljena u UN kao 192. član. On je zatim dodao:

"Srbiji želim puno uspeha u budućnosti. Želim da je za dve godine vidim i navijam za nju na Evropskom prvenstvu, jer znam da imate potencijala."

Sednici Skupštine FS SCG prisustovali su i predstavnici FIFA i UEFA, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković.

"Predviđam vam svetlu budućnost. Imate sjajnu prošlost i nadam se da ćete uspeti da je prenesete u budućnost. UEFA i FIFA će učiniti sve moguće kako bi vam, ako bude bilo neophodno, pomogle", rekao je potpredsednik UEFA Per Omdal.

Dosadašnji predsednik FS SCG Tomislav Karadžić osvrnuo se na prethodni period i ocenio je da je ta organizacija ispunila obećanja data pre godinu dana kada je novo rukovodstvo i stupilo na čelo Saveza.

Prioritetni ciljevi Saveza bili su regularnost domaćeg takmičenja i bezbednost na stadionima, plasman na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i finansijska stabilizacija FS SCG.

Karadžić je, međutim, ocenio da je reprezentacija na Mundijalu ostvarila loš rezultat, ali da je Savez ispunio sve što je i bilo planirano.

"Nije bilo jedinstva, sloge i harmonije, koje su nas krasile u kvalifikacijama. Neki igrači su ispoljili mane za koje nismo znali. Desila nam se velika nesreća, ali smo za nju sami krivi... Radili smo u teškom dobu, kada se politika svuda osećala", rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: