Karacev posle tri i po sata srušio Đokovića!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u svoje treće finale na Srbija openu.

Izvor: B92

Subota, 24.04.2021.

16:00

Karacev posle tri i po sata srušio Đokovića!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ruski teniser, Aslan Karacev, treći nosilac turnira, priredio je veliko iznenađenje, pobedom od 7:5, 4:6, 6:4 posle tri sata i 27 minuta igre.

Tako se 28. igrač sveta revanširao Đokoviću za poraz u polufinalu Australijan opena.

Mnogo oscilacija u igri, pripuštenih prilika za Novaka, na kraju, i Karacev je igrao dobro u najvažnijim momentima i rezultat je takav kakav je, drugi Novakov poraz od početka sezone.

Posle Evansa u Monte Karlu, sada je izgubio i od Karaceva u Beogradu. Uopšte nije delovalo da će ići tako za najboljeg igrača sveta.

Kao i u prethodna dva meča na turniru, odmah je na startu meča uspeo da napravi brejk i povede sa 3:0.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Karacev je bio stegnut, pravio je dosta grešaka, ali je ubrzo uspeo da uspostavi ritam i zada ogromne probleme šampionu Australijan opena.

Posle 3:0, Karacev je uspeo da vrati brejk i dođe do 3:3. U naredna dva gema, i jedan i drugi su morali da spašavaju brejk lopte.

Posle 4:4, videli smo tri uzastopna brejka, Rus je prvi put servirao za set na 5:4, ali je Novak vratio brejk, da bi potom opet izgubio svoj servis.

Imao je i u tom 12. gemu šansu, stigao do tri brejk loptem ali je Karecev sve izdržao i potom posle 70 minuta igre stigao do 7:5 i početnog seta.

Kao i u prvom setu, Novak je odmah uspeo da napravi brejk i to u drugom gemu za 2:0, ali je teniser iz Vladikavkaza odmah uzvratio ribrejkom, 2:1.

I tom četvrtom gemu, Novak je imao novi niz prilika, čak četiri, ali je Karacev uspeo da odoli i izjednači na 2:2.
I onda, novi brejk ruskog tenisera za 2:3 kojim je preuzeo inicijativu i u drugom setu.

Na 3:4, imao je Đoković nove dve brejk šanse, ali ih ponovo nije iskoristio. I morao je da prebaci u nestvarnu brzinu.

Posle dobijenog serviza za 5:4, u narednom je uspeo da iskoristi prvu set loptu i posle 133 minuta igre, izjednači u setovima. Nastavila se bitka dvojice igrača i u setu odluke, dalovalo je kao da prisustvujemo meču na Rolan Garosu.

Ni jedan ni drugi ase nisu predavali, Novak je u prvom gemu spasao dve brejk lopte, ali je Karacev u četvrtom spasao čak tri i izjednačio na 2:2.

U petom je Rus imao 0:40, tri brejk šanse, ali je Đoković čudesno uspeo da okrene taj gem i povede sa 3:2.

U šestom, veoma dugom gemu, Đoković nije iskoristio novih pet prilika da stigne do brejka, a onda je u narednom poklekao na svoj servis i Karacev je poveo sa 4:3. Potom je potvrdio brejk, poveo sa 5:3 i u narednom gemu propustio prvu meč loptu, pa je Novak ubrzo smanjio na 5:4.

Imao je novak dve nove prilike za brejk, ali kao i do tada, nije ih iskoristio.

Karacev je došao do nove meč lopte i pretvorio je u najveću pobedu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: