Predsednik Partizana protiv Superlige

Predsednik Partizana Milorad Vučelić izjavio je da je razočaran potezom najvećih evropskih klubova koji su se opredelili za osnivanje Superlige.

Izvor:

Ponedeljak, 19.04.2021.

14:25

Predsednik Partizana protiv Superlige
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Dodao je i da nije iznenađen takvom odlukom.

"Sve se više u svetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više", rekao je Vučelić za Večernje novosti.

Dvanaest najbogatijih klubova Evrope, medju kojima su Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted i Totenhem, Milan, Inter i Juventus, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid, dogovorili su formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa.

"Mi smatramo da je to ubistveno za fudbal, smatramo da to odudara od svih deklarativnih priča o ujedinjavanju Evrope, o premošćavanju jaza između severa i juga. Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svetska i evropska prvenstva bez najvećih zvezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu ceo sistem, potpuno nakaradno", kaže Vučelić.

Fudbal bi zakoračio u nekom nepoznatom pravcu i zato reakcija UEFA mora da bude pametna i racionalna, kaže Vučelić.

"U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega", zaključio je Vučelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: