Zvezda gleda ka žrebu – čekaju je Dinamo Zagreb, Roma i Arsenal

Crvena zvezda je kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope obezbedila plasman u nokaut fazu i sada, naravno, gleda ka mogućim sledećim rivalima.

Izvor: SS

Petak, 04.12.2020.

08:00

Zvezda gleda ka žrebu – čekaju je Dinamo Zagreb, Roma i Arsenal
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Kako još uvek nisu poznati ishodi u mnogim grupama Lige Evrope, ali i Lige šampiona, nije poznato mnogo potencijalnih protivnika na žrebu koji je zakazan za 14. decembar.

Zvezda će biti nepovlašćena, jer će biti druga u grupi L, a među onima koji su sigurno povlašćeni jesu Roma, Arsenal, Viljareal i Dinamo Zagreb, osvajači grupa A, B, I i K.

Zvezda će na preostalih osam mogućih rivala morati da sačeka ishod 6. kola. Za prvo mesto u grupi C boriće se Slavija Prag i Bajer Leverkuzen, a oba tima imaju trenutno po 12 bodova.

U grupi D izjednačeni su sa 11 bodova Rendžers i Benfika, ali u međusobnom skoru Škoti imaju prednost zbog gola više postignutog u gostima.

Neizvesno je u grupi E gde Granada ima 10, a PSV devet bodova, a šta tek reći za grupu F u kojoj se Napoli (10, Sosijedad (8) i AZ Alkmar (8) bore za dva mesta koja vode u šesnaestinu finala.

U grupi G Lester i Braga imaju po 10 bodova na vrhu tabele, u grupi H Lil ima 11, a Milan 10.

U grupi J Antverpen je izbio na čelo sa 12 bodova ispred Totenhema kome gostuje u Londonu za šest dana.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Ko će biti povlašćen, a ko ne, zavisi i od ekipa koje se u Ligu Evrope sele iz Lige šampiona.

Tamo je situacija mnogo neizvesnija, pošto čak 18 klubova može da dođe do 3. mesta u svakoj od grupa elitnog takmičenja.

Iz grupe A Lige šampiona to bi mogao da bude Atletiko ili Salcburg, a iz grupe B svi mogu da završe kao treći – Borusija Menhengladbah (8), Real Madrid (7), Šahtjor (7), Inter (6).

Iz grupe C to će biti Olimpijakos ili Olimpik Marselj, iz grupe D Atalanta ili Ajaks, a iz grupe F je siguran Krasnodar za selidbu u Ligu Evrope.

Iz grupe F to će biti Lacio ili Klub Briž, iz grupe F Dinamo Kijev ili Ferencvaroš, a iz grupe H Lajpcig, Mančester junajted ili Pari Sen Žermen, u zavisnosti od raspleta poslednjeg kola.

Utakmice šesnaestine finala Lige Evrope igraju se 18. i 25. februara 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: