"Bejbi" Jokić – tinejdžer kopija srpskog centra VIDEO

Gas Jalden, talentovani američki košarkaš, dobio je nadimak "bejbi Jokić" jer po igri, ali i izgleda podseća na srpskog košarkaša Nikolu Jokića.

Izvor: PT

Sreda, 22.07.2020.

16:15

Default images

Jalden ima 16 godina i 2023. trebalo bi da izađe na NBA draft na kojem mu već predviđaju da će biti dobro pozicioniran.

Za momka rođenog 2004. godine interesuju se mnogi koledži, među kojima su i oni ugledni poput Mizurija, Viskonsina, Merilenda, Floride stejta, Zapadne Virdžinije... "Jalden je već visok 209 centimetara i protip je modernog centra. Može da šutira za tri poena, može da igra leđima okrenut prema košu, a može i da dribla", navode američki mediji.

"Mogu da iskoristim svoju visinu i poentiram u reketu na mnoge načine, a isto tako dobar sam u igri 'pik end pop' jer šutiram za tri poena. Pored toga, dobro vidim teren i uvek tražim saigrače za lake poene", dodao je Jalden u intervjuu za "B5Q".

Gasu je nadimak "Bus", odnosno autobus jer se rimuje, a i odgovara njegovom stilu jer je prava sila u srednjoškolskoj košarci.

Mladi centar je na dobrom putu i videćemo kako će mu se dalje razvijati karijera.

Inače, ovo nije prvi centar kojeg porede s Jokićem. Mladi Filipinac Kai Soto je takođe pobrao simpatije košarkaških zaljubljenika zbog sličnog stila kao centar iz Sombora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: