Vajlder: Nokautirao bih Tajsona 1986; Tajson: Navijam za Fjurija

Američki bokser Diontej Vajlder dao je hrabru izjavu uoči borbe sa Tajsonom Fjurijem.

Izvor: B92

Sreda, 19.02.2020.

10:18

Vajlder: Nokautirao bih Tajsona 1986; Tajson: Navijam za Fjurija
Photo by James Gilbert/Getty Images

Vajlder će u nedelju ujutru (oko 5 po našem vremenu) braniti WBC pojas šampiona sveta u teškoj kategoriji protiv Britanca.

"Bronzani bombarder" smatra da bi parirao bilo kom teškašu koji je bio šampion pre njega, pa i Majka Tajsona na vrhuncu forme.

"Ja protiv Tajsona 1986, nokautirao bih tog lika", rekao je Vajlder, "Budimo realni. Znam da ljudi uvek pričaju o 'staroj školi' i 'novoj školi', ali nema 'škole' u kojoj ja ne bih bio broj 1 na planeti".

Teškašku legendu, po kojoj je britanski bokser i dobio ime, zabavlja Vajlderova izjava i pozdravlja njegovo samopouzdanje.

"Ne znam da li bih ga pobedio. Sviđa mi se što on misli tako, jer tako bih i ja razmišljao", rekao je Tajson.

Međutim, "Čelični Majk" u ovoj borbi najvija za Britanca.

"Uvek navijam za njega jer je dobio ime po meni", kaže Amerikanac.

Borba Vajldera i Fjurija u Las Vegasu će biti njihov drugi susret. Prvi je nakon kontroverzne odluke sudija završen remijem.

Fjuri smatra da je "pokraden" i generalno mišljenje je da je bio bolji tokom većeg dela borbe, ali ga je Vajlder jednim munjevitim udarcem poslao na pod u 12. rundi zbog čega su sudije odlučile da bude nerešeno.

Vajlder je uoči nove borbe najavio da će završiti meč već u drugoj rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: