Dabl-dabl Marjanovića, solidni Smailagić VIDEO

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Golden Stejt Voriorse rezultatom 124:97 u noći između utorka i srede.

Izvor: SN

Sreda, 15.01.2020.

08:00

Dabl-dabl Marjanovića, solidni Smailagić VIDEO
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Maveriksi su u San Francisku bez većih problema slomili Voriorse, a već prvi kvartal su dobili dvocifrenom razlikom.

Boban Marjanović se "razgoropadio" početkom druge četvrtine postigavši 7 od uvodnih 12 poena i najavio da će utakmica biti "jednosmerna".

Omari Spelman je pokušao da probudi saigrače, da napravi bilo kakav pomak, ali je na te njegove poene stigla nova serija Dalasa i na poluvreme se otišlo sa 18 poena u korist Maveriksa.

U trećoj četvrtini je Alen Smailagić postigao svih svojih 5 poena i inicirao seriju Golden Stejta od 13:0, ali je klupa Dalasa imala spreman odgovor i vratila prednost od preko 20 poena pred odlazak u poslednji kvartal.

Tu je posao samo odrađen do kraja i Dalas upisao veliku pobedu 124:97. Najefikasniji je bio Dvajt Pauel sa 21 poenom, Dončić je imao 20, a Boban Marjanović 13 uz 11 skokova.

Na drugoj strani, Džordan Pul imao je 17, a Erik Paskal 16 poena, dok je Dianđelo Rasel podbacio, za svoje standarde, i menč završio sa 13 postignutih poena. Od ostalih utakmica možemo izdvojiti dominantan performans Janisa Adetokumba koji je Njujork Niksima ubacio čak 37 poena uz 9 skokova i 4 asistencije.

Milvoki Baksi su lako izašli na kraj sa gostima iz Njujorka i oduševili skoro 18.000 fanova okupljenih u "Viskonsin Entertejnment end Sports Centru".

Baksi su bili veliki favoriti i već u prvom poluvremenu, pošto je posle brutalne druge četvrtine rezultat glasio 65:40.

Izabranici Majka Badenholzera su do stotke došli već u trećem kvartalu, a problem Njujorčana je bio taj što su imali svega tri raspoložena igrača – Rendla sa 25 poena, Bereta sa 22 i Portisa sa 20.

Pored sjajnog Adetokumba, videli smo 17 poena Krisa Midltona, 14 Ersana Iljasove i 11 Erika Bledsa.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: