Marin i Ben Zvezdin "tonik" protiv Voždovca za zaborav meča sa Bajernom

Fudbaleri šampiona Srbije Crvene zvezde u susretu 18. kola Ling long Superlige Srbije pobedili su ekipu Voždovca sa 2:0 (0:0).

Izvor: Z.K.

Subota, 30.11.2019.

17:40

Marin i Ben Zvezdin
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Meč za tim iz Ljutice Bogdana došao je svega nekoliko dana posle ubedljivog poraza u grupnoj fazi Lige šampiona od Bajerna (6:0).

Izabranici Vladana Milojevića, uspeli su da, naročito posle dobre igre u drugom poluvremenu stignu do dva pogotka i 15. pobede u prvenstvu ove sezone.

Voždovac je doživeo prvi neuspeh posle osam mečeva u kojima je bio ne poražen. U odnosu na tim koji je u sredu počeo susret sa Bajernom Vladan Milojević je izvršio četiri izmene.

Na terenu nije bilo Milunovića, Kanjasa, Vukanovića i Boaćija, a prilike su dobili Pankov, Ben, Ivanić i Tomane.

I ne može se reći da je to bilo preterano dobro izdanje. Očigledno, pojedinim igračima su bile misli još na meču sa Bajernom, pa je Voždovac u prvih 45 minuta, relativno lako izlazio na kraj sa napadima domaćina i sačuvao svoju mrežu.

Beležimo pokušaje El Fardua Bena u petom i Tomanea u 16. minutu, prvi put je dobro reagovao golman Voždovca, odbivši loptu u korner, a u drugom slučaju je Tomane šutirao preko prečke.

U 24. minutu Voždovac je imao korner, posle udarca glavom Borjan je odbio loptu u prečku, potom se zatresla mreža crveno-belih, ali je sudija Šegrt poništio gol jer je po njegovom mišljenju Mikić u skoku napravio prekršaj.

Ni gosti se zbog toga nisu previše bunili tako da je bio utisak da je doneo ispravnu odluku.

Crvena zvezde je u drugom delu prvog poluvremena imala inicijativu, Njegoš Petrović je u 41. minutu šutirao preko gola, da bi minut kasnije pokušao s druge strane i Alen Mašović, ali ni on nije bio precizan.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Znato angažovanije su crveno-beli započeli drugo poluvrene. Od prvog zvižduka sudije Jovana Šegrta krenuli su u ofanzivu ka golu gostiju i veoma brzo došli do povoljnih prilika.

Mogao je u 49. minutu Tomane da postigne gol, ali je bio neprecian, baš kao i El Fardu Ben u 52. minutu kada ga je Garsija odlično uposlio posle prodora po levoj strani.

Mirko Ivanić je u 54. minutu umalo lobovao golmana gostiju kada je glavom šutirao sa 16 metara, ali je Cvetković izbio loptu sa gol linije.

I konačno u 60. minutu, sve ustave gostiju su popustile, Zvezda je došla do pogotka, ali ostaće dilema da li i iz ofsajda.

Utisak je da je Marko Marin za nijansu bio bliži golu Voždovca posle proigravanja od strane Tomanea, kako god bilo, sudije se nisu oglasile i Zvezda je tako povela.

Imali su do kraja susreta igrači Crvene zvezde još nekoliko prilika. Mirko Ivanić je u 70. minutu pogodio prečku, da bi Mateo Garsija minut kasnije za malo šutirao pored leve stative.

Ben je u 74. takođe mogao da zatrese mrežu, kao i Aleksa Vukanović u 85. minutu samo koji sekund pošto je na terenu zamenio Garsiju.

Gosti će žaliti za 88. minutom i prilikom za Marka Devića koji je dobro utrčao na prvu stativu i šutirao, ali ga je Radovan Pankov omeo taman toliko da ne uspe da pošalje precizan udarac i izjednači,

Konačno, kada su svi očekivali kraj, u trećem minutu nadoknade, El Fardu Ben je dobro reagovao na loptu koju je odbio golman Voždovca Marko Ilić i preciznim udarcem sa desetak menatara otklonio sve dileme oko pobednika.

Sve detalje meča mogli ste da pratiti uz naš LIVE BLOG.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

351 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: