Niksi ispustili pobedu, Janis nosio Bakse, Majami kao nekada

Košarkaši Bruklina, Milvokiija, Šarlota i Majamija ostvarili su pobede u noći između subote i nedelje.

Izvor: LN

Nedelja, 17.11.2019.

09:25

Niksi ispustili pobedu, Janis nosio Bakse, Majami kao nekada
AP Photo/Frank Franklin II

Majami Hit je pobedio Nju Orleans Pelikanse rezultatom 109:94 i nastavio sa sjajnim partijama na početku sezone, učvrstivši se na deobi drugog mesta Istoka.

Domaćin je kontrolisao ceo tok meča, slomio rivala u trećoj četvrtini i mirno priveo duel kraju.

Ruki Kendrik Nan je nastavio da zadivljuje i zabeležio 22 poena. Fantastični su bili i Bam Adebajo (18 poena, 14 skokova) i Džimi Batler (16 poena, 8 skokova, 13 asistencija).

Pelikansi su bili dalje bez prvog pika na draftu Zajona Vilijamsona, ali i najboljeg igrača Brendona Ingrama.

U njihovom odsustvu predvodio ih je Nikel Aleksander-Voker sa 27 poena, a pratili ga Etuan Mur sa 18 i Džru Holidej sa 14. Njujork Niksi nisu uspeli da prvi put ove sezone vežu dva trijumfa, pošto su od njih u Medison Skver Gardenu bili bolji Šarlot Hornetsi sa 103:102.

Niksi su tokom treće četvrtine imali i +15, ali se njihova prednost brzo istopila, već pred ulazak u poslednjih 12 minuta.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, gde je domaćin poenima Džulijusa Rendla došao do 102:98 na 48 sekundi do kraja.

Usledila su dva poena Pi Džeja Vošingtona na 33 sekunde do kraja, a onda i promašaj Rendla.

Šarlot je uspeo da dođe do prednosti na 2,8 sekundi do kraja preko Devontea Grejama, a napad za pobedu Niksa nije iskoristio Rendl.

Upravo je čovek odluke Grejam bio najbolji u Šarlotu sa 29 poena, a pratio ga je Vošington sa 19 poena i pet skokova.

Kod domaćina najbolji su bili Ar Džej Beret (22 poena, 5 skokova) i Mičel Robinson (17 poena, 12 skokova), dok su Bobi Portis i Markus Moris zabeležili po 14 poena. Milvoki Baksi su razbili Indijana Pejserse na gostovanju rezultatom 102:83.

Pejsersi, koji su od početka sezone bez Viktora Oladipa, nisu uspeli da prebole izostanak Malkolma Brogdona, a nije im pomogao ni povratak Majlsa Tarnera.

Baksi su tokom druge četvrtine došli do +15, tu prednost održavali i na kraju samo povećali.

Janis Adetokumbo ponovo je bio najbolji, ovoga puta sa 26 poena, 13 skokova i 6 asistencija. Pratio ga je Bruk Lopez sa 15 poena i 8 skokova.

Povratnik Tarner je imao dabl-dabl od 16 poena i 11 uhvaćenih lopti na drugoj strani, dok je Ti Džej Voren upisao 15 poena. Čikago je vodio tokom velikog dela meča, ali je Bruklin preuzeo rezultatski plus krajem treće četvrtine.

U poslednjem kvartalu viđena je rezultatska klackalica, ali neiskusni Čikago nije uspevao da prelomi meč, pa su Netsi odneli pobedu.

U Kajrijevom izostanku pronašao se Spenser Dinvidi sa 24 poena. Džo Heris je imao 22 uz 8 asistencija, a Torijan Prins 13, uz pet skokova.

Zek Lavin je dao sve od sebe i upisao 36 poena na drugoj strani, ali to Bulsima nije bilo dovoljno, ni uz sjajne partije Vendela Kartera (18 poena, 14 skokova) i Laurija Markanena (16 poena, 10 skokova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: