Federer u transu do pobede, Novak ide kući kao svetski broj dva!

Ništa od polufinala ATP tur finala u Londonu za Novaka Đokovića, ništa ni od prvog mesta na ATP listi.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 14.11.2019.

20:10

Federer u transu do pobede, Novak ide kući kao svetski broj dva!
Photo by Tess Derry/PA Images via Getty Images

U velikom dvoboju velikana “super trojke” i njihovom 49. okršaju, Rodžer Federer je posle 72 minuta igre slavio protiv Novaka Đokovića u dva seta, 6:4, 6:3.

Njih dvojica su prethodno pobedili Matea Beretinija u dva seta, ali izgubili od Dominika Tima, koji je obezbedio plasman sa prvog mesta grupe.

Bila je to 23. pobeda Federera u okršajima sa Novakom i mali revanš za onaj poraz letos u finalu Vimbldona, a doneo mu je ujedno i drugu poziciju u grupi i plasman među četiri najbolja na završnom turniru sezone.

Novak neće biti zadovoljan, poslednja dva meča u sezoni nije odigrao kako ume, pa će godinu završiti kao broj dva na svetu, a Nadal će po peti put biti broj 1 na kraju jedne kalendarske godine.

Što se tiče ovog duela sa Federerom, Novaku je malo šta uspevalo, naročito na servis Švajcarca. Rodžer, željan osvete za onaj poraz u finalu Vimbldona, odigrao je fenomenalno od početka kraja, sigurno na servisu, imao je daleko manje grešaka i apsolutno je zaslužio trijumf.
Photo by Julian Finney/Getty Images
Več je u pvom gemu meča bilo najave šta ćemo gledati. Dosta nesiguran start Đokovića, prilika za brejk Švajcarca koju tada nije iskoristio, ali jeste u trećem gemu kada je napravio brejk bez izgubljenog poena za 1:2.

Uspeo je Đoković do kraja seta da dobija svoje servis gemove, tu je nekako i uspevao da odigra kako želi, ali kada bi se igralo na servis Švajcarca, nije bilo odgovora.

Federer je servirao kao u najboljim danima, tako da ni najbilji riterner sveta nije imao adekvatan odgovor i za svega 35 minuta igre, Federer je stigao do prednosti u meču - 6:4.

I u drugom setu je počeo ofanzivno, imao je Federer nove dve brejk lopte več na startu, ali je Novak uspeo da se izvuče i dobije gem.

Dobro se držao Novak nekako do sredine drugog seta i 2:2 kada je Federer opet pojačao ritam. Đoković u tom četvrtom gemu je propustio prvu i jednu priliku za brejk i kazna je ubrzo stigla u vidu novog brejka - 2:3.

Sve do kraja je bila rutnina za Federera, čuvanje servisa, a i Novak mu je pomogao u tome. Delovao je bez energije i prilično nemoćno, na kraju Novak je loše odigrao i taj poslednji gem u meču i sve je bilo gotovo.

Švajcarac će tako nastaviti takmičenje, još je neizvesno sa kim će iz grupe "Andre Agasi" ukrstiti reket u polufinalu, a Novaku ostaje da pokuša da pronađe onu staru igru na Dejvis kup finalu u Madridu.

Možda i najbolji tonik za londonski mamurluk, ali generalno i za kraj jedne godine u kojoj je osvojio pet titula.

Sve detalje mogli ste da pratite uživo uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

698 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: