"Jokić je imao lude brojke, ali nije bolji od Embida"

Pol Pirs, nekadašnji NBA košarkaš, nije saglasan sa generalnim menadžerima koji su izglasali Nikolu Jokića za najboljeg centra u ligi.

Izvor: PT

Subota, 19.10.2019.

14:10

(Photo by Abbie Parr/Getty Images)

U tradicionalnoj anketi GM-ova, Jokić je dobio 48 odsto glasova, 20 više od Embida i 31 od Entonija Dejvisa.

U ESPN emisiji "The Jump" Pirs je pohvalio Jokića, ali ne misli da je srpski košarkaš bolji od centra Fildalfije.

"Da, Jokić je beležio lude brojke. Bio je dominantan u prvoj rundi plej-ofa. Ali, Embid dominira na oba kraja terena. Ne možete ih toliko odvojiti", rekao je Pirs i dodao:

"Mislim da razlika između njih mnogo bliža. Čak uopšte ne mislim da je Jokić bolji od Embida".

Jokić je prošle sezone bio izabran u najbolju postavu NBA, odigrao je više od devedeset utakmica u sezoni i na kraju je završio četvrti u glasanju za MVP.

Razlika između Jokića i Embida nije velika, s time je većina saglasna, ali da bi centar File dobio više poštovanje mora da igra više utakmica.

Embid je prvu godinu propustio zbog povrede, u drugoj je odigrao samo 31 utakmicu, u trećoj 63, a u četvrtoj 64 od mogućih 82.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: