"ABA liga će imati sigurno mesto u Evroligi"

Čelnici košarkaške ABA lige naveli su da će šampion tog takmičenja sigurno imati predstavnika u Evroligi u naredne dve sezone

Izvor: LN

Četvrtak, 11.07.2019.

16:24

Photo: ABA liga/Mornar/Media Pro

ABA liga je to izjavila uprkos promeni načina kvalifikovanja, koju su čelnici Evrolige objavili u četvrtak.

"U naredne dve godine šampion ABA lige će imati sigurno mesto Evroligi. Evroliga je uvela niz novina i između ostalog promenila sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga. Ipak, i u novom sistemu, ABA liga je dobila čvrste garancije da će i kroz sistem raspodele tri vajld karte imati sigurno mesto u Evroligi", izjavio je potpredsednik ABA lige Domagoj Čavlović posle sastanka Evrolige u Minhenu.

"Na nama je sada zadatak da zajedničkim radom ABA ligu podignemo na još viši nivo, opravdamo poverenje i izborimo se za još bolji status naših klubova", dodao je Čavlović.

Evroliga je promenila sistem kvalifikovanja za to takmičenje od sezone 2020/21. i po tome šampion ABA i najbolje plasirani timovi iz Španije, Nemačke i VTB lige više neće ostvariti rezultatima u svojim takmičenjima plasman.

Evroligu će od sezone 2020/21. i dalje činiti 18 klubova. Među njima će biti 11 nosilaca A licenci, Bajern Minhen i Asvel, finalisti Evrokupa, kao i tri tima koji će dobiti posebne pozivnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: