Pistonsima ne pomaže ni Grifin, Baksi lako do 3-0

Košarkaši Milvoki Baksa i u trećem meču plej of serije pobedili su Detroit Pistonse rezultatom 119:103 i imaju šansu da u narednom meču završe seriju.

Izvor: SN

Nedelja, 21.04.2019.

07:59

Pistonsima ne pomaže ni Grifin, Baksi lako do 3-0
Photo by Duane Burleson/Getty Images

Milvoki Baksi su preporođeni dolaskom Majka Badenholzera na mesto prvog trenera, a u subotu uveče su napravili prvi veliki korak u plej of seriji, pošto su nakon ubedljive pobede nad Detroitom stigli na korak od prolaska u narednu fazu i to onako kako to ekipe najviše vole – "metlom".

"Ovo je nešto na čemu smo radili čitave godine. Igramo kao tim i uzimamo ono što nam protivnik da, nije sve u Janisu iako je on veliki igrač. Imamo veliki broj igrača koji znaju da igraju i Janis ume da prepozna momenat u kom će im prepustiti uzde", poručio je Majk Badenholzer.

Janis Adetokumbo, prva zvezda Milvokija, ubacio je 14 poena i uhvatio 10 skokova, a odlične role imali su MIdlton, Bledso, Lopez, Iljasova i Mirotić i svaki od pomenutih igrača je bio dvocifren.

Najbolji igrač Detroita, Blejk Grifin, vratio se u sastav nakon povrede kolena i odmah je ubacio 27 poena, sedam skokova i šest asistencija, pritom se njegov defanzivni učinak itekako osetio, iako rezultat i ne govori baš tako.

Njegov saigrač, Andre Dramond, ušao je u problem s faulovima i pored toga je zabeležio dabl dabl učinak sa 12 poena i 12 skokova, a i pored toga je promašio prvih osam od ukupno devet pokušaja.

"Mislim da je Andre promašio neke zicere i da ga je to uznemirilo. Ipak, pronašao je način da to ispravi odličnom igrom u odbrani, ali on i dalje uči kako treba da se nosi sa pritiskom plej ofa", rekao je trener Pistonsa, Dvejn Kejsi.

Baksi nisu pobedili u prve tri utakmice u seriji pune 33 godine, poslednji put se to dogodilo 1986. godine, kada je Milvoki takođe u prvoj rundi eliminisao Nju Džerzi Netse, dok je Detroit zabeležio i 13. uzastopni poraz u doigravanjima i ukoliko budu izgubili i u četvrtom meču, postaće rekorderi NBA lige u ovom ne baš pozitivnom segmentu.

Utakmica broj četiri, na programu je u noći između ponedeljka i utorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: