Novi šamar, novi poraz za kraj – Srbija tek 18. na svetu

Rukometaši Srbije poraženi su od Argentine 30:28 u meču za plasman na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AK

Nedelja, 20.01.2019.

21:50

Novi šamar, novi poraz za kraj – Srbija tek 18. na svetu
Foto: Getty Images

"Orlovi" su drugim porazom od južnoameričkih selekcija (prvo od Brazila) zauzeli tek 18. mesto na turniru koji se igra u Nemačkoj i Danskoj.

Tako je Srbija na SP pobedila samo Koreju i Bahrein, remizirala sa Rusijom, a osim Argentine i Brazila izgubila je još od Francuske i Nemačke.

Srbija je vodila tokom većeg dela meča protiv Argentine, imala +4 (7:3) u prvom poluvremenu, 15:13 posle pola sata igre, opet tri razlike u drugom delu meča (18:15), ali su "Gaučosti" serijom 3:0 u završnim minutima preokrenuli.
Foto: Getty images
Argentinu je do pobede predvodio fenomenalni Federiko Gaston Fernandes sa 10 golova iz 10 šuteva, a pratio ga je igrač meča Kriveli sa šest pogodaka.

Srbiju, koja se opet mučila u završnici, nosio je Lazar Kukić sa 7 pogodaka, pet je dodao Vanja Ilić, četiri njegov prezimenjak Nemanja, a po tri su dali Stefan Vujić i Bogdan Radivojević.

Srbija i Argentina su zatvorile program u "Rojal Areni" u Kopenhagenu, gde su pobede u mečevima za plasman ostvarili Katar nad Rusijom 34:28 za 13. mesto, Makedoija nad Čileom 32:30 za 15, te Austrija nad Bahreinom 29:27 za 19. Embed from Getty Images U međuvremenu, u Kelnu se vodi borba za polufinale, a senzacionalnu pobedu ostvario je Brazil nad Hrvatskom 29:26 čime je udaljio "kauboje" od borbe za medalju.

U drugom meču Grupe E, Francuska je očekivano savladala Island 31;22, pa će Hrvati u poslednja dva kola morati da pobede aktuelnog šampiona "Trikolore", te domaćina Nemačku.

U Grupi F, Norveška je nadigrala Egipat 32:28, a Mađarska savladala Tunis 26:20, što ih je približilo pozicijama koje vode u razigravanje za 5-8. mesta jer prvih sedam timova sa SP ide u kvalifikacije za Olimpijske igre 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: