Svetski mediji: Kralj Nole uradio ono što Rafa i Rodžer neće nikad

Svetski mediji ne štede komplimente na račun Novaka Đokovića, nakon što je osvajanjem Sinsinatija postao prvi u istoriji koji je kompletirao "Zlatni masters".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

11:10

Svetski mediji: Kralj Nole uradio ono što Rafa i Rodžer neće nikad
Foto: Getty images

Najupečatljiviji tekst objavila je španska "Marka", koja konstatuje da je Đoković uradio ono što niko iz njegove generacije, a posebno Rodžer Federer i Rafael Nadal, teško da mogu ikad.

"Federer ima 37 godina i nedostaju mu Monte Karlo i Rim, gde uopšte ne igra u poslednje vreme, dok Nadal, koji trenutno ima 33 mastersa, dva više od Đokovića, nema titule u Majamiju, Šangaju i Parizu", konstatuje španski list.

"Marka" ističe da će se, ako ovako nastavi, Srbin brzo vratiti na poziciju broj 1, kao i da se nada da na predstojećem US openu Đoković i Nadal neće biti u istoj polovini žreba.

Ugledna italijanska "Gazeta delo sport" donosi naslov koji govori sasvim dovoljno "Kralj Nole osvojio sve masterse" i posebno naglašava da je trofej u Sinsinatiju osvojio protiv Federera, koji je prethodno dobio svih sedam finala, od čega tri protiv Đokovića.

Francuski "Ekip" je kratak i jasan sa "Istorijski Đoković" i podseća da je srpski teniser jedini igrač ikad koji u riznici trofeja ima sve grend slemove, sve masterse, završni Masters i Dejvis kup.

I mediji u regionu veličaju uspeh srpskog tenisera, a hrvatski "Index" tvrdi da je Đoković apsolutni favorit broj 1 na predstojećem US openu, gde Nadal brani titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

302 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: