Kolina: Zašto sam napustio UEFA? Dosta je...

Nekada najpopularniji italijanski sudija Pjerluiđi Kolina otkrio je razlog zbog kog je odlučio da napusti UEFA.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

16:40

Kolina: Zašto sam napustio UEFA? Dosta je...
Getty images

Pedeset osmogodišnji Italijan kaže da je bilo dosta i vreme za promenu, jer je između ostalih podržao ideju da Liga šampiona uvede VAR tehnologiju.

Početkom avgusta je prestao da obavlja funkciju šefa sudijske organizacije u UEFA i kaže da mu niko nije dao otkaz.

"Tražili su da razmislim još jednom i da promenim odluku. Ne mislim da nema budućnosti bez VAR tehnologije, ali živimo u dobu gde je sve što radimo zasnovano na tehnologiji. Probali smo svojevremeno da smanjimo broj grešaka uvođenjem petog sudije kod gol-aut linije. U to vreme tehnologija nije bila na ovom nivou preciznosti i nastavlja da se poboljšava", priča Kolina i daje jedan od primera.

"Pre Svetskog prvenstva smo prešli sa 2D procene ofsajda na 3D što je dozvoljavalo da procenimo položaj stopala u odnosu na glavu mnogo preciznije. Da li sam to hteo dok sam ja sudio? Niko ne voli greške i da bude kritikovan zbog grešaka", kaže Kolina.

On smatra da bi to bilo problem za one "tvrdoglavije" koji su navikli da odlučuju sami ili su jednostavni sigurni u svoju procenu.

"Na kraju krajeva, ono što se računa je konačni rezultat", kazao je Kolina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: