Liverpul čini Alisona najskupljim golmanom u istoriji

Brazilac Alison Beker postaće najskuplje plaćeni golman u istoriji fudbala jer su Roma i Liverpul dogovorili prelazak na Enfild za 75 miliona evra, javlja BBC.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.07.2018.

13:39

Liverpul čini Alisona najskupljim golmanom u istoriji
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Alisonov transfer je nadmašio dosadašnji rekord Đanluiđija Bufona iz 2001. godine kada je iz Parme prešao u Juventus za 53 miliona.

Ovaj 25-godišnji golman sjajno je branio u Romi prethodne dve godine, zato je zaslužio i da bude prva opcija na golu reprezentacije Brazila, a sada i prelazak na Ostrvo.

Alison će na golu Liverpula zameniti Nemca Lorisa Karijusa koji je početničkim greškama u finalu Lige šampiona doprineo porazu od Real Madrida (3:1).

Alison je u domovini bio član Internasionala, dok je za reprezentaciju nastupio 31 put.

Podsetimo, Liverpul je prošle godine oborio rekord i za najskupljeg defanzivca, kada je za isti novac doveo Virdžila Van Dajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: