Zvezda očajna u Bambergu – 24 razlike za deseti tim Bundeslige

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi u Bambergu 86:62, u meču 23. kola Evrolige.

Izvor: AK

Petak, 23.02.2018.

20:30

Zvezda očajna u Bambergu – 24 razlike za deseti tim Bundeslige
Foto: StarSport

Crveno-beli su očajno odigrali u Nemačkoj čime je produbljena kriza u igri srpskog šampiona koja traje već nekoliko nedelja.

Zvezda se dodatno udaljila od plej-ofa, sa skorom 9-13 je na tri pobede od osme pozicije, sedam kola pre kraja pa ima samo teoretske šanse da se nađe u nokaut fazi takmičenja. S druge strane, Bamberg se izjednačio sa crveno-belima sa po devet pobeda.

Bamberg je sjajno šutirao za tri poena (13/23), ali je nemački tim igrao izuzetno tečno pa je imao i 20 asistencija, te dominirao u skoku (38:25). Srpski i regionalni šampion je dobro počeo meč, poveo 7:0, ali se Bamberg brzo vraća u egal trojkama Hikmena. Usledila je rezultatska klackalica i blaga prednost crveno-belih posle prvog kvartala (23:21).

Međutim, to je bilo sve što je Zvezda pokazala ovog petka u Bambergu. Već u drugoj čevrtini igrači Dušana Alimpijevića počinju da se muče u napadu, nije postojala ni odbrana, brzo su crveno-beli ušli i u faulove, a Bamberg pojačava ritam i postepeno dolazi do +10 na poluvremenu (46:36).

Odmor nije doneo poboljšanje u igri Zvezde, štaviše, usledio je još gori period u kojem su crveno-beli postigli samo devet poena, pa razigrani Bamberg šalje srpski tim u nokdaun i stiže do ogromnih +24 (69:45) pred poslednjih deset minuta.

Završni kvartal bio je samo formalnost, ali domaćin nije dozvolio Zvezdi da ublaži poraz. Naprotiv, Nemci su iskoristili ovaj meč da izleče frustracije iz brojnih poraza u poslednje vreme (15 u poslednjih 19 utakmica) pa su do kraja "gazili" crveno-bele do konačnih 86:62.

Domaćina je predvodio Dorel Rajt sa 21 poenom uz devet skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Dejan Musli sa po 13 poena i skokova, Luka Štajger sa 12 i Avgustin Rubit sa deset poena.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Matijas Lesor sa 12 poena uz šest uhvaćenih lopti, dok su po 11 postigli Tejlor Ročesti i Branko Lazić.

Još jedan očajan meč imao je Džejms Feldin koji je pogodio samo jedan od devet šuteva iz igre (0/5 trojke).

U sledećem kolu Zvezda dočekuje Unikahu 2. marta.

Tok meča:

Odlično otvaranje utakmice od strane Zvezde, dobrom odbranom crveno-beli su odbili svaki napad domaćina kroz reket, dok su s druge strane pogađali Lesor (dva puta) i Bjelica (trojka) za 7:0 posle prva dva minuta. Međutim, Riki Hikmen pogađa dve trojke i smanjuje na 9:8 sredinom prvog perioda.

Kapiten Lazić trojkom odvodi Zvezdu na 12:8, ali je brzo usledio istovetan odgovor Zizisa, nakon koga trojku pogađa i Heket za preokret na 14:13. Zvezda se vraća u prednost preko Enisa i Omića, ali Rajt nastavlja rezultatsku "klackalicu" (19:18).

Usledila je penal završnica prvog perioda u kojoj je Zvezda stekla koš prednosti pred nastavak meča – 21:23.

Bamberg odmah posle pause odgovara trojkom, a potom Heket i Nikolić koriste četiri slobodna bacanja i domaćin stiže do najveće prednosti na meču (28:23).

Lesor posle više od dva minuta postiže prve poene za Zvezdu u 2/4, ali Bamberg nastavlja u svom ritmu te košem Muslija povećava na +7. Ipak, Davidovac trojkom sprečava dalji rast Zvezdinog zaostatka (32:28).

Održavao je Bamberg razliku nekoliko minuta, da bi posle drugog tajm-auta Alimpijevića u prvoj polovini drugog kvartala, usledila sjajna mini-serija Zvezde, koševi Ročestija i Davidovca uz fantastičnu rampu Lesora za povratak crveno-belih u egal (36:35).

Međutim, opet su nakon toga stali crveno-beli. Bamberg posle tajm-auta odgovara novom trojkom Heketa, ostavlja Zvezdu više od dva minuta bez koša iz igre, pa brzo stiže do prve dvocifrene prednosti upravo pred poluvrme – 46:36. Crveno-beli postižu dva koša u prvom minute drugog poluvremena i tu staju. Opet počinju da se muče, da gube lopte i greše, a Bamberg to brzo koristi i mini-serijom Rubuita stiže do +12 (54:42), pet i po minuta pre kraja kvartala.

Zvezdina koncepcija igre se potpuno raspala, ništa nije polazilo za rukom srpskom šampionu, dok je Bamberg nastavljao da dominira pa je razlika nastavila da raste i do +20 (62:42), tri minuta pre kraja treće četvrtine.

Nemački tim nije usporavao, nastavljao je da "gazi" crveno-bele koji u finišu bukvalno prestaju da igraju ozbiljnu košarku, pa Bamberg stiže do +24 pred poslednjih deset minuta – 69:45.

Poslednja četvrtina je bila formalnost, Bamberg naizgled popušta sa pritiskom, ali Nemci održavaju ogromnu prednost trojkama Rajta i Zizisa (77:52).

Bamberg stiže na korak od +30 (80:53), ali je usledio i period neozbiljne igre domaćina, pa Zvezda serijom 6:0 smanjuje na -22.

Musli prekida loš niz napada domaćina koji na kraju stiže do 86:62, za prvu pobedu posle četiri uzastopna poraza, tek drugu u deset utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

433 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: