Olimpijsku šampionku seksualno zlostavljao doktor

Olimpijsku šampionku Ali Raisman zlostavljao je timski doktor Leri Nasar tokom prošlogodišnjih OI u Riju, rekla je Raisman u emisiji "60 minutes".

Izvor: B92

Petak, 10.11.2017.

19:30

Olimpijsku šampionku seksualno zlostavljao doktor

Trostruka osvajačica zlatnih medalja, vlasnica ukupno šest odličja je deo svojih problema sa timskim doktorom američkog olimpijskog tima opisala i u svojoj knjizi "Fierce".

"Besna sam. Uzrujana sam. Vidim da se mlade devojke ugledaju na mene i pitaju za fotografiju ili autogram, šta god da je. Samo želim da stvorim promenu da one nikada ne moraju da prođu kroz to", rekla je Raisman.

Ona nije prva koja je ukazala na Nasara. Prethodno je to učinila i MeKejla Maroni koja je rekla da ju je Nasar nekoliko godina zlostavljao, prvi put kad je imala samo 13 godina. Slične tvrdnje je iznela i Džejmi Dančer.

USA Today piše da je spisak zlostavljanih žena podugačak i da ih ima više od 140, sve pod izgovorom terapije. Nasar je bio timski doktor skoro 20 godina, od 1996. do 2015. kada je otpušten.

"Nije bitno da li ste olimpijska šampionka ili osmogodišnja devojčica koja ide na gimnastiku u Ohaju, ili gde god da ste u Sjedinjenim Državama. Svako dete je važno i ja želim da američka gimnastička federacija bolje postupa po tom pitanju", dodala je Raisman.

Raisman se sastajala i sa agentima FBI zbog istog problema, a Nasar koji je u julu proglašen krivim zbog posedovanja dečije pornografije pa mu za to preti kazna zatvora od 22 do 27 godina. Osim toga, ima još 33 optužbe za seksualno zlostavljanje u Mičigenu.

Čitava situacija koštala je i posla prvog čoveka gimnastičke federacije u SAD, Stiva Penija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: