Šampioni svega kreću u odbranu svetskog trona

Vaterpolisti Srbije počinju u ponedeljak odbranu titule prvaka sveta na planetarnom šampionatu u vodenim sportovima u Budimpešti.

Izvor: AK

Nedelja, 16.07.2017.

21:31

Šampioni svega kreću u odbranu svetskog trona

Tim Dejana Savića je krajem juna odbranio prvu od četiri titule koje je osvojio proteklih godina (Svetska liga, Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre) SL, gde je u finalu savladao selekciju Italiju posle preokreta.

"Delfini" će igrati u Grupi C sa Južnom Afrikom (ponedeljak, 17:30), Španijom (sreda, 12:10) i Grčkom (petak, 10:50).

"Važno je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači", rekao je Andrija Prlainović.

Naši vaterpolisi i selektor kao glavne konkurente navode naravno domaćina Mađarsku, te Hrvatsku i pomenute "Azure", dok iz drugog plana očekuju pretnju Grčke, treće sa prethodnog SP, te Crne Gore, SAD i rivala iz grupe Španije.

"Mađari će nam biti možda i najveć konkurenti, činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zanimljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije", smatra Dušan Mandić.

U Grupi A su Brazil, Crna Gora, Kazahstan i Kanada, u Grupi B su Francuska, Australija, Italija i domaćin Mađarska, a u Grupi D su SAD, Japan, Hrvatska i Rusija.

Četiri najbolja tima, iz svake grupe po jedan, plasiraće se direktno u četvrfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe ukrstiti u osmini finala u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: