"Mbape vredi 130 miliona? A, Mesi i Nejmar?"

Erik Abidal smatra da njegov zemljak i supertalentovani napadač Monaka Kilijan Mbape ne vredi 130 miliona evra, koliko su spremni da plate pojedini klubovi.

Izvor:

Petak, 16.06.2017.

12:33

Getty Images

Bivši levi bek Monaka, Liona, Barselone i reprezentacije Francuske upitao je koliko je cena najboljijh igrača Barselone Lionela Mesija i Nejmara da Silve, ako se toliko ceni osamnaestogodišnji vunderkid.

"Mbape je odličan igrač, ali cena od 130 miliona nije realna. Mislim da želi da ostane u Monaku i potvrdi sjajne igre. Mora da donese odluku koja će da mu garantuje minutažu, uskoro će i Svetsko prvenstvo u Rusiji", rekao je Abidal za španski Kadena Ser.

Novac za Mpabea, iza kojeg je sjajna sezona u Monaku, neće žaliti Real Madrid, Barselona, Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Arsenal i Liverpul.

Abidal misli da se u današnjem fudbalu izdvaja previše novca za transfere igrača, ponudivši primer još jednog svog sunarodnika Pola Pogbu, koji je prošlog leta postavio rekord prelaskom u Mančester Junajted iz Juventusa.

"Kada se izdvajaju velike svote novca, kao što je 105 miliona za Pogbu, onda igrači sa više talenta dostižu cenu i do 200 miliona. Gubi se sav smisao procene vrednosti. Kolika je onda cena Mesija i Nejmara?", poentirao je Abidal, koji je karijeru završio krajem 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: