"Ne izbacujte Rodžera i Rafu sa liste najboljih"

Novak Đoković smatra da su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje među najboljim teniserima sveta.

Izvor: AK

Sreda, 12.10.2016.

11:52

Foto: Getty images

Prvi put posle mnogo godina Švajcarac i Španac, koji su dugo vladali teniskim terenima, nisu ni među petoricom najboljih na ATP listi koju predvodi upravo Srbin.

"Očekivano je što se pojavljuju nova imena u sportu, ali ne bih isključio Rodžera i Rafu i izbacio ih iz konteksta najboljih na svetu", rekao je Đoković u Šangaju.

Đoković kaže da nikad nije koristio termin "Velika četvorka" kada su u pitanju njih trojica i Endi Mari, teniseri koji su bili bez konkurencije u poslednjoj deceniji.

On je istakao Stanislasa Vavrinku, te Marina Čilića i Huana Martina del Potra, koji su takođe osvajali Gren slemove poslednjih godina, kao velike konkurente.

"Sada je tu novi talas tenisera, stiže nova generacija. Nik Kirjos i Borna Ćorić su mladi igrači koji su veoma motivisani da pokažu svetu da mogu da se takmiče na najvišem nivou", dodao je Đoković.

Đoković je startovao pobedom na Mastersu u najvećem gradu u Kini, gde zbog povrede izostaje Federer, a Nadala u utorak čeka duel sa Viktorom Troickim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: