Bodiroga za B92: Prevazišli smo sva očekivanja

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2003.

18:42

Default images

Košarkaši Barselone završili su sezonu osvajanjem titule u španskoj ACB ligi. Kapiten reprezentacije Srbije i Crne Gore i predvodnik ove izuzetno uspešne ekipe Dejan Bodiroga za B92 govori o sezoni u kojoj je Barsa po prvi put u istoriji kluba ujedinila titule u prvenstvu i kupu Španije, kao i u Evroligi.

Imali smo stvarno sjajnu sezonu. Mislim da smo od oko 80 utakmica, koje smo odigrali ove sezone, izgubili samo 12 u sva tri takmičenja. To je dokaz kontinuiteta koji smo imali tokom cele sezone. Nije bilo lako, s obzirom da je tim bio nov, da je trebalo da se upoznamo, uigramo, a u isto vreme napravimo i dobar rezultat. Uspeli smo u tome i prezadovoljan sam zbog tripl krune”, kaže Bodiroga za B92.

Bodiroga je prethodnog leta došao u Barselonu, kao veliko pojačanje iz atinskog Panatinaikosa. Kao po običaju, pratili su ga i trofeji:

Barselona je izuzetno organizovan klub, koji već dugi niz godina beleži dobre rezultate. Medjutim, ove godine, dolaskom Pešića, Fućke, Femerlinga i mene, tim je izmenjen u cilju osvajanja Evrolige. U tome smo uspeli već u prvoj sezoni, a pored toga osvojili još dva trofeja, tako da smo prevazišli sva očekivanja”.
Bodiroga navodi da je po dolasku u Kataloniju sjajno primljen od strane navijača, koji su brzo zaboravili da je on igrao i za Real iz Madrida:

“Od prvog momenta su me primili sjajno. Ove godine oboren je svaki rekord gledanosti u našoj dvorani, kao i broj pretplatnih karata. Na svakoj utakmici bilo je po 8.000 ljudi. Imali smo stvarno sjajnu atmosferu tokom cele sezone”, rekao je Bodiroga.

Reprezentaciju Srbije i Crne Gore ove godine očekuje prvenstvo Evrope u Švedskoj. Aktuelni evropski i svetski šampioni po svemu sudeći će igrati u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je osvojio “zlato” u Indijanapolisu. Bodiroga navodi da će konačnu odluku po pitanju učešća na EP doneti početkom jula:

“Razgovarao sam sa Vujoševićem i Žarkom Varajićem (jedan od čelnika KSSCG) i ostavili smo donošenje konačne odluke za početak jula, kada se budem vratio u Beograd. Za sada je sve otvoreno. Sešćemo još jednom, popričati o svemu i doneti odluku”, dodao je Bodiroga za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: