Teniska poezija za polufinale – Đoković izgubio set, pa "razbio" Italijana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Matea Beretinija 3-1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale US Opena.

Izvor:

Četvrtak, 09.09.2021.

02:15

Teniska poezija za polufinale – Đoković izgubio set, pa
Foto: Profimedia

Novak je ponovo izgubio prvi set protiv Beretinija, kao i u finalu Vimbldona, ali to kao ni tada u Londonu nije bio problem za najboljeg igrača sveta.

Preokrenuo je rezultat, došao do pobede i u polufinalu igraće protiv Aleksandra Zvereva, četvrtog tenisera sveta iz Nemačke.

Prvi set trajao je 77 minuta i igrala su se čak četiri gema koja su trajala preko osam minuta.

Već na startu meča Đoković je morao da neutrališe brejk loptu u prvom gemu, koji je trajao osam minuta. Napao je u drugom gemu servis Beretinija, došao do 0:30, ali tada je Italijan krenuo da servira preko 210 km/h i to je bilo neodbranjivo.

Gemovi su se igrali na razliku, u skoro svakom bila je velika borba, a najduži je bio šesti gem, koji je trajao 12 minuta.

Đoković je propustio dve brejk lopte i ponovo se dobrim servisima izvukao Beretini iz problema.
Sedmi gem je takođe bio zanimljiv. Publika je tokom poena ponovo vrištala, na udarce Đokovića imali su reakcije, što se nije svidelo najboljem teniseru sveta, koji im je posle jednog osvojenog poena poručio da ih ne čuje.

Beretini je gađao forhende, sve je vraćao Đoković, spasao je brejk loptu, a gem je završio fantastičnim bekhend vinerom i poveo 4:3.
Posle 42 minuta borbe u šest gemova, usledilo je nekoliko lakih gemova za obojicu i došli su do 5:5.

Đoković je neshvatljivo pao u gemu, a Beretini je napadao iz forhenda, čistio linije, stigao do brejk lopte i iskoristio je.
Servirao je za vođstvo i imao 40:0, Đoković je uzeo tri poena zaredom i vratio se na 40:40, ali to je bilo sve.

Ponovo je servis proradio kada je bilo najpotrebnije. Beretini je osvojio 12. gem i dobio prvi set 7:5.
Beretini se umorio posle 77 minuta borbe u prvom setu i servis mu je u drugom setu stao, a Đoković je podigao nivo igre i krenuo da pleše po terenu.

Kontrolisao je ritam meča, sve pogađao i ubrzo došao do brejka. Pri rezultatu 2:1 je brejkovao Beretinija i lako overio brejk za brzinskih 4:1.
U narednom gemu, Beretini se izvukao od 0:40 fantastičnim servisima. Uspeo je da neutrališe tri vezane brejk lopte, ali tu nije bio kraj.

Imao je Đoković još dve brejk lopte, napravio je dve greške, a onda je Beretini servisima preokrenuo gem i ostao u setu.

Đoković je zatim odservirao za 5:2, napravio pritisak na servis Beretinija u gemu u kom je servirao za ostanak u setu i od 0:30, Novak osvaja tri vezana poena i dolazi do brejk i set lopte.

Koristi je i dolazi do izjednačenja.
Seriju gemova Novak nastavlja i u trećem setu.

Pošto je osvojio gem na svoj servis bez problema, pritiska servis Beretinija i odmah pravi brejk na startu trećeg seta.

Potvrdio je brejk osvojivši gem sa nulom i to je bio peti uzastopni osvojeni gem.
Beretini je uspeo da prekine Đokovićevu seriju u četvrtom gemu, ali je morao da se pomuči jer je spasao brejk loptu. Ponovo su servisi priskočili u pomoć.

Šesti maratonski gem, koji je mogao da reši set, pripao je Beretiniju. Đoković je igrao sjajno, imao je brejk loptu i to na drugi servis Beretinija, ali je odigrao loš bekhend. Italijan je preokrenuo gem i smanjio na 4:2.
U sedmom gemu, Đoković se prvo susreo sa 0:30, pa sa prvom brejk loptom od prvog seta.

Srećom po njega, servis je proradio u ključnom trenutku – brejk lopta je neutralisana, gem je preokrenut i došao je do 5:2.
I onda kao i u drugom setu, Đoković pravi pritisak na servis Beretinija kada je servirao da ostane u setu.

Brzo stiže do 0:40, fantastičnim udarcima i vinerima i dolazi do tri brejk i set lopte.

Koristi drugu i dobija set 6:2.
Na startu četvrtog seta, preslikana priča – Novak lako uzima svoj prvi servis gem, pa pravi pritisak na servis Beretinija.

Iskoristo je prvu brejk loptu u drugom gemu četvrtog seta i 16. u meču i odmah napravio brejk.

Lako ga je potvrdio i došao brzo do 3:0.
Sredinom četvrtog seta ponovo je publika pravila problem.

Đoković ih je i "počastio" tom prilikom.
Što se meča tiče, održao je rutinski brejk do kraja i došao do pobede.

Meč četvrtfinala između Novaka i Matea mogli ste da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

361 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: