I-Pod ima novi recept za uspeh

Švajcarski reprezentativac u snoubordu Juri Podladčikov, poznatiji kao I-Pod, osmislio je novi trik kojim želi da osvoji zlato u Sočiju.

Izvor: Maja Nikoliæ

Ponedeljak, 03.02.2014.

16:11

Default images

Trik se zove „Yolo Flip“, odnosno ’dabl-kork 1440’ i za pola zaokreta je više u odnosu na ono što je Šon Vajt uradio na prošlim Igrama u Vankuveru, kada je drugi put zaredom osvojio olimpijsko zlato. To je najnovija i najteža stvar koja se može izvesti u halfpajpu.

Kada je Vajt video da je I-Pod to uspeo da izvede, odustao je od onoga što je ranije radio i sada pokušava da ga kopira.

Podladčikov zna da do zlata neće stići ako bude radio isto što i svi. To je dobar način da u Sočiju pokuša da skloni Vajta sa trona.

Biti u situaciji da Vajtu daš ideju šta da radi? Nemam reči da opišem koliko je to meni značajno. To je ono što moju karijeru čini lepšom“, rekao je Švajcarac rođen u Rusiji.

Iako je smatran glavnim Vajtovim konkurentom, na takmičenjima nije uvek blistao. U Vankuveru je bio četvrti, a njegovi potezi su bili relativno jednostavni u odnosu na one koje je izvodio Amerikanac.



Podladčikov na svom projektu radi već nekoliko godina. Na evropskim X-Games održanom prošle godine u Francuskoj je pokušao da ga izvede, ali je na kraju pao i završio na četvrtom mestu. I pored toga bio je toliko srećan da je u publiku bacio svoj snoubord, rukavice i kacigu.

Vajt je odgledao snimak i video šta mora da nauči da bi opet bio olimpijski šampion.

Bio sam uzbuđen kada sam video ovo. Lepo je što ću pokušati da izvedem nešto što nisam do sad, a Podladčikov jeste. Poštujem ga zbog toga što i on pokušava nove trikove“, rekao je Vajt.

Švajcarac veruje da je Soči prava prilika da ponovo predstavi „Yolo flip“ i konačno skine Vajta sa trona. Smatra da je njegova prednost u tome što će se Amerikanac takmičiti i u disciplini slopustajl, pa će i na to biti fokusiran, a Juri bolje poznaje i teren, jer je u Rusiji vozio prošle godine.

Šon je dugo u ovom sportu. Za mene bi bila velika stvar ako bih ga pobedio. Za to vam je potrebno da budete korak ispred, a ja to pokušavam sa ’Yolo flipom’. Ali njemu nije trebalo mnogo da i to nauči“, rekao je kroz osmeh I-Pod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: