FIFA upozorila Hrvata – Vida prošao bez kazne!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) zvanično je upozorila hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu, koji je poslao poruku podrške Ukrajini posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2018.

18:00

FIFA upozorila Hrvata – Vida prošao bez kazne!
Foto: Getty Images

FIFA je ranije pokrenula istragu posle video snimka emitovanog sinoć po završetku utakmice, u kome se pojavljuju Vida i skaut reprezentacije Hrvatske, bivši reprezentativac Ognjen Vukojević.

Vida je uzviknuo "Slava Ukrajini", a Vukojević je rekao da je pobeda za "Dinamo i za Ukrajinu". Njih dvojica su svojevremeno zajedno igrali za Dinamo iz Kijeva.

Hrvatska je posle penala pobedila Rusiju i plasirala se u polufinale, gde će igrati u sredu od 20 časova protiv Engleske.

"Disciplinska komisija FIFA poslala je zvanično upozorenje Domagoju Vidi zbog izjave po završetku utakmice Hrvatske i Rusije", navodi se u saopštenju.

Vida je rekao da se "samo šalio" i da nije želeo da upliće politiku u svoje radovanje, već da je pozdravio prijatelje u Ukrajini, gde je igrao za Dinamo iz Kijeva, zajedno s Vukojevićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: