Nedelja, 08.07.2018.

18:00

FIFA upozorila Hrvata – Vida prošao bez kazne!

Izvor: Beta

FIFA upozorila Hrvata – Vida prošao bez kazne! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

276 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je bio Srbin odmah bi izrekli kaznu. 

Fifa to je skup kriminalaca.
(Ekipa, 09. jul 2018 10:37)


naravno. shvatite vec jednom da respekt zavisi od plasmana. hrvati su ugledna reprezentacija, mi nismo.

ovaj komentar nije poslat

pre 5 godina

Slava Ukrajini
Kosovo je Srbija
(Croata, 9. jul 2018 10:30)

# Link komentara
Preporučujem (+15)
Ne preporučujem (-17)


Za Verovali ili ne! Moj mozak je blokirao.

Saška

pre 5 godina

Vida je godinama igrao u Ukrajini. Kapirate?
(Croata, 09. jul 2018 09:57)

Kapiramo.
Jedino ne kapiramo zašto to nije vikao kad ste pobedili, npr. Argentinu i onako je to bila veća pobeda po svim fudbalskin merilima.

spasiba

pre 5 godina

FIFA je ispravno postupila.
Ako FIFA može u Rusiji da organizira SP (a Rusija je pod sankcijama znog aneksije Krima i okupacije dijela Ukrajine) zašto bi sankcionisala momka koji daje podršku svojim prijateljima Ukrajincima? Iako, gledano sa strane, pametnije mu je bilo da ćuti. Ali on je samo fudbaler a ne univerzitetski profesor. Za pretpostaviti je da on nema nikakvo znanje iz istorije i da nema pojma o drugim značenjima pozdrava osim onog doslovnog tj. podrška sadašnjoj Ukrajini da se bori za svoj teritorij.

istoricar

pre 5 godina

Површност не помаже. Прво проучи историјске околности у оба случаја, па онда види да ли би поновио ово питање.
(Јабучило, 9. jul 2018 09:57)

Da, proucio sam sam, i to i iz domacih i iz raznih svetskih izvora.
Ti si vidim proucavao samo iz srpskih i ruskih izvora sto te cini neobjektivnim i nepotpuno obrazovanim za ovu temu. Bice da ti razmisljas "povrsno"

Јабучило

pre 5 godina

kad se deo srbije aneksira onda se ljutite a kad Ukr izgubi deo teritorije to vam je okej?
(weird, 09. jul 2018 08:40)

Површност не помаже. Прво проучи историјске околности у оба случаја, па онда види да ли би поновио ово питање.

Pera Pisar

pre 5 godina

Valja znati jednu istorijsku činjenicu 70% onih "Rusa" odnosno pripadnika sovjetske "Crvene armije" koja je oslobađala Beograd su bili...Ukrajinci !!!

E bas zato...

pre 5 godina

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?
(Ivan, 08. jul 2018 18:42)

A ti si pametan pa sve znas, ko da si bio tamo sa njima. Ajde braco srbi manimo se ljubomore, dok je tako bicemo ovakvi kakvi jesmo. Ni koraka dalje od komsijine crknute krave. Kao da smo prokleti kao narod, a verovatno to i zasluzujemo dok smo ovakvi. Vama komsije puno srece u polufinalu, lepo bi bilo da smo i mi tamo pa da se nadigravamo ali to je sto je...

drmr

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан.Енглези згазите их 5-0 и поставите на место!Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако.Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година.Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010. Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима.Унаказиће их Енглези само тако!
(некле, 08. jul 2018 18:12)

Imali su ubedljivo najtezu grupu na svetskom prvenstvu. Nisi imali pacere u grupi poput Tunisa, Saudijske Arabije, Maroka... ponizili su jednu Argentinu i igrali protiv tvrde Danske i domacina Rusije i celog stadiona. Ni Rusi ni Danci im maltene nisu dosli do gola a izvukli su remije.

muamua

pre 5 godina

j nikda nisam video da neko peva malog knindzu baju....ali nikada...dalje zasto domagoj vida ne vice zivela ukrajina na drugim utakmicama?

Rebeka

pre 5 godina

Znam da sam naivna, ali jako mi je zao sto Srbi i Hrvati imaju jos uvek toliko lose odnose. Ja sam iz Slovacke, ucim srpski i imam drugare među Srbima i Hrvatima koji ovde zive. Oni se takođe druze međusobno bez ikakvih problema. Nisam ocekivala toliko negativnih komentara u vezi sa fudbalom na srpskim i hrvatskim stranicama. Tuzna sam.

ZokoMacijak

pre 5 godina

Vida mora biti kaznjen. Ovo je bruka. Veliki rezultat pada u vodu, zbog ovakvih sovinista. Umjesto da se raduju uspjehu svoje reprezentacije, oni prvo pjevaju o Srbima, negativno, a onda o Ukrajincima(nije vazno da li pozitivno ili negativno), koji su nebitni u ovoj prici! Zato ce te kuci nakon polufinala. Ipak niste zaslužili, objektivno da budete prvaci svijeta. Svaka vam cast na ostvarenom, ali uvijek ćete biti mali. Taj kompleks ce uvijek da vas radi. Džaba vam Kolinda! Pozdrav iz CG, koja ce Svjetsko gledati samo pored malih ekrana i tesko da ce se tu ista promijeniti! Ali dajemo sebi za pravo da komenrisemo soviniste!!!

krajisnik

pre 5 godina

Ivo@
Kakav spin,kakva obmana,kakva laž ....
Nabrojao sam sve ove gradove i opstine.
Neka svako pogleda,na internetu je vrlo lako pronaći podatke.
Niti jedno iole veće mjesto nije bilo većinsko hrvatsko.
Daj Ivo jedan podatak pa mi pokaži gdje sam pogrešio.
Naravno da ne možeš.
Ko prodje tim mjestima danas, vidjeće da su prazna,ne zato što nema
Hrvata, nego Srba.
45 %?!?
Po tom receptu se o Jasenovcu uči u hr.skolama,umanjenje broja žrtava i relativizacija zločina.... a mi se čudimo što niču table "za dom spremni" i što smo im mi krivi i dalje, iako nas ni fizički tamo više nema

si05

pre 5 godina

Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije. Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu. To je jedina istina
(krajisnik, 8. jul 2018 22:35)

i prije naseljavanje srba u dalmaciji su tu zivili 100% hrvati.i prije hrvati iliri i prije iliri neandertalci....

Polufinalisti

pre 5 godina

DANA1203 Ne razumin o kojoj je vojsci riječ? Ko je to oslobađa Zageb prije 100 god. Od koga? Jel neka bitka bila? Aaaa lukavi ste vi Srbi. Nismo ni znali da ste nas "oslobodili".. Da smo znali sve bi bilo ok... jbg

Heltah Skeltah

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
(remax, 08. jul 2018 19:42)

Kako mi je drago da smo vas poklopili i da je vladala tisina:))
Ps.: potpuno vas razumijem, i ja sam slavio kad ste vi ispali u grupi ;)

dostojevski

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17) 

Sedite u istoj kancelariji? 
(marija, 08. jul 2018 20:07) 

Sede u istoj stolici. 
(remax, 08. jul 2018 20:50) 

covek me razume, a tebe kompleks bije 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 21:17) 

Ha, 
delite sendvič, 
ili je @remax u pravu? 
Sam sebi odgovaraš na ove gluposti?
(marija, 08. jul 2018 22:04)

odgovaram tebi i slicnim placenim rusofilima, idi u kuhinju, nije za tebe net

Ivo

pre 5 godina

Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije. Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu. To je jedina istina
(krajisnik, 8. jul 2018 22:35)

Na području tzv. Krajine u Hrvatskoj (mislim na granice "Krajine" iz 1992.), Srbi su činili 45% stanovništva prije rata. Nije teško provjeriti, treba pogledati prijeratne popise stanovništva.

Objava komentara, nemoguća misija

pre 5 godina

Koliko kompleksaša. Dragi susjedi, nemate vi pametnija posla? Napr. Poplave, smeće po ulicama, diktatora koji vam je zasjeo i nikad se više neće dići. A ne lupetanja gluposti o nekakvim oslobođenjima i sličnim glupostima. Znamo da smo vam trn u oku ali pomirite se s tim.

Глас разума

pre 5 godina

Нема овде ФИФА кога да опомиње. Полиција Русије је морала да реагује на ову провокацију протеривањем из земље у року од 8 часова и забраном уласка у наредних 10 година.

prouni

pre 5 godina

Cestitam Hrvatima na prolaz u polufinalu, ali realno imali su laku grupu, i sada im se otvorilo zreb.... Ocekujem da igraju finale i izgube jer ipak je Belgija i Francuska klasa za njih

Sibirac

pre 5 godina

Hoće li Hrvati krajem ove godine slaviti 100 godina od ulaska srpske oslobodilačke vojske u Zagreb, Split i Rijeku ili su taj deo svoje prošlosti izbrisali? Tad smo bili Srbi, braća najmilija, pa dočekasmo Jasenovac i Oluju.

Šta su nam sve činili, ne znam kakvu podršku očekuju.

dostojevski

pre 5 godina

Potpuno ste u pravu gospodine Jabučilo, naime istaknuti "srbski" estradni umetnik Baja peva, između ostalog, sledeće: "Ne volim te Alija, zato sto si balija, srusio si miran san, nosila ti Drina 100 mudzahedina svaki dan". I stvarno ste u pravu, gospodin Baja ne peva o klanju, samo što "mudžahedini", ko god da su, izgleda da ne znaju da plivaju.
(stavro, 08. jul 2018 21:17)

tako je brate, pravo u centar! srbi teraju samo kako njima odgovara

860 godina vernog konjusarstva pardon rvatstva

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.(mario, 08. jul 2018 18:52)sagnuti*
(Zigzag, 08. jul 2018 21:05)

Haha kad bacac cveca tisucljetne nekulture prica o saginjanju.Te Madjarima,te Nemcima,te Austrijancima,te Italijanima,te Zivojinu Misicu...uppsssss hahahaha

tt

pre 5 godina

Ето, човек је у својој намери да испадне велики патриЈота, пљунуо на 1,7 милиона Београђана. И онда почне да набраја: џудо, карате, немачки фудбалер босанскохерцеговачког порекла... лол
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 21:42)

Niko ovde ne pljuje na Beograđane. Ti si taj koji je počeo da vređa građane srpskog entiteta u BiH, pa ti je odgovoreno na adekvatan način. Usput, Misimović, sada već bivši reprezentativac BiH, nije bio nemački fudbaler već bosanskohercegovački fudbaler srpskog porekla.

Marko99

pre 5 godina

Koliko kompleksa je stvorila Hrvatska ovo prvenstvo, bojim se da se mnogi nece oporavit.
(ivan_bugi, 08. jul 2018 18:12)

Kopacke, Shaqiri, Dzaka ili kako se zove, Brih, dvoglavi orlovi, Hag itd...da ne nabrajam jos. Pa 10 dana se samo o tome pise. A u savezu sve po starom. Hrvati igraju polufinale. Kakvi kompleksi? O cemu ti?

Ivo

pre 5 godina

Putin: "Izgubili smo u poštenoj i veličanstvenoj utakmici. Oni (ruski igrači) su za nas i dalje veliki, oni su heroji. Ginuli su na terenu, ponosimo se njima." Putin je zbilja državnik od formata i on je primjer kako bi se trebali svi ponašati.

Gedora

pre 5 godina

Mnogo sam mator da bih mrzeo. Boli me uvce i za Rusofile i za Eufile. Istine radi treba napomenuti 2 stvari:

1. U Zemunu gde živim bilo je urlika god drugog ruskog gola a muk kada su hrvati prošli dalje. Ne znam ko pokušava i zašto da poveća podršku srpskog naroda prema njima. Ne moramo da se mrzimo ali se voleti nećemo sigurno.
2. Proslava predsednice Hrvatske je više nego skandalozna, ovo ne treba objašnjavati. Ako to kažem ja kao liberalno orjentisan, mogu da zamislim kako to doživljavaju ostali.

Pozdrav i svako dobro i molim B92 da objavi komentar istine radi.

Марко

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 8. jul 2018 22:16)

Нисам приетио да је Баја држао концерте на трговима, у великим халама, итд. Томпсон је практично једна од највећих звезда у Хрватској, понос нације.

Dr.

pre 5 godina

Navijam za Hrvate i navijao sam na toj utakmici. Nesto nikada Ruse nisam gotivio, ali za onu poruku iz svlacionice bih ga odstranio do kraja prvenstva.

Мики

pre 5 godina

Ppšto si dobio toliko pluseva, evo ti naše utakmice protiv tih velikana. Mi imamo pozitivan skor u natjecateljskim utakmicama protiv Njemacke, Italije, Francuske, Engleske, Španjolske, Brazila i Argentine. Hrvataka-SvEt 9:8 i 4-5 neriješeno..
(F16, 08. jul 2018 21:19)

Браво комшије..јоој да ми ово имамо.

zabezeknut

pre 5 godina

Propade mi i jul i avgust mesec kada Vida nisu uštrojili zbog ovoga. Mogu samo ruski tapkaroši da oderu kockaste za polufinalne ulaznice ...i toeto.

Marko

pre 5 godina

Meni je posebno zanimljivo što jedne od najčitanijih ruskih novina "Ria Novosti", imaju na naslovnici ovaj incident, ali u sasvim drugom kontekstu.
Naime, oni iznose video i cjeli događaj, ali dodaju ispriku Vide i Nogometnog saveza Hrvatske. Oni objašnjavaju kako se nespretno izrazio i nije htio ništa loše. Iznose i citate nekih rusa koji ga opravdavaju.

Znači jedne od najvećih ruskih novina opravdavaju Vidu i smiruju srasti, dok ga neki srbijanski portali razapinju.

Osobno smatram kako je izjava bila nepotrebna, ali vjerujem kako nije ništa loše mislio. Jednostavno je svoju karijeru izgradio u Ukrajini, te tamo ima status zvijezde. Jednostavno je htio izraziti zahvalnost navijačima Kijeva, iako je to trebao drugačije napraviti.

marija

pre 5 godina

(Zigzag, 8. jul 2018 21:04)

Kakve laži i teorije zavere,
pa taj Vido se izvinio Rusima.
Dosadni ste.

Alo, Hrvati, Albanci i ostali provokatori,
NEMA POLITIKE U SPORTU, kaže FIFA!
Tačka.
Šta vam nije jasno?

Belcha

pre 5 godina

Ne mogu da verujem koje prepucavanje. HR je zasluzeno dosla do polufinala. Vida je bolid i glupan kao i vecina fudbalera. Da ima gram pameti ne bi to uradio...

Komša

pre 5 godina

@Walter
Čekaj,objasni mi ,molim te smisao tvog komentara.
Da li si hteo da nas kritikuješ što nismo dovoljno Rusofili ili da nas zamoliš da ipak navijamo za vas?

Obzirom da na Ruse gledam kao Ilija Garašanin a na Hrvate kao Jovan Dučić stvarno ne znam kako da ti izađem u susret (tim pre što je razlog tvog javljanja nejasno formulisan)?

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 08. jul 2018 22:16)

Nemas ti pojma ni kako ide tekst.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?

zagorje

pre 5 godina

Ognjen Vukojevic je Srbin, a Domagoj Vida poreklom Slovak. Proverite? Hrvati su mirni narod slovenskog porekla najslicniji Česima, a većina agresivaca su bivsi ili sadasnji Srbi, ili ovi konvertovani kao Vida. Kao Srbin imam pravo da iznesem ovo i gola istina je u pitanju. Hvala i molim B92 da se objavi komentar...

krajisnik

pre 5 godina

Belaj @
U kojoj to Krajini je bilo Hrvata i Srba pola-pola prije rata?
Jel znaš ti sta pričaš?
Knin,Benkovac,Obrovac,Kistanje, Udbina,Gracac, Korenica, Slunj, Vrginmost,Vojnic, Glina, Kostajnica, Dvor na Uni,Petrinja...
Sem Petrinje gdje je Srba i Hrvata bilo zaista pola-pola i Slunja koji je imao više Hrvata(ali i jedva preko 2000 stanovnika)ostali gradovi i sela su bili ubjedljivo srpski.
Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije
Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu
To je jedina istina

marija

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)

Sedite u istoj kancelariji?
(marija, 08. jul 2018 20:07)

Sede u istoj stolici.
(remax, 08. jul 2018 20:50)

covek me razume, a tebe kompleks bije
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 21:17)

Ha,
delite sendvič,
ili je @remax u pravu?
Sam sebi odgovaraš na ove gluposti?

licemerje je kad Kolinda priča o antifašizmu a peva ustaške pesme

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
+(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)


Gde su to srpski srpski sportisti proslavljali svoje uspehe uz muziku Baje malog Knindže?

objektivno

pre 5 godina

Ne znam koji je razlog da Hrvati komuniciraju preko srpskog portala? Nemamo nikakvog razloga da pricamo o bilo cemu. Vi ste jos na stepenu mrznje sto je cudno, kod nas prema vama postoji samo ravnodusnost. Da imate crno kosuljaske dresove, da isti ste kao Albanci, budite sa Nemcima dok to traje jos malo, vredjajte Ruse dok mozete jos malo, skinite se sa nasih sajtova i uzivajte.

remax

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina. 
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili. 

Blago vama kad palite vatromete za tudje reprezentacije, perspektivno
(warlock, 08. jul 2018 20:51)

Ne palim ja vatromet, nisam preveliki ljubitelj istog, pogotovo za takve, meni nevažne događaje i ne znam odakle takvi zaključci, preneo sam ono što sam video i čuo od drugara.
Ali da ne bude zabune da se nešto ograđujem od toga, naravno da uvek navijam protiv Hrvata, nemam pamćenje amebe.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Važno je da bi tvoja sorta u sred Beograda nosila hrvatske dresove. Interesantno je da opsedaju hrvatske portale sa čestitkama Hrvatima, dok ih sami Hrvati ismevaju, pišu da im ne treba srpska podrška i da se Srbi kače uz Hrvate jer su inferiorni.
Što se tiče uspešnih sportista iz Republike Srpske u individualnim sportistima tu su Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou, Mladen Ploskić, svetski šampion u karateu, a u kolektivnim sportovima više reprezentativaca BiH i Srbije. Zvjezdan Misimović je u Nemačkoj bio velika zvezda, sa svojim klubom šampion Nemačke i izabran u idealni tim Bundes lige.
(nnnn, 8. jul 2018 20:42)

Ето, човек је у својој намери да испадне велики патриЈота, пљунуо на 1,7 милиона Београђана. И онда почне да набраја: џудо, карате, немачки фудбалер босанскохерцеговачког порекла... лол

petar

pre 5 godina

Ja kao Hrvat ne odobravam djelovanje nogometaša u političke svrhe!Ne mogu shvatiti da dio javnosti pokušava opravdati njihov postupak,vjerovatno zato da ne bi narušili atmosferu prije polufinala...

dostojevski

pre 5 godina

A Knindža plače za Krajinom... 
Jel to ona Krajina gdje je prije rata bilo Srba i Hrvata otprilike pola-pola a '95. su bili samo Srbi?! 
I koja mu sad to Krajina fali, ona s Hrvatima ili ona bez Hrvata?!
(Belaj, 08. jul 2018 20:03)

ma brate, placeni su da brane sve nakaradno sto rade srbi i rusi

Blam

pre 5 godina

OK...bili su bolji i srećno pobedili na penale.... Vida meša sport i politiku i pokazuje koliko je mali u velikoj pobedi Hrvatske ali bato, mene kao Srbina sramota kako se frau Kolinda ponaša.....gde je ta gracioznost jedne predsednice i ponašanje predvodnice jednog naroda (Biti velik u pobedi i porazu....poštovati domaćina i voditi računa o osećajima komšija)....ma, sramota ne baš (zbog toga što ovi sa zapada ne znaju razliku između njih i nas)

dostojevski

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod  
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)  

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)  

Sedite u istoj kancelariji? 
(marija, 08. jul 2018 20:07) 

Sede u istoj stolici.
(remax, 08. jul 2018 20:50)

covek me razume, a tebe kompleks bije

mb

pre 5 godina

Zašto ste onda kaznili Saćirija?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Borba, 8. jul 2018 19:59)

Zato jer je on to napravio tijekom utakmice, a ovo je bilo poslije utakmice i u privatnoj poruci koja je slučajno došla u javnost, a u praviliniku piše da se zabranjuje javno političko istupanje tijekom utakmice.

Zigzag

pre 5 godina

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!
(Sale123, 08. jul 2018 18:40)hahahah u cemu su nabili komplekse,smjesno je kako se vasa ljubomora i kompleks izrazava kroz lazi i teorije zavjere...

F16

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан. 
Енглези згазите их 5-0 и поставите на место! 
Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако. 
Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година. 
Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010. 
Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима. 
Унаказиће их Енглези само тако!
(некле, 08. jul 2018 18:12)

Ppšto si dobio toliko pluseva, evo ti naše utakmice protiv tih velikana. Mi imamo pozitivan skor u natjecateljskim utakmicama protiv Njemacke, Italije, Francuske, Engleske, Španjolske, Brazila i Argentine. Hrvataka-SvEt 9:8 i 4-5 neriješeno..

Walter

pre 5 godina

Većina Rusa će navijati za nas protiv Engleza ali velike Srbende ne veruju, oni su tu ipak da nam sude i presuđuju mada ih nitko ništa i ne pita. Ako ne verujete pogledajte polufinale, samo, nemojte opet kad završite na aparatima kriviti Hrvate.

srb rep srp c.gora

pre 5 godina

Cudo. Ovih dana nama Hrvatima sve prolazi...mozda je sada dobar trenutak priznat Zeni da sam izgubio 1000€ na kocki...sigurno me ceka zvanicno upozorenje i to je to...
(Hrvoje, 08. jul 2018 18:08)

Dzabe ti kad se zoves Rvoje.

stavro

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 19:17)

Ниједан од вас није господин. Истрајност у мржњи против свега српског вам одузима господство. Ко пева о клању? Томпсон или Баја?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Јабучило, 8. jul 2018 20:13)

Potpuno ste u pravu gospodine Jabučilo, naime istaknuti "srbski" estradni umetnik Baja peva, između ostalog, sledeće: "Ne volim te Alija, zato sto si balija, srusio si miran san, nosila ti Drina 100 mudzahedina svaki dan". I stvarno ste u pravu, gospodin Baja ne peva o klanju, samo što "mudžahedini", ko god da su, izgleda da ne znaju da plivaju.

Beograđanin

pre 5 godina

@Dostojevski - Izabrao si ime kako bi zasenio prostotu i klince koji knjigu u ruke uzeli nisu. Ali si baš promašio. Dostojevski je napisao Legendu o Velikom inkvizitoru, u sklopu svog najvećeg romana. Da si ga pročitao ili ne bi imao takve stavove ili bi izabrao neko drugo ime.....Dakle,potpuni kolaps mentalnog sklopa tebe i sličnih. Pojma vi nemate...

Ivo

pre 5 godina

Ovdje se od muhe pravi slona. Slava Ukrajini je pozdrav koji je nastao u ukrajinskom ratu za neovisnost, 1917.-1920. Poslije su ga koristili ukrajinski gerilci koji su se borili i protiv nacista i Crvene armije i poljske okupacije dijelova Ukrajine. U gradu Harkivu i danas stoji spomenik na kojem piše "Slava Ukrajini". U tom pozdravu nema ništa fašističko ni nacističko nego naprotiv (vidi gore). Domagoj Vida je četiri godine igrao za ukrajinski Dinamo Kijev, za koji je nastupio 104 puta i sigurno u Ukrajini ima mnogo prijatelja. Što da je neki ruski igrač izvan terena i nakon utakmice viknuo slava Srbiji? Je li bi to bio problem? Je li bi i njega FIFA naganjala?

Malina

pre 5 godina

@Ivo - ja vas ne razumem. Na ovom portalu su juče masovno pisali ljudi iz Srbije koji su navijali za Hrvatsku. Vi kao da ste opsednuti Srbijom, ne možete da uživate u svojoj pobedi već morate da tražite srpske sajtove da bi provocirali. To je meni baš tužno i zato mi je teško da verujem Hrvatima.

autocorrect off

pre 5 godina

Fasisti podrzavaju fasiste!
(Etika, 8. jul 2018 18:33)

Ok, mrzis Hrvate, to je jasno. Ali zasto su Ukrajinci fasisti?
(Pseto, 08. jul 2018 19:29)

zato što su dozvolili ajdar bataljonu koji je ukrajinska paravojna neonacistička organizacija da radi šta hoće samo zato što su vršili oružane napade na ruske separatiste, sve dok nisu opljačkali banku i neki ljudi izginuli. tek tada su ih pohapsili.

Sale123

pre 5 godina

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!
(Sale123, 08. jul 2018 18:40)hahahah u cemu su nabili komplekse,smjesno je kako se vasa ljubomora i kompleks izrazava kroz lazi i teorije zavjere...
(Zigzag, 8. jul 2018 21:04)

Prijatelju, umjesto da slavis veliki uspjeh hrvatskog fudbala ti dosao Srbima drzati pridike, ko da nam nije dosta nasih lopova i vodja, pa jos i vi da nam pamet solite! Ako mozes pohvaliti za nesto, pohvali, ako nema hvale kritikuj u svojoj avliji, a ja cu u svojoj, pa nam mozda bude i bolje u buducnosti!

marija

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.
(mario, 08. jul 2018 18:52)

to je kompleks nize vrednosti brate, ali sta znaju oni...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 19:01)

Duplo plaćaju, dostojevski?
Nemoj da brinemo za tebe i ekipu.
Vidim preselio si se sa tenisa i Novaka na fudbal, dupli posao, nije lako.

Šala mala

pre 5 godina

BTW, i Čavić se onomad šalio - ali njega su suspendovali. A ovoga za politicku provokaciju Rusije samo opomenuli!?? Pametnom dosta!(FIFA prema svom pravilniku ne tolerise politicke provokacije.)

adrgearg

pre 5 godina

Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima.
(jako i do samog kraja, 8. jul 2018 19:45)

Ne, pjeva o Knindžama krajišnicima koji su bili poznati humanitarci a ne banda paravojnih ubica i koljača!
https://www.youtube.com/watch?v=0MkXQc4i3RE

Ivo

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan. 
(sizif, 08. jul 2018 19:10) 

Vida i Vukojevic su godinama igrali i zivili u ukraini.

a Akinfejev?

Rumpelstiltskin

pre 5 godina

1. Kolektivni IQ nam je nizak jer ne umemo da ignorišemo i primamo se kao saučešće na prvu.

ili

2. Zajedno, u sinergiji imamo još niži kolektivni IQ jer ne možemo sagledati potrebu za dobrim odnosima. To razume tek mali procenat stanovništva na obe strane, a ova količina gluposti u komentarima je lakmus papir stanja u onom što je preostalo u oba društva i mnogo govori o nama samima.

respirator

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.
(Bosko, 8. jul 2018 19:43)

ako može samo, na srpskom; decembar, fudbal i istorija pa ti kažem na hrvatskom

Јабучило

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 19:17)

Ниједан од вас није господин. Истрајност у мржњи против свега српског вам одузима господство. Ко пева о клању? Томпсон или Баја?

????

pre 5 godina

Auuu,jaku stvar rekao "Slava Ukrajini".
Ukrajina je zemlja koju od davnina priznaje ceo svet, normalno da je i clanica FIFA.
Sto se vi Srbi u Srbiji i Rusi bunite? Sto Rusija nije uspela da okupira Ukrajinu???
A vecina medija u Srbiji se sve vise i vise ugleda na Informer, pravi spektakularnu vest od neke male vesti, lozi narod u Srbiji da klika na vest, i ostavlja komentare pune mrznje... Ne mogu da verujem sta vi ljudi u Srbiji radite!
(Srbin iz Danske, 8. jul 2018 20:12)

Ja ne verujem da bilo ko sumnja da je Ukrajina država!

Trol

pre 5 godina

@Srbin iz Danske

Slava Ukrajini je pozdrav poput onog Za dom spremni i zbog toga je trebalo da bude kažnjen. Da je rekao pozdrav prijateljima u Ukrajini, ne bi bilo strašno koliko neprikladno. Ovo je strašno. Jasnije sad?

Јабучило

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.
(sizif, 08. jul 2018 19:10)

Акинфејев би био кажњен.

Belaj

pre 5 godina

Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima. Jer ih i nemamo. Cela tematika se svodi na žal za Krajinom, đedovinom i Dinarom. Još jedna neuspela relativizacija. Srbi nisu nacisti tj. kleronacionalisti, jer taj kler je direktno delo Vatikana. Papirološki dokazivo.
(jako i do samog kraja, 8. jul 2018 19:45)

A Knindža plače za Krajinom...
Jel to ona Krajina gdje je prije rata bilo Srba i Hrvata otprilike pola-pola a '95. su bili samo Srbi?!
I koja mu sad to Krajina fali, ona s Hrvatima ili ona bez Hrvata?!

marija

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)

Sedite u istoj kancelariji?

absolutezero

pre 5 godina

jasno je ko dan da je fifa maksimalno ispolitizovana i favorizuje sve protiv Rusije i Srbije
(Mokky, 08. jul 2018 19:58)

Pa su im zato dali SP da organizuju? Da mogu da im napakoste? Dokle ide bezumlje, prosto neverovatno.

Acko

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.
(Bosko, 08. jul 2018 19:43)

Hahahahaha pobeda! Dzabe se brate lazno predstavljaju da Srbi i daju sami sebi podrsku providno je, razumem da ima takvih ali sinoc na stotine komentara braća Hrvati. Pa niko nije lud.

Miloje

pre 5 godina

Meni neka pravila ovde nisu jasna. Kapiram da onaj ko poseduje pozornicu/teren ima pravo da diktira šta se sme prezentovati publici na istoj. Ali mi nije jasno što se to radi i van terena. Jer to se već sukobljava sa slobodom govora i izražavanja. Dali je umesno, da neko nešto napiše na blogu ili se ko kreten dere sa terase da će nekog da ispeče, verovatno nije. Ali nije država ili bilo koja organizacije nadležna da to sprečava i sankcioniše.

Јабучило

pre 5 godina

Fasisti podrzavaju fasiste! 
(Etika, 8. jul 2018 18:33) 

Ok, mrzis Hrvate, to je jasno. Ali zasto su Ukrajinci fasisti?
(Pseto, 08. jul 2018 19:29)

Да знаш историју (укључујући новију) вероватно не би ни поставио ово питање.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Beograd podeljen. Banja Luka za Rusiju.
(fhgfhgh, 8. jul 2018 19:22)

То се од једне Руске губерније и очекивало. Немају ни спортисте ни председника. Или имају председника "на даљину" који им се обраћа из Београда лол

krki

pre 5 godina

otkud vam više snaga susjedi za pisanjem.. mogao bih razumijeti da se radi o srbiji ali o rusiji??? Pa zar vi vjerujete doista da ste vi bitni rusima?? a u ostalom istini za volju i Hrvati i Rusi govore tisuća pa ne znam tko je jezično bliži Rusiji :)... Pa to što vi i oni autokefalni ( pravoslavni) pa i Bugari i Rumunji su također pa to im ne smeta da slave Božić po gregorijenskom kalendaru.naravno i rumunji a posebno Grci.. I što im fali??? Ništa.. Samo opušteno susjedi... Slavite s nama ipak smo bliski susjedi :)

Edita P.

pre 5 godina

Dečki nisu mislili ništa loše. Tog trenutka im je politika bila zadnja misao u glavi. Tko bi se u takvim fantastičnim trenucima uopće sjetio politike??? Pogotovo mi Hrvati kojima je pun kufer i politike i političara :) Nemamo ništa protiv Rusa, ni protiv nikoga drugog. No i dalje imamo svoje JA :)
Zato, širite ljubav, a ne mržnju.
Širite dobrotu i humanost, a ne zlo i zlobu.

Hvala svim Srbima (a ima ih) koji su navijali za Hrvatsku!
Hvala i onima koji su navijali za Rusiju, ipak ste vi vijekovni simpatizeri :)

Pozzz iz Zagreba... euforija se još nije stišala..

Sizif

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.
(sizif, 08. jul 2018 19:10)

Акинфејев би био кажњен.
(Јабучило, 8. jul 2018 20:14)

Ja pitah da li bi se mi ljutili a ne da li bi Akinfejev bio kaznjen.

Srbin iz Danske

pre 5 godina

Auuu,jaku stvar rekao "Slava Ukrajini".
Ukrajina je zemlja koju od davnina priznaje ceo svet, normalno da je i clanica FIFA.
Sto se vi Srbi u Srbiji i Rusi bunite? Sto Rusija nije uspela da okupira Ukrajinu???
A vecina medija u Srbiji se sve vise i vise ugleda na Informer, pravi spektakularnu vest od neke male vesti, lozi narod u Srbiji da klika na vest, i ostavlja komentare pune mrznje... Ne mogu da verujem sta vi ljudi u Srbiji radite!

Ivo

pre 5 godina

Naprednjaci i velikosrbi na aparatima.Moraju gledati hrvatske pobjede u Rusiji u sportu koji jako vole.
Tesko je zamisliti bolji scenarij.Traba o tome snimiti nekakav dokumantarac.

remax

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17) 

Sedite u istoj kancelariji?
(marija, 08. jul 2018 20:07)

Sede u istoj stolici.

nadam se da ce AV,av,av da prezivi

pre 5 godina

Vida je Vida, nije on Hrvatska. Meni je vise zasmetalo kako gospodja predsednica proslavlja drugi go, pomalo neukusno sa obzirom da je Medvedev bio tu. Kako god, od srca im zelim finale, pa i titulu,sto da ne!!!

Јабучило

pre 5 godina

Срамота. Заслужио је казну (макар и новчану), а не само опомену. Знајући за украјинско-руске односе онаква порука је јасно политичка. Али Фифи очигледно годи.

Zero

pre 5 godina

Igrali su u Dinamu iz Kijeva. U cemu je problem dati podrsku Ruskim rivalima kad vec Ukrajina nije mogla da se plasira. Kojesta, ako je to problem...

nnnn

pre 5 godina

То се од једне Руске губерније и очекивало. Немају ни спортисте ни председника. Или имају председника "на даљину" који им се обраћа из Београда лол
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 20:01)

Važno je da bi tvoja sorta u sred Beograda nosila hrvatske dresove. Interesantno je da opsedaju hrvatske portale sa čestitkama Hrvatima, dok ih sami Hrvati ismevaju, pišu da im ne treba srpska podrška i da se Srbi kače uz Hrvate jer su inferiorni.
Što se tiče uspešnih sportista iz Republike Srpske u individualnim sportistima tu su Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou, Mladen Ploskić, svetski šampion u karateu, a u kolektivnim sportovima više reprezentativaca BiH i Srbije. Zvjezdan Misimović je u Nemačkoj bio velika zvezda, sa svojim klubom šampion Nemačke i izabran u idealni tim Bundes lige.

Galcijan

pre 5 godina

Kako se majčica Rusija brinula o Ukrajincima kroz istoriju celi ruski jezik bi trebao biti uvreda za ukrajinsko uho. Slava Ukrajini i pozdrav braći Vidi i Ognjenu. Navijam za vas.

Srboljub

pre 5 godina

Zar nije ovaj plavi igrao u Ukrajini u tamošnjem timu? Što pizdrsv ne bi bio time motivisan? Daj ne palite se, proći će mundijal, pa ćemo da budemo frustrirani i mrzimo pols sveta, onako, po default-u.

ford

pre 5 godina

Ma I ja sam retard,evo javno priznajem!Posaljem komentar pre dva minuta sa svojim misljenjem a onda nastavim da citam ostale,vidim koliko su nabijeni nacionalizmom,mrznjom I nadasve paranojom,poprilicno nepismeni (umem I ja da se obrukam ponekad,jbg..) I shvatim da je iznosenje misljenja na ovu I slicne teme gubljenje vremena I trosenje energije u prazno.Generalno,o fudbalu se najmanje pise,a to je poenta,zar ne!?
Jos jednom,ja sam retard,izvinjavam se svima sto sam vam nehotice mozda povredio osecanja I dosao u sukob misljenja sa nekima.

warlock

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili.

Blago vama kad palite vatromete za tudje reprezentacije, perspektivno

nemke

pre 5 godina

Ne znam zbog cega se mi Srbi opterecujemo i komentarisemo vest koja se odnosi na relaciji FIFA - Hrvatska... Opustite se... Razmisljajte pozitivno... Pomerite se sa mrtve tacke... Evo na blic... Fudbal me asocira na pivo. Hrvatska na more i zene. Rusija na zene... Ukrajina na Zene... Sveto (moje) trojstvo, stadion - -pivo -zene... Sirite ljubav, a ne rat!

- Svuda ima kako dobrih, tako i losih ljudi... Nisu svi Hrvati "Tompson", i nismo svi mi Srbi "Baja Mali Knindza"!

fhgfhgh

pre 5 godina

Ne zanosi se.
Nemate nikakvu podrsku u Srbiji.
Ovi sto pisu komentare podrške su lokalni autošovinistički botovi ili Hrvati koji se lažno predstavljaju kao Srbi.
(Subotica, 8. jul 2018 19:02)

Na žalost, ankete pokazuju drgačije. Ankete na ulicama Beograda i Banja Luke sa pitanjem za koga ćete navijati u meču Rusija - Hrvatska.

Beograd
https://www.youtube.com/watch?v=-YlomSek_TQ
Banja Luka
https://www.youtube.com/watch?v=9o1MiPFTYYA

Beograd podeljen. Banja Luka za Rusiju.

remax

pre 5 godina

Samo HRVATSKAAA,nemoze nam nitko nista. 
(Cro, 8. jul 2018 18:13) 

Znam da je hrvatski sad poseban jezik ali verujem da se i dalje piše "ne može" odvojeno.
(Kata, 08. jul 2018 19:15)

Prvo da savladaju razlike između glasova "č" i "ć" i "dž" i "đ". :)

Croat

pre 5 godina

Tragedija! Hrvati uvrijedili Ruse a Srbija se više od njih digla na noge to je isto da se ja kao Hrvat pobunim kad Srbin uvrijedi Švabu pa dajte ljudi pustite susjedove krave da žive

micko

pre 5 godina

Vida je rekao da se "samo šalio" i da nije želeo da upliće politiku u svoje radovanje, već da je pozdravio prijatelje u Ukrajini, gde je igrao za Dinamo iz Kijeva, zajedno s Vukojevićem.

ma da
a i FIFA različiti aršini da je uvredio engleze svajcarce oljustili bi ga ovako nije bitno

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@dostojevski, Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima. Jer ih i nemamo. Cela tematika se svodi na žal za Krajinom, đedovinom i Dinarom. Još jedna neuspela relativizacija. Srbi nisu nacisti tj. kleronacionalisti, jer taj kler je direktno delo Vatikana. Papirološki dokazivo.

dostojevski

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.
(mario, 08. jul 2018 18:52)

to je kompleks nize vrednosti brate, ali sta znaju oni...

sizif

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.

Lili Marlen

pre 5 godina

Kako ono Čavić prođe zbog natpisa Kosovo je Srbija ...
A, da, mi smo niža, pravoslavno-proruska rasa, za nas, Jevreje i Rome važe neka druga praviala.

Alternativni univerzum

pre 5 godina

Putin treba da otkaze zavrsnicu mundijala jer u njoj nastupaju Hrvati, a to veliki deo brace Seba smeta! Putine, reaguj!

Subotica

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji.
(MaliCar, 8. jul 2018 18:29)

Ne zanosi se.
Nemate nikakvu podrsku u Srbiji.
Ovi sto pisu komentare podrške su lokalni autošovinistički botovi ili Hrvati koji se lažno predstavljaju kao Srbi.

igor sulic

pre 5 godina

Iskreno, kod vas nesto nije u redu!Stigla maloprije cestitka Ruskog nogometnog saveza i zaj izjava dvaju saveza da ce odnosi ostati odlicni i da ih nespretno srocena izjava nece pokvariti!U Hrv sve gori, Split, Zagreb, Makarska...Turisti slave zajedno s nama!Cestitke sa svih strana.Izmadu ostalih i ruski turisti gledaju skupa s nasim navijacima!Jucer je poceo "Ultra Europe " najpoznatiji festival el glazbe s DJ Armin, David Guetta itd!U Split je stiglo 140 000 mladih iz cijelog svijeta tj 120 drzava i ludnica je !Sezona 7 % bolja od prosle !Svi su dobrodosli!Sta je to kod vas te "crnokosuljasi" , "ustase", "fasizam", te predsjednik vam nesto ljut...Pod velikom ste propagandom kontra Hrvatske ali sto vam ja tu mogu!Nemojte od muhe pravit slona i biti veci Rusi od Rusa!Pozdrav za cijelu Srbiju

el

pre 5 godina

Provokacija nije tako prosta stvar da bi se pravdalo samo time sta je rekao. Zasto ga branite?! Mozda nije strasno reci slava Ukraini ali zasto bas nakon pobede nad Rusima?! Zasto bas tu pobedu posvecuju Ukrajini?! Zasto su Albanci bas protiv Srbije onako proslavljali gol? Nije provokacija pokazati 3 prsta ali ako bi to uradio Doncic, da je resio da igra za Srbiju, protiv Slovenije, jasno je da to moze i treba da se tumaci provokacijom.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.

Lemi

pre 5 godina

Prosto me zanima ko pise ove komentare u korist hrvata, jer nigde ovih dana ni na fejsbuku ni na internetu nisam procitao nesto slicno...
(Lemi, 08. jul 2018 19:40)

Mislio sam ni na instagramu*

Kata

pre 5 godina

Samo HRVATSKAAA,nemoze nam nitko nista.
(Cro, 8. jul 2018 18:13)

Znam da je hrvatski sad poseban jezik ali verujem da se i dalje piše "ne može" odvojeno.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Spasio se ko nije gledao, citao i slusao nase medije tokom Mundijala... Muka mi je od svega, ubise osecaj da se igra Svetsko prvenstvo. Kao da ratujemo sa pola sveta... A onih koji su trebali da izadju pred narod i preuzmu odgovornost za fijasko nase reprezentacije nema nigde vec skoro 20 dana.

Milan

pre 5 godina

Poruka FIFA - podrska svima koji daju ovakve poruke, to je pozeljno. Hrvati su uvek prvi u trci ko ce pre da ugodi FIFI (zapadu). Sve ovo je vec nepromenjiva konstanta prethodnih 100 i vise godina.

Ivan

pre 5 godina

Vida se uopće nigdje nije obraćao navijačima Rusije, niti mu je cilj bio provokacija, tako da mi nije jasno čemu sve ovo, ali jasno mi je da gordi albion huška Ruse na Hrvate, ista ona engleska govanca, koja su podržala rat u ukrajina, naoružavala i huškala napaćeni narod kontra Rusa, sada mobilizira Ruse da navijaju protiv Hrvata u polufinalu mundijala, iskreno neće biti nikakva tragedija ni da se to dogodi, jer ovi naši ionako uvijek imaju cijeli stadion protiv sebe, i doma u hrvatskoj kamoli ne u gostima. hahahaha

Kapetan Kuka

pre 5 godina

Nema veze, kazniće oni zato nekog srpskog sportistu, može i retroaktivno, kad se hoće (s Srbe vole da kažnjavaju) uvek se može naći razlog. Setite se kako su drastično kaznili Čavića za "Kosovo je Srbija".
Hrvati su sada zaštićeni. Oni su u NATO koaliciji i superiorni su i zaštićeni kao kad su bili u koaliciji Sila osovine. Ali svaki cirkus prodje...

Haksli

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан)

Pa kad ste obojica vec tako dobro upoznati sa Bajinom umetnoscu, mogli bi da navedete primere spornih elemenata u njegovim delima. U medjuvremenu, bilo bi lepo da naucite pravopisna pravila.

Zoran

pre 5 godina

Hrvati imaju sansu da nadmase nasih- Indijanapolis Bari. Rio{finale u 3 sport) i Djokovica. Trebaju na penale da dobiju Engleze i finale.

remax

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji. 
(MaliCar, 8. jul 2018 18:29) 

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili.
Slavlja uz ustaške pesme se stidi i svaki normalan Hrvat a Srbe koji nemaju ništa protiv toga, neću ni da komentarišem.

Djalma

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 19:07) # Link komentara

Koga?

Bosko

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.

DisordeR

pre 5 godina

Ne znam sto se ljudi cude, ovo su normalna ponasanja fudbalera, od njih se i ne ocekuje nesto inteligentno, kao kad bi od bubasvabe ocekivali da sagradi svemirski brod.

Ivan

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!
(Gauss, 8. jul 2018 18:24)

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?

Искра октябрa

pre 5 godina

И ко ће бити крив ако се деси да у Санкт Петербургу, на сваки контакт Виде са лоптом, пола стадиона почне да скандира "усташа, усташа", а друга половина почне да узвраћа са "Слава Украјини",... Шта ако се деси да се фанати Зенита окупе у ФАН зони да мало "попричају" са "гостима"... Да ова будалетина није снимила видео, Хрватска би имала 100-процентну подршку Руса, јер за Русе је фудбал још увек само спорт, а ФИФА као да жели да направи скандал на овом светском првенству некажњавањем "шаљивџије". До сада је све прошло малтене без иједног инцидента.

Brooklyn boy

pre 5 godina

Заиста се трудим да будем нормалан, да не делим људе по националности, по боји коже... Онда се деси да хрватски фудбалери славе победе уз песме добро познатог певача, да грле навијаче у мајицама са усташким симболима, да узвикују овакве пароле... Деси се да Милојко Пантић каже да су они који навијају за Русе клерофашисти...
И питање: Шта би било да је неким случајем, неки српски фудбалер узвикнуо "Косово је Србија"?

.

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.

Marsovac

pre 5 godina

Dvostruki standardi...ma to ne postoji !!! Da je kojim slučajem to isto Srbin uradio, zabranili bi nam doživotno da se takmičimo, ma ukinuli bi pravo na sport u Srbiji!!!

goran

pre 5 godina

Zna se na sta je Vida mislio kad je to izgovorio,nemojte se praviti ludi.Jedina nacija na svetu koja slavi fašizam,i nije mi jasno kako neki Srbin moze da opravdava ovog lika.

Hrvoje

pre 5 godina

Cudo. Ovih dana nama Hrvatima sve prolazi...mozda je sada dobar trenutak priznat Zeni da sam izgubio 1000€ na kocki...sigurno me ceka zvanicno upozorenje i to je to...

некле

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан.
Енглези згазите их 5-0 и поставите на место!
Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако.
Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година.
Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010.
Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима.
Унаказиће их Енглези само тако!

Чикеур

pre 5 godina

Немојте да вам се понови, јер ћемо вас следећи пут јако опоменути! Ако вам се понови још 153 пута, можда ћемо вас и новчано казнити.

#аршини нису исти

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

Cestitke na jubilarnom petom clanku o ovm megaskandalu koji je rezultirao ostrom pismenom opomenom FIFE za fasistickog provokatora Vidu.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Ја стварно не знам шта су русофили очекивали...да нису можда очекивали да казне Виду на сред Црвеног трга док диктатор гледа са спуштеним палцем као Цезар? Престаните више да измишљате теорије завере и да Русију доживљавате као своју земљу. Москва је далеко и није их брига за "малог брата", а ЕУ је око вас.

hmm

pre 5 godina

@fenomen pa dobro vi ste poznata kao miroljubiva nacija, ni sa kim niste u svadji, niste ratoborni vec samo realni i posteni, niste mastali o velikoj s a dobili veliku k, niste zapoceli 1.svjetski rat, niste nista...kako da ne ;)

MaliCar

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji.
Hvala i Fifi na korektnoj odluci.
Pozdravi i navijajte za najbolje.

Hvala

DEDA CVETKO

pre 5 godina

Auuuuu...surove li kazne! Da je ovo uradio Srbin, na licu mesta bi ga sa stadiona transportovali u bukagijama direktno u Hag i tamo mu napakovali litaniju ratnih zlocina.

Beli

pre 5 godina

Jos jednu samarcinu za rusofile.
(Doc, 8. jul 2018 18:13)

Ne, ovo je šamar za pristojan svet. Kome ti ne pripadaš.
Neverovatna je potreba domacih poštovalaca Tompsona iz kruga dvojke da opravdavaju ama baš svaki hrvatski nacionalističko-šoviništički istup.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

A taman se Rusi uspanicili. Od ove podrske Ukrajinci im prodiru na granicu. Ugledajmo se na njih, pa na Kosovo. A yes, mi nemamo ovakvu moralnu podrsku. Ne, jos uvek.

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Ognjen Vukojević! Kako to srpski zvuči.
(Aca iz Šabca, 8. jul 2018 18:06)

Pa Ogi i je hrvatski Srbin, dok je Vida slovackog porijekla. Nepromisljen potez Vide, ali nije za izbacivanje s natjecanja. Ja kao Hrvat cijenim Ruski narod, jednako kao i Ukrajinski.I jedni i drugi su Slaveni i nama bliski. Svim snagama cemo u srijedu pokusati pobijedit Engleze, to vam garantiram.

Oliver

pre 5 godina

Jedva cekam sredu. S jedne strane razbesneli ruski navijaci, s druge engleski huligani. Ne bih bio u kozi Hrvata ovih dana u Moskvi, eheheheeh

Gauss

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!
(Gauss, 8. jul 2018 18:24)

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?
(Ivan, 8. jul 2018 18:42)

Naravno da je provocirao, ali provociranje nije kažnjivo djelo, kao što rekoh, to šta je to njih zasmetalo njihov problem.
Šta ja sad npr. tebe nekako isprovociram ili ti mene, neću navoditi primjere, i šta onda, da mene ili tebe policija kazni novčano ili zatvorom zbog provociranja?!

Malina

pre 5 godina

Stvarno ne razumem zasto prave ovakve gluposti. Sto je najgore je da to rade samo igraci sa ovog prostora i ceo svet opet misli da smo svi neki fanatici.

Antisha

pre 5 godina

budala. Hrvatska kao tezak i nerjesiv slucaj komunizma je uvijek dobro kotirala kod Rusije, ali kao glup balkanski narod Hrvati to zas....
zao mi je sto nije kaznjen barem novcano.

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

Evo cjeli dan trazim objasnjenje i nikako da ga dobijem. Sta vam je Ukrajina skrivila? Evo gledam nisu cak ni medju zemljama koje priznaju Kosovo.

Gavrilo

pre 5 godina

Za neznalice koje ostavljaju glupe komentare. Teže je reči izgovorio i uvredio ruse nego da je vikao ustaške pokliče. Knjige u šake pa nešto naučite.

jovan

pre 5 godina

@Ajd priznajte da ste se (po)nadali da ce nas izbaciti..ili bar Vidu, kljucnog igraca obrane?!
(Miki, 8. jul 2018 18:03)

E zbog takvih rakuna kao ti uvek navijam protiv hrvata. Nadam se da ce Englezi dobro da vas nakantaju, pa onda i Belgija/Francuska. Dzabe ste krecili, medalju necete videti! Seti se ovog komentara za jedno 7 dana.

Ex Olimp

pre 5 godina

A ja pričam da čovjek nije ništa napravio strašno da ga kazne a i vi bi to shvatili kada bi se zaključali sami u sobu i ugasili svjetlo te zaboravili na tren da si Srbin." I gle stvarno malo je izletio, nije trebao ali ništa strašno. "

Gauss

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!

sdned

pre 5 godina

Moralni kolaps FIFA na ovom prvenstvu. Profašizam i nacionalizam prolaze bez problema. Provokacije se tolerišu. Sudije mogu da budu pristrasne i pored VARa. Najveći ispadi na prvenstvu su od strane igrača hrvatske i albanske nacionalnosti - i nikome ništa. FIFA je zauzela pristrasan stav. Nedopustivo.

antiDebil

pre 5 godina

Boze ima li te. Zasto su samo Srbi krivi za sve. Zasto se Hrvatima sve oprasta. Da li je i ta Evropa profasisticka mozda.
(Srbijanac, 8. jul 2018 18:13)

Evropa je fasisticka tekovina a ne profasisticka, dzaba mi se ti pravis mutav. Vi hrvati ste fasisti drugog reda ali spadate u taj krug i to je to...

Camoranesi16

pre 5 godina

Vida i Ognjen nisu dobili kaznu zbog toga što su igrali ili igraju dugo godina u Ukrajini i zato je opravdano ovo,to je razlog,inače da nisu vrlo vjerovatno bi dobili neku novčanu.

absolutezero

pre 5 godina

Putine, budi muško zabrani završnicu mundijala na teritoriji Rusije.
(Žak, 08. jul 2018 18:16)

Evo ga pobednik! Kad pomislim da me ništa više ne može iznenaditi na ovom portalu neko uvek nađe način!

panco

pre 5 godina

uh pa bolje je Srbija prosla poslije onih albanaca, nego Rusija gdje ovaj licno podrzava Ukrainu protiv Rusije. Dal je moguce da su Rusi tako jadni. I sad treba da trcimo prema njima. Uvijek pogrresne odlike donosimo

ja

pre 5 godina

A šta je loše rekao? Covek je igrao tamo, lepo ga dočekali i gostili, fine pare tamo zaradio i zašto da ne kaže? Ja, to isto očekujem od svakog stranca koji je igrao npr basket u Srbiji da nas hvali. Pored naše gluposti, dvostruki aršini i inat nas vuku duboko na dno i drže h mulju.

Sale123

pre 5 godina

nova epizoda serije “ceo svet je protiv srba”
(Zigzag, 8. jul 2018 18:22) # Link komentara

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!

Kompleksasi

pre 5 godina

zamislite da neki srbin u izraelu uzvikne hajl hitler...i posle kaze da se salio...mislim da bi bio dozivotno suspendovan..
(bakinta, 08. jul 2018 18:08)

slava ukraini slava dinamu = heil hitler

eh

pre 5 godina

Pa i ocekivano. Ipak je to napravio nakon utakmice. No sa druge strane Rusija ga moze proglasiti nepozeljnim u Rusiji i poslati kuci i sama. No, izgleda da su se oko svega ovoga daleko vise stresli Srbi od Rusa.

Ivan

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.
 (., 8. jul 2018 18:24)

Zasto bi bilo previse da ga suspenduju? Otvoreno je provocirao zemlju domacina politickom porukom.

lva

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.
(., 08. jul 2018 18:24)mogli su da ga kazne novcano. Ovako su pokazali nepostovanje prema domacinu sto je FIFI i bio cilj jer se mesaju i sami u politiku.

mario

pre 5 godina

ok Rusima zasmetalo, al što Srbima smeta da ste ovako zapjenili? 
Navijali ste za FIFU?
(Matr, 08. jul 2018 18:27)
Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.

ernesto che

pre 5 godina

Ma nije moguce da je prosao bez kazne!!! Sad mi malo zao sto neko od nasih nije posle pobede nad kostarikom ili posle poraza od svajcaraca(zasto da ne), nije uzviknuo Kosovo je Srbija, mislim da bi fifa poslala nato po njega u Rusiju.

rade

pre 5 godina

Ovo vec postaje ozbiljna sprdnja od organizacije... Zar je moguce da se toliko puta desavalo da se uplice politika u sport, samo na ovom Mundijalu, i da niko ne prodje nekaznjeno, tj adekvantno. Svajcarci kaznjeni za orla 10 hiljada franaka, a Srbi normalno kaznjeni 6 puta vise... Hrvati su isto pevali ,,Za dom spremni", posle utakmice sa Argentinom. Ali dobro, ne vaze ista pravila za sve...

Чикеур

pre 5 godina

Немојте да вам се понови, јер ћемо вас следећи пут јако опоменути! Ако вам се понови још 153 пута, можда ћемо вас и новчано казнити.

#аршини нису исти

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

Cestitke na jubilarnom petom clanku o ovm megaskandalu koji je rezultirao ostrom pismenom opomenom FIFE za fasistickog provokatora Vidu.

rade

pre 5 godina

Ovo vec postaje ozbiljna sprdnja od organizacije... Zar je moguce da se toliko puta desavalo da se uplice politika u sport, samo na ovom Mundijalu, i da niko ne prodje nekaznjeno, tj adekvantno. Svajcarci kaznjeni za orla 10 hiljada franaka, a Srbi normalno kaznjeni 6 puta vise... Hrvati su isto pevali ,,Za dom spremni", posle utakmice sa Argentinom. Ali dobro, ne vaze ista pravila za sve...

некле

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан.
Енглези згазите их 5-0 и поставите на место!
Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако.
Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година.
Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010.
Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима.
Унаказиће их Енглези само тако!

ernesto che

pre 5 godina

Ma nije moguce da je prosao bez kazne!!! Sad mi malo zao sto neko od nasih nije posle pobede nad kostarikom ili posle poraza od svajcaraca(zasto da ne), nije uzviknuo Kosovo je Srbija, mislim da bi fifa poslala nato po njega u Rusiju.

Hrvoje

pre 5 godina

Cudo. Ovih dana nama Hrvatima sve prolazi...mozda je sada dobar trenutak priznat Zeni da sam izgubio 1000€ na kocki...sigurno me ceka zvanicno upozorenje i to je to...

jovan

pre 5 godina

@Ajd priznajte da ste se (po)nadali da ce nas izbaciti..ili bar Vidu, kljucnog igraca obrane?!
(Miki, 8. jul 2018 18:03)

E zbog takvih rakuna kao ti uvek navijam protiv hrvata. Nadam se da ce Englezi dobro da vas nakantaju, pa onda i Belgija/Francuska. Dzabe ste krecili, medalju necete videti! Seti se ovog komentara za jedno 7 dana.

Ivan

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!
(Gauss, 8. jul 2018 18:24)

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?

igor sulic

pre 5 godina

Iskreno, kod vas nesto nije u redu!Stigla maloprije cestitka Ruskog nogometnog saveza i zaj izjava dvaju saveza da ce odnosi ostati odlicni i da ih nespretno srocena izjava nece pokvariti!U Hrv sve gori, Split, Zagreb, Makarska...Turisti slave zajedno s nama!Cestitke sa svih strana.Izmadu ostalih i ruski turisti gledaju skupa s nasim navijacima!Jucer je poceo "Ultra Europe " najpoznatiji festival el glazbe s DJ Armin, David Guetta itd!U Split je stiglo 140 000 mladih iz cijelog svijeta tj 120 drzava i ludnica je !Sezona 7 % bolja od prosle !Svi su dobrodosli!Sta je to kod vas te "crnokosuljasi" , "ustase", "fasizam", te predsjednik vam nesto ljut...Pod velikom ste propagandom kontra Hrvatske ali sto vam ja tu mogu!Nemojte od muhe pravit slona i biti veci Rusi od Rusa!Pozdrav za cijelu Srbiju

Subotica

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji.
(MaliCar, 8. jul 2018 18:29)

Ne zanosi se.
Nemate nikakvu podrsku u Srbiji.
Ovi sto pisu komentare podrške su lokalni autošovinistički botovi ili Hrvati koji se lažno predstavljaju kao Srbi.

Sale123

pre 5 godina

nova epizoda serije “ceo svet je protiv srba”
(Zigzag, 8. jul 2018 18:22) # Link komentara

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!

Beli

pre 5 godina

Jos jednu samarcinu za rusofile.
(Doc, 8. jul 2018 18:13)

Ne, ovo je šamar za pristojan svet. Kome ti ne pripadaš.
Neverovatna je potreba domacih poštovalaca Tompsona iz kruga dvojke da opravdavaju ama baš svaki hrvatski nacionalističko-šoviništički istup.

Kata

pre 5 godina

Samo HRVATSKAAA,nemoze nam nitko nista.
(Cro, 8. jul 2018 18:13)

Znam da je hrvatski sad poseban jezik ali verujem da se i dalje piše "ne može" odvojeno.

remax

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji. 
(MaliCar, 8. jul 2018 18:29) 

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili.
Slavlja uz ustaške pesme se stidi i svaki normalan Hrvat a Srbe koji nemaju ništa protiv toga, neću ni da komentarišem.

Gedora

pre 5 godina

Mnogo sam mator da bih mrzeo. Boli me uvce i za Rusofile i za Eufile. Istine radi treba napomenuti 2 stvari:

1. U Zemunu gde živim bilo je urlika god drugog ruskog gola a muk kada su hrvati prošli dalje. Ne znam ko pokušava i zašto da poveća podršku srpskog naroda prema njima. Ne moramo da se mrzimo ali se voleti nećemo sigurno.
2. Proslava predsednice Hrvatske je više nego skandalozna, ovo ne treba objašnjavati. Ako to kažem ja kao liberalno orjentisan, mogu da zamislim kako to doživljavaju ostali.

Pozdrav i svako dobro i molim B92 da objavi komentar istine radi.

Marko

pre 5 godina

Meni je posebno zanimljivo što jedne od najčitanijih ruskih novina "Ria Novosti", imaju na naslovnici ovaj incident, ali u sasvim drugom kontekstu.
Naime, oni iznose video i cjeli događaj, ali dodaju ispriku Vide i Nogometnog saveza Hrvatske. Oni objašnjavaju kako se nespretno izrazio i nije htio ništa loše. Iznose i citate nekih rusa koji ga opravdavaju.

Znači jedne od najvećih ruskih novina opravdavaju Vidu i smiruju srasti, dok ga neki srbijanski portali razapinju.

Osobno smatram kako je izjava bila nepotrebna, ali vjerujem kako nije ništa loše mislio. Jednostavno je svoju karijeru izgradio u Ukrajini, te tamo ima status zvijezde. Jednostavno je htio izraziti zahvalnost navijačima Kijeva, iako je to trebao drugačije napraviti.

Ivo

pre 5 godina

Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije. Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu. To je jedina istina
(krajisnik, 8. jul 2018 22:35)

Na području tzv. Krajine u Hrvatskoj (mislim na granice "Krajine" iz 1992.), Srbi su činili 45% stanovništva prije rata. Nije teško provjeriti, treba pogledati prijeratne popise stanovništva.

Јабучило

pre 5 godina

Fasisti podrzavaju fasiste! 
(Etika, 8. jul 2018 18:33) 

Ok, mrzis Hrvate, to je jasno. Ali zasto su Ukrajinci fasisti?
(Pseto, 08. jul 2018 19:29)

Да знаш историју (укључујући новију) вероватно не би ни поставио ово питање.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Spasio se ko nije gledao, citao i slusao nase medije tokom Mundijala... Muka mi je od svega, ubise osecaj da se igra Svetsko prvenstvo. Kao da ratujemo sa pola sveta... A onih koji su trebali da izadju pred narod i preuzmu odgovornost za fijasko nase reprezentacije nema nigde vec skoro 20 dana.

si05

pre 5 godina

Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije. Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu. To je jedina istina
(krajisnik, 8. jul 2018 22:35)

i prije naseljavanje srba u dalmaciji su tu zivili 100% hrvati.i prije hrvati iliri i prije iliri neandertalci....

Gauss

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!

Kompleksasi

pre 5 godina

zamislite da neki srbin u izraelu uzvikne hajl hitler...i posle kaze da se salio...mislim da bi bio dozivotno suspendovan..
(bakinta, 08. jul 2018 18:08)

slava ukraini slava dinamu = heil hitler

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Ognjen Vukojević! Kako to srpski zvuči.
(Aca iz Šabca, 8. jul 2018 18:06)

Pa Ogi i je hrvatski Srbin, dok je Vida slovackog porijekla. Nepromisljen potez Vide, ali nije za izbacivanje s natjecanja. Ja kao Hrvat cijenim Ruski narod, jednako kao i Ukrajinski.I jedni i drugi su Slaveni i nama bliski. Svim snagama cemo u srijedu pokusati pobijedit Engleze, to vam garantiram.

absolutezero

pre 5 godina

Putine, budi muško zabrani završnicu mundijala na teritoriji Rusije.
(Žak, 08. jul 2018 18:16)

Evo ga pobednik! Kad pomislim da me ništa više ne može iznenaditi na ovom portalu neko uvek nađe način!

Objava komentara, nemoguća misija

pre 5 godina

Koliko kompleksaša. Dragi susjedi, nemate vi pametnija posla? Napr. Poplave, smeće po ulicama, diktatora koji vam je zasjeo i nikad se više neće dići. A ne lupetanja gluposti o nekakvim oslobođenjima i sličnim glupostima. Znamo da smo vam trn u oku ali pomirite se s tim.

Ivan

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.
 (., 8. jul 2018 18:24)

Zasto bi bilo previse da ga suspenduju? Otvoreno je provocirao zemlju domacina politickom porukom.

Глас разума

pre 5 godina

Нема овде ФИФА кога да опомиње. Полиција Русије је морала да реагује на ову провокацију протеривањем из земље у року од 8 часова и забраном уласка у наредних 10 година.

Lili Marlen

pre 5 godina

Kako ono Čavić prođe zbog natpisa Kosovo je Srbija ...
A, da, mi smo niža, pravoslavno-proruska rasa, za nas, Jevreje i Rome važe neka druga praviala.

ja

pre 5 godina

A šta je loše rekao? Covek je igrao tamo, lepo ga dočekali i gostili, fine pare tamo zaradio i zašto da ne kaže? Ja, to isto očekujem od svakog stranca koji je igrao npr basket u Srbiji da nas hvali. Pored naše gluposti, dvostruki aršini i inat nas vuku duboko na dno i drže h mulju.

Heltah Skeltah

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
(remax, 08. jul 2018 19:42)

Kako mi je drago da smo vas poklopili i da je vladala tisina:))
Ps.: potpuno vas razumijem, i ja sam slavio kad ste vi ispali u grupi ;)

zagorje

pre 5 godina

Ognjen Vukojevic je Srbin, a Domagoj Vida poreklom Slovak. Proverite? Hrvati su mirni narod slovenskog porekla najslicniji Česima, a većina agresivaca su bivsi ili sadasnji Srbi, ili ovi konvertovani kao Vida. Kao Srbin imam pravo da iznesem ovo i gola istina je u pitanju. Hvala i molim B92 da se objavi komentar...

Марко

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 8. jul 2018 22:16)

Нисам приетио да је Баја држао концерте на трговима, у великим халама, итд. Томпсон је практично једна од највећих звезда у Хрватској, понос нације.

Polufinalisti

pre 5 godina

DANA1203 Ne razumin o kojoj je vojsci riječ? Ko je to oslobađa Zageb prije 100 god. Od koga? Jel neka bitka bila? Aaaa lukavi ste vi Srbi. Nismo ni znali da ste nas "oslobodili".. Da smo znali sve bi bilo ok... jbg

Ivo

pre 5 godina

Putin: "Izgubili smo u poštenoj i veličanstvenoj utakmici. Oni (ruski igrači) su za nas i dalje veliki, oni su heroji. Ginuli su na terenu, ponosimo se njima." Putin je zbilja državnik od formata i on je primjer kako bi se trebali svi ponašati.

Brooklyn boy

pre 5 godina

Заиста се трудим да будем нормалан, да не делим људе по националности, по боји коже... Онда се деси да хрватски фудбалери славе победе уз песме добро познатог певача, да грле навијаче у мајицама са усташким симболима, да узвикују овакве пароле... Деси се да Милојко Пантић каже да су они који навијају за Русе клерофашисти...
И питање: Шта би било да је неким случајем, неки српски фудбалер узвикнуо "Косово је Србија"?

Јабучило

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 19:17)

Ниједан од вас није господин. Истрајност у мржњи против свега српског вам одузима господство. Ко пева о клању? Томпсон или Баја?

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@dostojevski, Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima. Jer ih i nemamo. Cela tematika se svodi na žal za Krajinom, đedovinom i Dinarom. Još jedna neuspela relativizacija. Srbi nisu nacisti tj. kleronacionalisti, jer taj kler je direktno delo Vatikana. Papirološki dokazivo.

Srbin iz Danske

pre 5 godina

Auuu,jaku stvar rekao "Slava Ukrajini".
Ukrajina je zemlja koju od davnina priznaje ceo svet, normalno da je i clanica FIFA.
Sto se vi Srbi u Srbiji i Rusi bunite? Sto Rusija nije uspela da okupira Ukrajinu???
A vecina medija u Srbiji se sve vise i vise ugleda na Informer, pravi spektakularnu vest od neke male vesti, lozi narod u Srbiji da klika na vest, i ostavlja komentare pune mrznje... Ne mogu da verujem sta vi ljudi u Srbiji radite!

antiDebil

pre 5 godina

Boze ima li te. Zasto su samo Srbi krivi za sve. Zasto se Hrvatima sve oprasta. Da li je i ta Evropa profasisticka mozda.
(Srbijanac, 8. jul 2018 18:13)

Evropa je fasisticka tekovina a ne profasisticka, dzaba mi se ti pravis mutav. Vi hrvati ste fasisti drugog reda ali spadate u taj krug i to je to...

remax

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina. 
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili. 

Blago vama kad palite vatromete za tudje reprezentacije, perspektivno
(warlock, 08. jul 2018 20:51)

Ne palim ja vatromet, nisam preveliki ljubitelj istog, pogotovo za takve, meni nevažne događaje i ne znam odakle takvi zaključci, preneo sam ono što sam video i čuo od drugara.
Ali da ne bude zabune da se nešto ograđujem od toga, naravno da uvek navijam protiv Hrvata, nemam pamćenje amebe.

mario

pre 5 godina

ok Rusima zasmetalo, al što Srbima smeta da ste ovako zapjenili? 
Navijali ste za FIFU?
(Matr, 08. jul 2018 18:27)
Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.

Belaj

pre 5 godina

Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima. Jer ih i nemamo. Cela tematika se svodi na žal za Krajinom, đedovinom i Dinarom. Još jedna neuspela relativizacija. Srbi nisu nacisti tj. kleronacionalisti, jer taj kler je direktno delo Vatikana. Papirološki dokazivo.
(jako i do samog kraja, 8. jul 2018 19:45)

A Knindža plače za Krajinom...
Jel to ona Krajina gdje je prije rata bilo Srba i Hrvata otprilike pola-pola a '95. su bili samo Srbi?!
I koja mu sad to Krajina fali, ona s Hrvatima ili ona bez Hrvata?!

Marko99

pre 5 godina

Koliko kompleksa je stvorila Hrvatska ovo prvenstvo, bojim se da se mnogi nece oporavit.
(ivan_bugi, 08. jul 2018 18:12)

Kopacke, Shaqiri, Dzaka ili kako se zove, Brih, dvoglavi orlovi, Hag itd...da ne nabrajam jos. Pa 10 dana se samo o tome pise. A u savezu sve po starom. Hrvati igraju polufinale. Kakvi kompleksi? O cemu ti?

sdned

pre 5 godina

Moralni kolaps FIFA na ovom prvenstvu. Profašizam i nacionalizam prolaze bez problema. Provokacije se tolerišu. Sudije mogu da budu pristrasne i pored VARa. Najveći ispadi na prvenstvu su od strane igrača hrvatske i albanske nacionalnosti - i nikome ništa. FIFA je zauzela pristrasan stav. Nedopustivo.

Sale123

pre 5 godina

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!
(Sale123, 08. jul 2018 18:40)hahahah u cemu su nabili komplekse,smjesno je kako se vasa ljubomora i kompleks izrazava kroz lazi i teorije zavjere...
(Zigzag, 8. jul 2018 21:04)

Prijatelju, umjesto da slavis veliki uspjeh hrvatskog fudbala ti dosao Srbima drzati pridike, ko da nam nije dosta nasih lopova i vodja, pa jos i vi da nam pamet solite! Ako mozes pohvaliti za nesto, pohvali, ako nema hvale kritikuj u svojoj avliji, a ja cu u svojoj, pa nam mozda bude i bolje u buducnosti!

Belcha

pre 5 godina

Ne mogu da verujem koje prepucavanje. HR je zasluzeno dosla do polufinala. Vida je bolid i glupan kao i vecina fudbalera. Da ima gram pameti ne bi to uradio...

licemerje je kad Kolinda priča o antifašizmu a peva ustaške pesme

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
+(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)


Gde su to srpski srpski sportisti proslavljali svoje uspehe uz muziku Baje malog Knindže?

remax

pre 5 godina

Samo HRVATSKAAA,nemoze nam nitko nista. 
(Cro, 8. jul 2018 18:13) 

Znam da je hrvatski sad poseban jezik ali verujem da se i dalje piše "ne može" odvojeno.
(Kata, 08. jul 2018 19:15)

Prvo da savladaju razlike između glasova "č" i "ć" i "dž" i "đ". :)

drmr

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан.Енглези згазите их 5-0 и поставите на место!Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако.Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година.Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010. Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима.Унаказиће их Енглези само тако!
(некле, 08. jul 2018 18:12)

Imali su ubedljivo najtezu grupu na svetskom prvenstvu. Nisi imali pacere u grupi poput Tunisa, Saudijske Arabije, Maroka... ponizili su jednu Argentinu i igrali protiv tvrde Danske i domacina Rusije i celog stadiona. Ni Rusi ni Danci im maltene nisu dosli do gola a izvukli su remije.

860 godina vernog konjusarstva pardon rvatstva

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.(mario, 08. jul 2018 18:52)sagnuti*
(Zigzag, 08. jul 2018 21:05)

Haha kad bacac cveca tisucljetne nekulture prica o saginjanju.Te Madjarima,te Nemcima,te Austrijancima,te Italijanima,te Zivojinu Misicu...uppsssss hahahaha

Ivo

pre 5 godina

Ovdje se od muhe pravi slona. Slava Ukrajini je pozdrav koji je nastao u ukrajinskom ratu za neovisnost, 1917.-1920. Poslije su ga koristili ukrajinski gerilci koji su se borili i protiv nacista i Crvene armije i poljske okupacije dijelova Ukrajine. U gradu Harkivu i danas stoji spomenik na kojem piše "Slava Ukrajini". U tom pozdravu nema ništa fašističko ni nacističko nego naprotiv (vidi gore). Domagoj Vida je četiri godine igrao za ukrajinski Dinamo Kijev, za koji je nastupio 104 puta i sigurno u Ukrajini ima mnogo prijatelja. Što da je neki ruski igrač izvan terena i nakon utakmice viknuo slava Srbiji? Je li bi to bio problem? Je li bi i njega FIFA naganjala?

krajisnik

pre 5 godina

Belaj @
U kojoj to Krajini je bilo Hrvata i Srba pola-pola prije rata?
Jel znaš ti sta pričaš?
Knin,Benkovac,Obrovac,Kistanje, Udbina,Gracac, Korenica, Slunj, Vrginmost,Vojnic, Glina, Kostajnica, Dvor na Uni,Petrinja...
Sem Petrinje gdje je Srba i Hrvata bilo zaista pola-pola i Slunja koji je imao više Hrvata(ali i jedva preko 2000 stanovnika)ostali gradovi i sela su bili ubjedljivo srpski.
Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije
Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu
To je jedina istina

Sibirac

pre 5 godina

Hoće li Hrvati krajem ove godine slaviti 100 godina od ulaska srpske oslobodilačke vojske u Zagreb, Split i Rijeku ili su taj deo svoje prošlosti izbrisali? Tad smo bili Srbi, braća najmilija, pa dočekasmo Jasenovac i Oluju.

Šta su nam sve činili, ne znam kakvu podršku očekuju.

goran

pre 5 godina

Zna se na sta je Vida mislio kad je to izgovorio,nemojte se praviti ludi.Jedina nacija na svetu koja slavi fašizam,i nije mi jasno kako neki Srbin moze da opravdava ovog lika.

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

Evo cjeli dan trazim objasnjenje i nikako da ga dobijem. Sta vam je Ukrajina skrivila? Evo gledam nisu cak ni medju zemljama koje priznaju Kosovo.

Rebeka

pre 5 godina

Znam da sam naivna, ali jako mi je zao sto Srbi i Hrvati imaju jos uvek toliko lose odnose. Ja sam iz Slovacke, ucim srpski i imam drugare među Srbima i Hrvatima koji ovde zive. Oni se takođe druze međusobno bez ikakvih problema. Nisam ocekivala toliko negativnih komentara u vezi sa fudbalom na srpskim i hrvatskim stranicama. Tuzna sam.

Šala mala

pre 5 godina

BTW, i Čavić se onomad šalio - ali njega su suspendovali. A ovoga za politicku provokaciju Rusije samo opomenuli!?? Pametnom dosta!(FIFA prema svom pravilniku ne tolerise politicke provokacije.)

Јабучило

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.
(sizif, 08. jul 2018 19:10)

Акинфејев би био кажњен.

Ex Olimp

pre 5 godina

A ja pričam da čovjek nije ništa napravio strašno da ga kazne a i vi bi to shvatili kada bi se zaključali sami u sobu i ugasili svjetlo te zaboravili na tren da si Srbin." I gle stvarno malo je izletio, nije trebao ali ništa strašno. "

eh

pre 5 godina

Pa i ocekivano. Ipak je to napravio nakon utakmice. No sa druge strane Rusija ga moze proglasiti nepozeljnim u Rusiji i poslati kuci i sama. No, izgleda da su se oko svega ovoga daleko vise stresli Srbi od Rusa.

DisordeR

pre 5 godina

Ne znam sto se ljudi cude, ovo su normalna ponasanja fudbalera, od njih se i ne ocekuje nesto inteligentno, kao kad bi od bubasvabe ocekivali da sagradi svemirski brod.

Croat

pre 5 godina

Tragedija! Hrvati uvrijedili Ruse a Srbija se više od njih digla na noge to je isto da se ja kao Hrvat pobunim kad Srbin uvrijedi Švabu pa dajte ljudi pustite susjedove krave da žive

petar

pre 5 godina

Ja kao Hrvat ne odobravam djelovanje nogometaša u političke svrhe!Ne mogu shvatiti da dio javnosti pokušava opravdati njihov postupak,vjerovatno zato da ne bi narušili atmosferu prije polufinala...

adrgearg

pre 5 godina

Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima.
(jako i do samog kraja, 8. jul 2018 19:45)

Ne, pjeva o Knindžama krajišnicima koji su bili poznati humanitarci a ne banda paravojnih ubica i koljača!
https://www.youtube.com/watch?v=0MkXQc4i3RE

hmm

pre 5 godina

@fenomen pa dobro vi ste poznata kao miroljubiva nacija, ni sa kim niste u svadji, niste ratoborni vec samo realni i posteni, niste mastali o velikoj s a dobili veliku k, niste zapoceli 1.svjetski rat, niste nista...kako da ne ;)

Walter

pre 5 godina

Većina Rusa će navijati za nas protiv Engleza ali velike Srbende ne veruju, oni su tu ipak da nam sude i presuđuju mada ih nitko ništa i ne pita. Ako ne verujete pogledajte polufinale, samo, nemojte opet kad završite na aparatima kriviti Hrvate.

marija

pre 5 godina

(Zigzag, 8. jul 2018 21:04)

Kakve laži i teorije zavere,
pa taj Vido se izvinio Rusima.
Dosadni ste.

Alo, Hrvati, Albanci i ostali provokatori,
NEMA POLITIKE U SPORTU, kaže FIFA!
Tačka.
Šta vam nije jasno?

dostojevski

pre 5 godina

Potpuno ste u pravu gospodine Jabučilo, naime istaknuti "srbski" estradni umetnik Baja peva, između ostalog, sledeće: "Ne volim te Alija, zato sto si balija, srusio si miran san, nosila ti Drina 100 mudzahedina svaki dan". I stvarno ste u pravu, gospodin Baja ne peva o klanju, samo što "mudžahedini", ko god da su, izgleda da ne znaju da plivaju.
(stavro, 08. jul 2018 21:17)

tako je brate, pravo u centar! srbi teraju samo kako njima odgovara

el

pre 5 godina

Provokacija nije tako prosta stvar da bi se pravdalo samo time sta je rekao. Zasto ga branite?! Mozda nije strasno reci slava Ukraini ali zasto bas nakon pobede nad Rusima?! Zasto bas tu pobedu posvecuju Ukrajini?! Zasto su Albanci bas protiv Srbije onako proslavljali gol? Nije provokacija pokazati 3 prsta ali ako bi to uradio Doncic, da je resio da igra za Srbiju, protiv Slovenije, jasno je da to moze i treba da se tumaci provokacijom.

DEDA CVETKO

pre 5 godina

Auuuuu...surove li kazne! Da je ovo uradio Srbin, na licu mesta bi ga sa stadiona transportovali u bukagijama direktno u Hag i tamo mu napakovali litaniju ratnih zlocina.

marija

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)

Sedite u istoj kancelariji?

warlock

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili.

Blago vama kad palite vatromete za tudje reprezentacije, perspektivno

Kapetan Kuka

pre 5 godina

Nema veze, kazniće oni zato nekog srpskog sportistu, može i retroaktivno, kad se hoće (s Srbe vole da kažnjavaju) uvek se može naći razlog. Setite se kako su drastično kaznili Čavića za "Kosovo je Srbija".
Hrvati su sada zaštićeni. Oni su u NATO koaliciji i superiorni su i zaštićeni kao kad su bili u koaliciji Sila osovine. Ali svaki cirkus prodje...

Beograđanin

pre 5 godina

@Dostojevski - Izabrao si ime kako bi zasenio prostotu i klince koji knjigu u ruke uzeli nisu. Ali si baš promašio. Dostojevski je napisao Legendu o Velikom inkvizitoru, u sklopu svog najvećeg romana. Da si ga pročitao ili ne bi imao takve stavove ili bi izabrao neko drugo ime.....Dakle,potpuni kolaps mentalnog sklopa tebe i sličnih. Pojma vi nemate...

nemke

pre 5 godina

Ne znam zbog cega se mi Srbi opterecujemo i komentarisemo vest koja se odnosi na relaciji FIFA - Hrvatska... Opustite se... Razmisljajte pozitivno... Pomerite se sa mrtve tacke... Evo na blic... Fudbal me asocira na pivo. Hrvatska na more i zene. Rusija na zene... Ukrajina na Zene... Sveto (moje) trojstvo, stadion - -pivo -zene... Sirite ljubav, a ne rat!

- Svuda ima kako dobrih, tako i losih ljudi... Nisu svi Hrvati "Tompson", i nismo svi mi Srbi "Baja Mali Knindza"!

Haksli

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан)

Pa kad ste obojica vec tako dobro upoznati sa Bajinom umetnoscu, mogli bi da navedete primere spornih elemenata u njegovim delima. U medjuvremenu, bilo bi lepo da naucite pravopisna pravila.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?

Искра октябрa

pre 5 godina

И ко ће бити крив ако се деси да у Санкт Петербургу, на сваки контакт Виде са лоптом, пола стадиона почне да скандира "усташа, усташа", а друга половина почне да узвраћа са "Слава Украјини",... Шта ако се деси да се фанати Зенита окупе у ФАН зони да мало "попричају" са "гостима"... Да ова будалетина није снимила видео, Хрватска би имала 100-процентну подршку Руса, јер за Русе је фудбал још увек само спорт, а ФИФА као да жели да направи скандал на овом светском првенству некажњавањем "шаљивџије". До сада је све прошло малтене без иједног инцидента.

objektivno

pre 5 godina

Ne znam koji je razlog da Hrvati komuniciraju preko srpskog portala? Nemamo nikakvog razloga da pricamo o bilo cemu. Vi ste jos na stepenu mrznje sto je cudno, kod nas prema vama postoji samo ravnodusnost. Da imate crno kosuljaske dresove, da isti ste kao Albanci, budite sa Nemcima dok to traje jos malo, vredjajte Ruse dok mozete jos malo, skinite se sa nasih sajtova i uzivajte.

Malina

pre 5 godina

@Ivo - ja vas ne razumem. Na ovom portalu su juče masovno pisali ljudi iz Srbije koji su navijali za Hrvatsku. Vi kao da ste opsednuti Srbijom, ne možete da uživate u svojoj pobedi već morate da tražite srpske sajtove da bi provocirali. To je meni baš tužno i zato mi je teško da verujem Hrvatima.

dostojevski

pre 5 godina

A Knindža plače za Krajinom... 
Jel to ona Krajina gdje je prije rata bilo Srba i Hrvata otprilike pola-pola a '95. su bili samo Srbi?! 
I koja mu sad to Krajina fali, ona s Hrvatima ili ona bez Hrvata?!
(Belaj, 08. jul 2018 20:03)

ma brate, placeni su da brane sve nakaradno sto rade srbi i rusi

Gavrilo

pre 5 godina

Za neznalice koje ostavljaju glupe komentare. Teže je reči izgovorio i uvredio ruse nego da je vikao ustaške pokliče. Knjige u šake pa nešto naučite.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Ја стварно не знам шта су русофили очекивали...да нису можда очекивали да казне Виду на сред Црвеног трга док диктатор гледа са спуштеним палцем као Цезар? Престаните више да измишљате теорије завере и да Русију доживљавате као своју земљу. Москва је далеко и није их брига за "малог брата", а ЕУ је око вас.

sizif

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.

Ivan

pre 5 godina

Vida se uopće nigdje nije obraćao navijačima Rusije, niti mu je cilj bio provokacija, tako da mi nije jasno čemu sve ovo, ali jasno mi je da gordi albion huška Ruse na Hrvate, ista ona engleska govanca, koja su podržala rat u ukrajina, naoružavala i huškala napaćeni narod kontra Rusa, sada mobilizira Ruse da navijaju protiv Hrvata u polufinalu mundijala, iskreno neće biti nikakva tragedija ni da se to dogodi, jer ovi naši ionako uvijek imaju cijeli stadion protiv sebe, i doma u hrvatskoj kamoli ne u gostima. hahahaha

Zigzag

pre 5 godina

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!
(Sale123, 08. jul 2018 18:40)hahahah u cemu su nabili komplekse,smjesno je kako se vasa ljubomora i kompleks izrazava kroz lazi i teorije zavjere...

.

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.

Gauss

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!
(Gauss, 8. jul 2018 18:24)

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?
(Ivan, 8. jul 2018 18:42)

Naravno da je provocirao, ali provociranje nije kažnjivo djelo, kao što rekoh, to šta je to njih zasmetalo njihov problem.
Šta ja sad npr. tebe nekako isprovociram ili ti mene, neću navoditi primjere, i šta onda, da mene ili tebe policija kazni novčano ili zatvorom zbog provociranja?!

F16

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан. 
Енглези згазите их 5-0 и поставите на место! 
Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако. 
Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година. 
Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010. 
Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима. 
Унаказиће их Енглези само тако!
(некле, 08. jul 2018 18:12)

Ppšto si dobio toliko pluseva, evo ti naše utakmice protiv tih velikana. Mi imamo pozitivan skor u natjecateljskim utakmicama protiv Njemacke, Italije, Francuske, Engleske, Španjolske, Brazila i Argentine. Hrvataka-SvEt 9:8 i 4-5 neriješeno..

Pera Pisar

pre 5 godina

Valja znati jednu istorijsku činjenicu 70% onih "Rusa" odnosno pripadnika sovjetske "Crvene armije" koja je oslobađala Beograd su bili...Ukrajinci !!!

MaliCar

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji.
Hvala i Fifi na korektnoj odluci.
Pozdravi i navijajte za najbolje.

Hvala

Bosko

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.

Milan

pre 5 godina

Poruka FIFA - podrska svima koji daju ovakve poruke, to je pozeljno. Hrvati su uvek prvi u trci ko ce pre da ugodi FIFI (zapadu). Sve ovo je vec nepromenjiva konstanta prethodnih 100 i vise godina.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Beograd podeljen. Banja Luka za Rusiju.
(fhgfhgh, 8. jul 2018 19:22)

То се од једне Руске губерније и очекивало. Немају ни спортисте ни председника. Или имају председника "на даљину" који им се обраћа из Београда лол

Galcijan

pre 5 godina

Kako se majčica Rusija brinula o Ukrajincima kroz istoriju celi ruski jezik bi trebao biti uvreda za ukrajinsko uho. Slava Ukrajini i pozdrav braći Vidi i Ognjenu. Navijam za vas.

mb

pre 5 godina

Zašto ste onda kaznili Saćirija?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Borba, 8. jul 2018 19:59)

Zato jer je on to napravio tijekom utakmice, a ovo je bilo poslije utakmice i u privatnoj poruci koja je slučajno došla u javnost, a u praviliniku piše da se zabranjuje javno političko istupanje tijekom utakmice.

Djalma

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 19:07) # Link komentara

Koga?

Rumpelstiltskin

pre 5 godina

1. Kolektivni IQ nam je nizak jer ne umemo da ignorišemo i primamo se kao saučešće na prvu.

ili

2. Zajedno, u sinergiji imamo još niži kolektivni IQ jer ne možemo sagledati potrebu za dobrim odnosima. To razume tek mali procenat stanovništva na obe strane, a ova količina gluposti u komentarima je lakmus papir stanja u onom što je preostalo u oba društva i mnogo govori o nama samima.

E bas zato...

pre 5 godina

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?
(Ivan, 08. jul 2018 18:42)

A ti si pametan pa sve znas, ko da si bio tamo sa njima. Ajde braco srbi manimo se ljubomore, dok je tako bicemo ovakvi kakvi jesmo. Ni koraka dalje od komsijine crknute krave. Kao da smo prokleti kao narod, a verovatno to i zasluzujemo dok smo ovakvi. Vama komsije puno srece u polufinalu, lepo bi bilo da smo i mi tamo pa da se nadigravamo ali to je sto je...

krajisnik

pre 5 godina

Ivo@
Kakav spin,kakva obmana,kakva laž ....
Nabrojao sam sve ove gradove i opstine.
Neka svako pogleda,na internetu je vrlo lako pronaći podatke.
Niti jedno iole veće mjesto nije bilo većinsko hrvatsko.
Daj Ivo jedan podatak pa mi pokaži gdje sam pogrešio.
Naravno da ne možeš.
Ko prodje tim mjestima danas, vidjeće da su prazna,ne zato što nema
Hrvata, nego Srba.
45 %?!?
Po tom receptu se o Jasenovcu uči u hr.skolama,umanjenje broja žrtava i relativizacija zločina.... a mi se čudimo što niču table "za dom spremni" i što smo im mi krivi i dalje, iako nas ni fizički tamo više nema

micko

pre 5 godina

Vida je rekao da se "samo šalio" i da nije želeo da upliće politiku u svoje radovanje, već da je pozdravio prijatelje u Ukrajini, gde je igrao za Dinamo iz Kijeva, zajedno s Vukojevićem.

ma da
a i FIFA različiti aršini da je uvredio engleze svajcarce oljustili bi ga ovako nije bitno

fhgfhgh

pre 5 godina

Ne zanosi se.
Nemate nikakvu podrsku u Srbiji.
Ovi sto pisu komentare podrške su lokalni autošovinistički botovi ili Hrvati koji se lažno predstavljaju kao Srbi.
(Subotica, 8. jul 2018 19:02)

Na žalost, ankete pokazuju drgačije. Ankete na ulicama Beograda i Banja Luke sa pitanjem za koga ćete navijati u meču Rusija - Hrvatska.

Beograd
https://www.youtube.com/watch?v=-YlomSek_TQ
Banja Luka
https://www.youtube.com/watch?v=9o1MiPFTYYA

Beograd podeljen. Banja Luka za Rusiju.

Ivo

pre 5 godina

Naprednjaci i velikosrbi na aparatima.Moraju gledati hrvatske pobjede u Rusiji u sportu koji jako vole.
Tesko je zamisliti bolji scenarij.Traba o tome snimiti nekakav dokumantarac.

krki

pre 5 godina

otkud vam više snaga susjedi za pisanjem.. mogao bih razumijeti da se radi o srbiji ali o rusiji??? Pa zar vi vjerujete doista da ste vi bitni rusima?? a u ostalom istini za volju i Hrvati i Rusi govore tisuća pa ne znam tko je jezično bliži Rusiji :)... Pa to što vi i oni autokefalni ( pravoslavni) pa i Bugari i Rumunji su također pa to im ne smeta da slave Božić po gregorijenskom kalendaru.naravno i rumunji a posebno Grci.. I što im fali??? Ništa.. Samo opušteno susjedi... Slavite s nama ipak smo bliski susjedi :)

absolutezero

pre 5 godina

jasno je ko dan da je fifa maksimalno ispolitizovana i favorizuje sve protiv Rusije i Srbije
(Mokky, 08. jul 2018 19:58)

Pa su im zato dali SP da organizuju? Da mogu da im napakoste? Dokle ide bezumlje, prosto neverovatno.

tt

pre 5 godina

Ето, човек је у својој намери да испадне велики патриЈота, пљунуо на 1,7 милиона Београђана. И онда почне да набраја: џудо, карате, немачки фудбалер босанскохерцеговачког порекла... лол
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 21:42)

Niko ovde ne pljuje na Beograđane. Ti si taj koji je počeo da vređa građane srpskog entiteta u BiH, pa ti je odgovoreno na adekvatan način. Usput, Misimović, sada već bivši reprezentativac BiH, nije bio nemački fudbaler već bosanskohercegovački fudbaler srpskog porekla.

lva

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.
(., 08. jul 2018 18:24)mogli su da ga kazne novcano. Ovako su pokazali nepostovanje prema domacinu sto je FIFI i bio cilj jer se mesaju i sami u politiku.

Malina

pre 5 godina

Stvarno ne razumem zasto prave ovakve gluposti. Sto je najgore je da to rade samo igraci sa ovog prostora i ceo svet opet misli da smo svi neki fanatici.

Blam

pre 5 godina

OK...bili su bolji i srećno pobedili na penale.... Vida meša sport i politiku i pokazuje koliko je mali u velikoj pobedi Hrvatske ali bato, mene kao Srbina sramota kako se frau Kolinda ponaša.....gde je ta gracioznost jedne predsednice i ponašanje predvodnice jednog naroda (Biti velik u pobedi i porazu....poštovati domaćina i voditi računa o osećajima komšija)....ma, sramota ne baš (zbog toga što ovi sa zapada ne znaju razliku između njih i nas)

muamua

pre 5 godina

j nikda nisam video da neko peva malog knindzu baju....ali nikada...dalje zasto domagoj vida ne vice zivela ukrajina na drugim utakmicama?

stavro

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 19:17)

Ниједан од вас није господин. Истрајност у мржњи против свега српског вам одузима господство. Ко пева о клању? Томпсон или Баја?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Јабучило, 8. jul 2018 20:13)

Potpuno ste u pravu gospodine Jabučilo, naime istaknuti "srbski" estradni umetnik Baja peva, između ostalog, sledeće: "Ne volim te Alija, zato sto si balija, srusio si miran san, nosila ti Drina 100 mudzahedina svaki dan". I stvarno ste u pravu, gospodin Baja ne peva o klanju, samo što "mudžahedini", ko god da su, izgleda da ne znaju da plivaju.

Alternativni univerzum

pre 5 godina

Putin treba da otkaze zavrsnicu mundijala jer u njoj nastupaju Hrvati, a to veliki deo brace Seba smeta! Putine, reaguj!

Trol

pre 5 godina

@Srbin iz Danske

Slava Ukrajini je pozdrav poput onog Za dom spremni i zbog toga je trebalo da bude kažnjen. Da je rekao pozdrav prijateljima u Ukrajini, ne bi bilo strašno koliko neprikladno. Ovo je strašno. Jasnije sad?

Camoranesi16

pre 5 godina

Vida i Ognjen nisu dobili kaznu zbog toga što su igrali ili igraju dugo godina u Ukrajini i zato je opravdano ovo,to je razlog,inače da nisu vrlo vjerovatno bi dobili neku novčanu.

Oliver

pre 5 godina

Jedva cekam sredu. S jedne strane razbesneli ruski navijaci, s druge engleski huligani. Ne bih bio u kozi Hrvata ovih dana u Moskvi, eheheheeh

Edita P.

pre 5 godina

Dečki nisu mislili ništa loše. Tog trenutka im je politika bila zadnja misao u glavi. Tko bi se u takvim fantastičnim trenucima uopće sjetio politike??? Pogotovo mi Hrvati kojima je pun kufer i politike i političara :) Nemamo ništa protiv Rusa, ni protiv nikoga drugog. No i dalje imamo svoje JA :)
Zato, širite ljubav, a ne mržnju.
Širite dobrotu i humanost, a ne zlo i zlobu.

Hvala svim Srbima (a ima ih) koji su navijali za Hrvatsku!
Hvala i onima koji su navijali za Rusiju, ipak ste vi vijekovni simpatizeri :)

Pozzz iz Zagreba... euforija se još nije stišala..

remax

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17) 

Sedite u istoj kancelariji?
(marija, 08. jul 2018 20:07)

Sede u istoj stolici.

marija

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.
(mario, 08. jul 2018 18:52)

to je kompleks nize vrednosti brate, ali sta znaju oni...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 19:01)

Duplo plaćaju, dostojevski?
Nemoj da brinemo za tebe i ekipu.
Vidim preselio si se sa tenisa i Novaka na fudbal, dupli posao, nije lako.

marija

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)

Sedite u istoj kancelariji?
(marija, 08. jul 2018 20:07)

Sede u istoj stolici.
(remax, 08. jul 2018 20:50)

covek me razume, a tebe kompleks bije
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 21:17)

Ha,
delite sendvič,
ili je @remax u pravu?
Sam sebi odgovaraš na ove gluposti?

prouni

pre 5 godina

Cestitam Hrvatima na prolaz u polufinalu, ali realno imali su laku grupu, i sada im se otvorilo zreb.... Ocekujem da igraju finale i izgube jer ipak je Belgija i Francuska klasa za njih

ZokoMacijak

pre 5 godina

Vida mora biti kaznjen. Ovo je bruka. Veliki rezultat pada u vodu, zbog ovakvih sovinista. Umjesto da se raduju uspjehu svoje reprezentacije, oni prvo pjevaju o Srbima, negativno, a onda o Ukrajincima(nije vazno da li pozitivno ili negativno), koji su nebitni u ovoj prici! Zato ce te kuci nakon polufinala. Ipak niste zaslužili, objektivno da budete prvaci svijeta. Svaka vam cast na ostvarenom, ali uvijek ćete biti mali. Taj kompleks ce uvijek da vas radi. Džaba vam Kolinda! Pozdrav iz CG, koja ce Svjetsko gledati samo pored malih ekrana i tesko da ce se tu ista promijeniti! Ali dajemo sebi za pravo da komenrisemo soviniste!!!

Lemi

pre 5 godina

Prosto me zanima ko pise ove komentare u korist hrvata, jer nigde ovih dana ni na fejsbuku ni na internetu nisam procitao nesto slicno...
(Lemi, 08. jul 2018 19:40)

Mislio sam ni na instagramu*

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 08. jul 2018 22:16)

Nemas ti pojma ni kako ide tekst.

respirator

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.
(Bosko, 8. jul 2018 19:43)

ako može samo, na srpskom; decembar, fudbal i istorija pa ti kažem na hrvatskom

autocorrect off

pre 5 godina

Fasisti podrzavaju fasiste!
(Etika, 8. jul 2018 18:33)

Ok, mrzis Hrvate, to je jasno. Ali zasto su Ukrajinci fasisti?
(Pseto, 08. jul 2018 19:29)

zato što su dozvolili ajdar bataljonu koji je ukrajinska paravojna neonacistička organizacija da radi šta hoće samo zato što su vršili oružane napade na ruske separatiste, sve dok nisu opljačkali banku i neki ljudi izginuli. tek tada su ih pohapsili.

Мики

pre 5 godina

Ppšto si dobio toliko pluseva, evo ti naše utakmice protiv tih velikana. Mi imamo pozitivan skor u natjecateljskim utakmicama protiv Njemacke, Italije, Francuske, Engleske, Španjolske, Brazila i Argentine. Hrvataka-SvEt 9:8 i 4-5 neriješeno..
(F16, 08. jul 2018 21:19)

Браво комшије..јоој да ми ово имамо.

dostojevski

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17) 

Sedite u istoj kancelariji? 
(marija, 08. jul 2018 20:07) 

Sede u istoj stolici. 
(remax, 08. jul 2018 20:50) 

covek me razume, a tebe kompleks bije 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 21:17) 

Ha, 
delite sendvič, 
ili je @remax u pravu? 
Sam sebi odgovaraš na ove gluposti?
(marija, 08. jul 2018 22:04)

odgovaram tebi i slicnim placenim rusofilima, idi u kuhinju, nije za tebe net

Dr.

pre 5 godina

Navijam za Hrvate i navijao sam na toj utakmici. Nesto nikada Ruse nisam gotivio, ali za onu poruku iz svlacionice bih ga odstranio do kraja prvenstva.

Saška

pre 5 godina

Vida je godinama igrao u Ukrajini. Kapirate?
(Croata, 09. jul 2018 09:57)

Kapiramo.
Jedino ne kapiramo zašto to nije vikao kad ste pobedili, npr. Argentinu i onako je to bila veća pobeda po svim fudbalskin merilima.

dostojevski

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.
(mario, 08. jul 2018 18:52)

to je kompleks nize vrednosti brate, ali sta znaju oni...

Komša

pre 5 godina

@Walter
Čekaj,objasni mi ,molim te smisao tvog komentara.
Da li si hteo da nas kritikuješ što nismo dovoljno Rusofili ili da nas zamoliš da ipak navijamo za vas?

Obzirom da na Ruse gledam kao Ilija Garašanin a na Hrvate kao Jovan Dučić stvarno ne znam kako da ti izađem u susret (tim pre što je razlog tvog javljanja nejasno formulisan)?

Јабучило

pre 5 godina

Срамота. Заслужио је казну (макар и новчану), а не само опомену. Знајући за украјинско-руске односе онаква порука је јасно политичка. Али Фифи очигледно годи.

srb rep srp c.gora

pre 5 godina

Cudo. Ovih dana nama Hrvatima sve prolazi...mozda je sada dobar trenutak priznat Zeni da sam izgubio 1000€ na kocki...sigurno me ceka zvanicno upozorenje i to je to...
(Hrvoje, 08. jul 2018 18:08)

Dzabe ti kad se zoves Rvoje.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Važno je da bi tvoja sorta u sred Beograda nosila hrvatske dresove. Interesantno je da opsedaju hrvatske portale sa čestitkama Hrvatima, dok ih sami Hrvati ismevaju, pišu da im ne treba srpska podrška i da se Srbi kače uz Hrvate jer su inferiorni.
Što se tiče uspešnih sportista iz Republike Srpske u individualnim sportistima tu su Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou, Mladen Ploskić, svetski šampion u karateu, a u kolektivnim sportovima više reprezentativaca BiH i Srbije. Zvjezdan Misimović je u Nemačkoj bio velika zvezda, sa svojim klubom šampion Nemačke i izabran u idealni tim Bundes lige.
(nnnn, 8. jul 2018 20:42)

Ето, човек је у својој намери да испадне велики патриЈота, пљунуо на 1,7 милиона Београђана. И онда почне да набраја: џудо, карате, немачки фудбалер босанскохерцеговачког порекла... лол

Marsovac

pre 5 godina

Dvostruki standardi...ma to ne postoji !!! Da je kojim slučajem to isto Srbin uradio, zabranili bi nam doživotno da se takmičimo, ma ukinuli bi pravo na sport u Srbiji!!!

Srboljub

pre 5 godina

Zar nije ovaj plavi igrao u Ukrajini u tamošnjem timu? Što pizdrsv ne bi bio time motivisan? Daj ne palite se, proći će mundijal, pa ćemo da budemo frustrirani i mrzimo pols sveta, onako, po default-u.

Sizif

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.
(sizif, 08. jul 2018 19:10)

Акинфејев би био кажњен.
(Јабучило, 8. jul 2018 20:14)

Ja pitah da li bi se mi ljutili a ne da li bi Akinfejev bio kaznjen.

Јабучило

pre 5 godina

kad se deo srbije aneksira onda se ljutite a kad Ukr izgubi deo teritorije to vam je okej?
(weird, 09. jul 2018 08:40)

Површност не помаже. Прво проучи историјске околности у оба случаја, па онда види да ли би поновио ово питање.

????

pre 5 godina

Auuu,jaku stvar rekao "Slava Ukrajini".
Ukrajina je zemlja koju od davnina priznaje ceo svet, normalno da je i clanica FIFA.
Sto se vi Srbi u Srbiji i Rusi bunite? Sto Rusija nije uspela da okupira Ukrajinu???
A vecina medija u Srbiji se sve vise i vise ugleda na Informer, pravi spektakularnu vest od neke male vesti, lozi narod u Srbiji da klika na vest, i ostavlja komentare pune mrznje... Ne mogu da verujem sta vi ljudi u Srbiji radite!
(Srbin iz Danske, 8. jul 2018 20:12)

Ja ne verujem da bilo ko sumnja da je Ukrajina država!

nadam se da ce AV,av,av da prezivi

pre 5 godina

Vida je Vida, nije on Hrvatska. Meni je vise zasmetalo kako gospodja predsednica proslavlja drugi go, pomalo neukusno sa obzirom da je Medvedev bio tu. Kako god, od srca im zelim finale, pa i titulu,sto da ne!!!

panco

pre 5 godina

uh pa bolje je Srbija prosla poslije onih albanaca, nego Rusija gdje ovaj licno podrzava Ukrainu protiv Rusije. Dal je moguce da su Rusi tako jadni. I sad treba da trcimo prema njima. Uvijek pogrresne odlike donosimo

Zero

pre 5 godina

Igrali su u Dinamu iz Kijeva. U cemu je problem dati podrsku Ruskim rivalima kad vec Ukrajina nije mogla da se plasira. Kojesta, ako je to problem...

Ivo

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan. 
(sizif, 08. jul 2018 19:10) 

Vida i Vukojevic su godinama igrali i zivili u ukraini.

a Akinfejev?

nnnn

pre 5 godina

То се од једне Руске губерније и очекивало. Немају ни спортисте ни председника. Или имају председника "на даљину" који им се обраћа из Београда лол
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 20:01)

Važno je da bi tvoja sorta u sred Beograda nosila hrvatske dresove. Interesantno je da opsedaju hrvatske portale sa čestitkama Hrvatima, dok ih sami Hrvati ismevaju, pišu da im ne treba srpska podrška i da se Srbi kače uz Hrvate jer su inferiorni.
Što se tiče uspešnih sportista iz Republike Srpske u individualnim sportistima tu su Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou, Mladen Ploskić, svetski šampion u karateu, a u kolektivnim sportovima više reprezentativaca BiH i Srbije. Zvjezdan Misimović je u Nemačkoj bio velika zvezda, sa svojim klubom šampion Nemačke i izabran u idealni tim Bundes lige.

zabezeknut

pre 5 godina

Propade mi i jul i avgust mesec kada Vida nisu uštrojili zbog ovoga. Mogu samo ruski tapkaroši da oderu kockaste za polufinalne ulaznice ...i toeto.

dostojevski

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod  
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)  

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)  

Sedite u istoj kancelariji? 
(marija, 08. jul 2018 20:07) 

Sede u istoj stolici.
(remax, 08. jul 2018 20:50)

covek me razume, a tebe kompleks bije

Antisha

pre 5 godina

budala. Hrvatska kao tezak i nerjesiv slucaj komunizma je uvijek dobro kotirala kod Rusije, ali kao glup balkanski narod Hrvati to zas....
zao mi je sto nije kaznjen barem novcano.

Acko

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.
(Bosko, 08. jul 2018 19:43)

Hahahahaha pobeda! Dzabe se brate lazno predstavljaju da Srbi i daju sami sebi podrsku providno je, razumem da ima takvih ali sinoc na stotine komentara braća Hrvati. Pa niko nije lud.

istoricar

pre 5 godina

Површност не помаже. Прво проучи историјске околности у оба случаја, па онда види да ли би поновио ово питање.
(Јабучило, 9. jul 2018 09:57)

Da, proucio sam sam, i to i iz domacih i iz raznih svetskih izvora.
Ti si vidim proucavao samo iz srpskih i ruskih izvora sto te cini neobjektivnim i nepotpuno obrazovanim za ovu temu. Bice da ti razmisljas "povrsno"

Objavite mi komentar

pre 5 godina

A taman se Rusi uspanicili. Od ove podrske Ukrajinci im prodiru na granicu. Ugledajmo se na njih, pa na Kosovo. A yes, mi nemamo ovakvu moralnu podrsku. Ne, jos uvek.

Zoran

pre 5 godina

Hrvati imaju sansu da nadmase nasih- Indijanapolis Bari. Rio{finale u 3 sport) i Djokovica. Trebaju na penale da dobiju Engleze i finale.

spasiba

pre 5 godina

FIFA je ispravno postupila.
Ako FIFA može u Rusiji da organizira SP (a Rusija je pod sankcijama znog aneksije Krima i okupacije dijela Ukrajine) zašto bi sankcionisala momka koji daje podršku svojim prijateljima Ukrajincima? Iako, gledano sa strane, pametnije mu je bilo da ćuti. Ali on je samo fudbaler a ne univerzitetski profesor. Za pretpostaviti je da on nema nikakvo znanje iz istorije i da nema pojma o drugim značenjima pozdrava osim onog doslovnog tj. podrška sadašnjoj Ukrajini da se bori za svoj teritorij.

ford

pre 5 godina

Ma I ja sam retard,evo javno priznajem!Posaljem komentar pre dva minuta sa svojim misljenjem a onda nastavim da citam ostale,vidim koliko su nabijeni nacionalizmom,mrznjom I nadasve paranojom,poprilicno nepismeni (umem I ja da se obrukam ponekad,jbg..) I shvatim da je iznosenje misljenja na ovu I slicne teme gubljenje vremena I trosenje energije u prazno.Generalno,o fudbalu se najmanje pise,a to je poenta,zar ne!?
Jos jednom,ja sam retard,izvinjavam se svima sto sam vam nehotice mozda povredio osecanja I dosao u sukob misljenja sa nekima.

Miloje

pre 5 godina

Meni neka pravila ovde nisu jasna. Kapiram da onaj ko poseduje pozornicu/teren ima pravo da diktira šta se sme prezentovati publici na istoj. Ali mi nije jasno što se to radi i van terena. Jer to se već sukobljava sa slobodom govora i izražavanja. Dali je umesno, da neko nešto napiše na blogu ili se ko kreten dere sa terase da će nekog da ispeče, verovatno nije. Ali nije država ili bilo koja organizacije nadležna da to sprečava i sankcioniše.

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je bio Srbin odmah bi izrekli kaznu. 

Fifa to je skup kriminalaca.
(Ekipa, 09. jul 2018 10:37)


naravno. shvatite vec jednom da respekt zavisi od plasmana. hrvati su ugledna reprezentacija, mi nismo.

ovaj komentar nije poslat

pre 5 godina

Slava Ukrajini
Kosovo je Srbija
(Croata, 9. jul 2018 10:30)

# Link komentara
Preporučujem (+15)
Ne preporučujem (-17)


Za Verovali ili ne! Moj mozak je blokirao.

некле

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан.
Енглези згазите их 5-0 и поставите на место!
Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако.
Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година.
Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010.
Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима.
Унаказиће их Енглези само тако!

si05

pre 5 godina

Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije. Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu. To je jedina istina
(krajisnik, 8. jul 2018 22:35)

i prije naseljavanje srba u dalmaciji su tu zivili 100% hrvati.i prije hrvati iliri i prije iliri neandertalci....

jovan

pre 5 godina

@Ajd priznajte da ste se (po)nadali da ce nas izbaciti..ili bar Vidu, kljucnog igraca obrane?!
(Miki, 8. jul 2018 18:03)

E zbog takvih rakuna kao ti uvek navijam protiv hrvata. Nadam se da ce Englezi dobro da vas nakantaju, pa onda i Belgija/Francuska. Dzabe ste krecili, medalju necete videti! Seti se ovog komentara za jedno 7 dana.

krajisnik

pre 5 godina

Belaj @
U kojoj to Krajini je bilo Hrvata i Srba pola-pola prije rata?
Jel znaš ti sta pričaš?
Knin,Benkovac,Obrovac,Kistanje, Udbina,Gracac, Korenica, Slunj, Vrginmost,Vojnic, Glina, Kostajnica, Dvor na Uni,Petrinja...
Sem Petrinje gdje je Srba i Hrvata bilo zaista pola-pola i Slunja koji je imao više Hrvata(ali i jedva preko 2000 stanovnika)ostali gradovi i sela su bili ubjedljivo srpski.
Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije
Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu
To je jedina istina

Gauss

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!

Sale123

pre 5 godina

nova epizoda serije “ceo svet je protiv srba”
(Zigzag, 8. jul 2018 18:22) # Link komentara

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!

rade

pre 5 godina

Ovo vec postaje ozbiljna sprdnja od organizacije... Zar je moguce da se toliko puta desavalo da se uplice politika u sport, samo na ovom Mundijalu, i da niko ne prodje nekaznjeno, tj adekvantno. Svajcarci kaznjeni za orla 10 hiljada franaka, a Srbi normalno kaznjeni 6 puta vise... Hrvati su isto pevali ,,Za dom spremni", posle utakmice sa Argentinom. Ali dobro, ne vaze ista pravila za sve...

Subotica

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji.
(MaliCar, 8. jul 2018 18:29)

Ne zanosi se.
Nemate nikakvu podrsku u Srbiji.
Ovi sto pisu komentare podrške su lokalni autošovinistički botovi ili Hrvati koji se lažno predstavljaju kao Srbi.

Beli

pre 5 godina

Jos jednu samarcinu za rusofile.
(Doc, 8. jul 2018 18:13)

Ne, ovo je šamar za pristojan svet. Kome ti ne pripadaš.
Neverovatna je potreba domacih poštovalaca Tompsona iz kruga dvojke da opravdavaju ama baš svaki hrvatski nacionalističko-šoviništički istup.

Polufinalisti

pre 5 godina

DANA1203 Ne razumin o kojoj je vojsci riječ? Ko je to oslobađa Zageb prije 100 god. Od koga? Jel neka bitka bila? Aaaa lukavi ste vi Srbi. Nismo ni znali da ste nas "oslobodili".. Da smo znali sve bi bilo ok... jbg

zagorje

pre 5 godina

Ognjen Vukojevic je Srbin, a Domagoj Vida poreklom Slovak. Proverite? Hrvati su mirni narod slovenskog porekla najslicniji Česima, a većina agresivaca su bivsi ili sadasnji Srbi, ili ovi konvertovani kao Vida. Kao Srbin imam pravo da iznesem ovo i gola istina je u pitanju. Hvala i molim B92 da se objavi komentar...

Sibirac

pre 5 godina

Hoće li Hrvati krajem ove godine slaviti 100 godina od ulaska srpske oslobodilačke vojske u Zagreb, Split i Rijeku ili su taj deo svoje prošlosti izbrisali? Tad smo bili Srbi, braća najmilija, pa dočekasmo Jasenovac i Oluju.

Šta su nam sve činili, ne znam kakvu podršku očekuju.

Srbin iz Danske

pre 5 godina

Auuu,jaku stvar rekao "Slava Ukrajini".
Ukrajina je zemlja koju od davnina priznaje ceo svet, normalno da je i clanica FIFA.
Sto se vi Srbi u Srbiji i Rusi bunite? Sto Rusija nije uspela da okupira Ukrajinu???
A vecina medija u Srbiji se sve vise i vise ugleda na Informer, pravi spektakularnu vest od neke male vesti, lozi narod u Srbiji da klika na vest, i ostavlja komentare pune mrznje... Ne mogu da verujem sta vi ljudi u Srbiji radite!

sdned

pre 5 godina

Moralni kolaps FIFA na ovom prvenstvu. Profašizam i nacionalizam prolaze bez problema. Provokacije se tolerišu. Sudije mogu da budu pristrasne i pored VARa. Najveći ispadi na prvenstvu su od strane igrača hrvatske i albanske nacionalnosti - i nikome ništa. FIFA je zauzela pristrasan stav. Nedopustivo.

hmm

pre 5 godina

@fenomen pa dobro vi ste poznata kao miroljubiva nacija, ni sa kim niste u svadji, niste ratoborni vec samo realni i posteni, niste mastali o velikoj s a dobili veliku k, niste zapoceli 1.svjetski rat, niste nista...kako da ne ;)

Gedora

pre 5 godina

Mnogo sam mator da bih mrzeo. Boli me uvce i za Rusofile i za Eufile. Istine radi treba napomenuti 2 stvari:

1. U Zemunu gde živim bilo je urlika god drugog ruskog gola a muk kada su hrvati prošli dalje. Ne znam ko pokušava i zašto da poveća podršku srpskog naroda prema njima. Ne moramo da se mrzimo ali se voleti nećemo sigurno.
2. Proslava predsednice Hrvatske je više nego skandalozna, ovo ne treba objašnjavati. Ako to kažem ja kao liberalno orjentisan, mogu da zamislim kako to doživljavaju ostali.

Pozdrav i svako dobro i molim B92 da objavi komentar istine radi.

860 godina vernog konjusarstva pardon rvatstva

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.(mario, 08. jul 2018 18:52)sagnuti*
(Zigzag, 08. jul 2018 21:05)

Haha kad bacac cveca tisucljetne nekulture prica o saginjanju.Te Madjarima,te Nemcima,te Austrijancima,te Italijanima,te Zivojinu Misicu...uppsssss hahahaha

Ex Olimp

pre 5 godina

A ja pričam da čovjek nije ništa napravio strašno da ga kazne a i vi bi to shvatili kada bi se zaključali sami u sobu i ugasili svjetlo te zaboravili na tren da si Srbin." I gle stvarno malo je izletio, nije trebao ali ništa strašno. "

MaliCar

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji.
Hvala i Fifi na korektnoj odluci.
Pozdravi i navijajte za najbolje.

Hvala

Ivan

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.
 (., 8. jul 2018 18:24)

Zasto bi bilo previse da ga suspenduju? Otvoreno je provocirao zemlju domacina politickom porukom.

Oliver

pre 5 godina

Jedva cekam sredu. S jedne strane razbesneli ruski navijaci, s druge engleski huligani. Ne bih bio u kozi Hrvata ovih dana u Moskvi, eheheheeh

dostojevski

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17) 

Sedite u istoj kancelariji? 
(marija, 08. jul 2018 20:07) 

Sede u istoj stolici. 
(remax, 08. jul 2018 20:50) 

covek me razume, a tebe kompleks bije 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 21:17) 

Ha, 
delite sendvič, 
ili je @remax u pravu? 
Sam sebi odgovaraš na ove gluposti?
(marija, 08. jul 2018 22:04)

odgovaram tebi i slicnim placenim rusofilima, idi u kuhinju, nije za tebe net

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

Cestitke na jubilarnom petom clanku o ovm megaskandalu koji je rezultirao ostrom pismenom opomenom FIFE za fasistickog provokatora Vidu.

antiDebil

pre 5 godina

Boze ima li te. Zasto su samo Srbi krivi za sve. Zasto se Hrvatima sve oprasta. Da li je i ta Evropa profasisticka mozda.
(Srbijanac, 8. jul 2018 18:13)

Evropa je fasisticka tekovina a ne profasisticka, dzaba mi se ti pravis mutav. Vi hrvati ste fasisti drugog reda ali spadate u taj krug i to je to...

mario

pre 5 godina

ok Rusima zasmetalo, al što Srbima smeta da ste ovako zapjenili? 
Navijali ste za FIFU?
(Matr, 08. jul 2018 18:27)
Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.

igor sulic

pre 5 godina

Iskreno, kod vas nesto nije u redu!Stigla maloprije cestitka Ruskog nogometnog saveza i zaj izjava dvaju saveza da ce odnosi ostati odlicni i da ih nespretno srocena izjava nece pokvariti!U Hrv sve gori, Split, Zagreb, Makarska...Turisti slave zajedno s nama!Cestitke sa svih strana.Izmadu ostalih i ruski turisti gledaju skupa s nasim navijacima!Jucer je poceo "Ultra Europe " najpoznatiji festival el glazbe s DJ Armin, David Guetta itd!U Split je stiglo 140 000 mladih iz cijelog svijeta tj 120 drzava i ludnica je !Sezona 7 % bolja od prosle !Svi su dobrodosli!Sta je to kod vas te "crnokosuljasi" , "ustase", "fasizam", te predsjednik vam nesto ljut...Pod velikom ste propagandom kontra Hrvatske ali sto vam ja tu mogu!Nemojte od muhe pravit slona i biti veci Rusi od Rusa!Pozdrav za cijelu Srbiju

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@dostojevski, Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima. Jer ih i nemamo. Cela tematika se svodi na žal za Krajinom, đedovinom i Dinarom. Još jedna neuspela relativizacija. Srbi nisu nacisti tj. kleronacionalisti, jer taj kler je direktno delo Vatikana. Papirološki dokazivo.

Trol

pre 5 godina

@Srbin iz Danske

Slava Ukrajini je pozdrav poput onog Za dom spremni i zbog toga je trebalo da bude kažnjen. Da je rekao pozdrav prijateljima u Ukrajini, ne bi bilo strašno koliko neprikladno. Ovo je strašno. Jasnije sad?

Objava komentara, nemoguća misija

pre 5 godina

Koliko kompleksaša. Dragi susjedi, nemate vi pametnija posla? Napr. Poplave, smeće po ulicama, diktatora koji vam je zasjeo i nikad se više neće dići. A ne lupetanja gluposti o nekakvim oslobođenjima i sličnim glupostima. Znamo da smo vam trn u oku ali pomirite se s tim.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Beograd podeljen. Banja Luka za Rusiju.
(fhgfhgh, 8. jul 2018 19:22)

То се од једне Руске губерније и очекивало. Немају ни спортисте ни председника. Или имају председника "на даљину" који им се обраћа из Београда лол

Heltah Skeltah

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
(remax, 08. jul 2018 19:42)

Kako mi je drago da smo vas poklopili i da je vladala tisina:))
Ps.: potpuno vas razumijem, i ja sam slavio kad ste vi ispali u grupi ;)

Чикеур

pre 5 godina

Немојте да вам се понови, јер ћемо вас следећи пут јако опоменути! Ако вам се понови још 153 пута, можда ћемо вас и новчано казнити.

#аршини нису исти

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.

prouni

pre 5 godina

Cestitam Hrvatima na prolaz u polufinalu, ali realno imali su laku grupu, i sada im se otvorilo zreb.... Ocekujem da igraju finale i izgube jer ipak je Belgija i Francuska klasa za njih

Јабучило

pre 5 godina

Fasisti podrzavaju fasiste! 
(Etika, 8. jul 2018 18:33) 

Ok, mrzis Hrvate, to je jasno. Ali zasto su Ukrajinci fasisti?
(Pseto, 08. jul 2018 19:29)

Да знаш историју (укључујући новију) вероватно не би ни поставио ово питање.

Ivo

pre 5 godina

Blizu 80% srpskog stanovništva je zivjelo na području Krajine pred sam rat.
Pričam o području Banije, Korduna, Like i S.Dalmacije. Krajina se prostirala baš na tom području gdje su većinski bili Srbi, a ne npr. u Varazdinu i Splitu. To je jedina istina
(krajisnik, 8. jul 2018 22:35)

Na području tzv. Krajine u Hrvatskoj (mislim na granice "Krajine" iz 1992.), Srbi su činili 45% stanovništva prije rata. Nije teško provjeriti, treba pogledati prijeratne popise stanovništva.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Ја стварно не знам шта су русофили очекивали...да нису можда очекивали да казне Виду на сред Црвеног трга док диктатор гледа са спуштеним палцем као Цезар? Престаните више да измишљате теорије завере и да Русију доживљавате као своју земљу. Москва је далеко и није их брига за "малог брата", а ЕУ је око вас.

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Ognjen Vukojević! Kako to srpski zvuči.
(Aca iz Šabca, 8. jul 2018 18:06)

Pa Ogi i je hrvatski Srbin, dok je Vida slovackog porijekla. Nepromisljen potez Vide, ali nije za izbacivanje s natjecanja. Ja kao Hrvat cijenim Ruski narod, jednako kao i Ukrajinski.I jedni i drugi su Slaveni i nama bliski. Svim snagama cemo u srijedu pokusati pobijedit Engleze, to vam garantiram.

remax

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina. 
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili. 

Blago vama kad palite vatromete za tudje reprezentacije, perspektivno
(warlock, 08. jul 2018 20:51)

Ne palim ja vatromet, nisam preveliki ljubitelj istog, pogotovo za takve, meni nevažne događaje i ne znam odakle takvi zaključci, preneo sam ono što sam video i čuo od drugara.
Ali da ne bude zabune da se nešto ograđujem od toga, naravno da uvek navijam protiv Hrvata, nemam pamćenje amebe.

Глас разума

pre 5 godina

Нема овде ФИФА кога да опомиње. Полиција Русије је морала да реагује на ову провокацију протеривањем из земље у року од 8 часова и забраном уласка у наредних 10 година.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Važno je da bi tvoja sorta u sred Beograda nosila hrvatske dresove. Interesantno je da opsedaju hrvatske portale sa čestitkama Hrvatima, dok ih sami Hrvati ismevaju, pišu da im ne treba srpska podrška i da se Srbi kače uz Hrvate jer su inferiorni.
Što se tiče uspešnih sportista iz Republike Srpske u individualnim sportistima tu su Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou, Mladen Ploskić, svetski šampion u karateu, a u kolektivnim sportovima više reprezentativaca BiH i Srbije. Zvjezdan Misimović je u Nemačkoj bio velika zvezda, sa svojim klubom šampion Nemačke i izabran u idealni tim Bundes lige.
(nnnn, 8. jul 2018 20:42)

Ето, човек је у својој намери да испадне велики патриЈота, пљунуо на 1,7 милиона Београђана. И онда почне да набраја: џудо, карате, немачки фудбалер босанскохерцеговачког порекла... лол

Galcijan

pre 5 godina

Kako se majčica Rusija brinula o Ukrajincima kroz istoriju celi ruski jezik bi trebao biti uvreda za ukrajinsko uho. Slava Ukrajini i pozdrav braći Vidi i Ognjenu. Navijam za vas.

Ivan

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!
(Gauss, 8. jul 2018 18:24)

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?

Bosko

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.

ja

pre 5 godina

A šta je loše rekao? Covek je igrao tamo, lepo ga dočekali i gostili, fine pare tamo zaradio i zašto da ne kaže? Ja, to isto očekujem od svakog stranca koji je igrao npr basket u Srbiji da nas hvali. Pored naše gluposti, dvostruki aršini i inat nas vuku duboko na dno i drže h mulju.

Gauss

pre 5 godina

Ajde pametnjakovići, po kojem osnovu da ga kazne?!
Viknuo je slava Ukrajini, jednako ko da je viknuo slava Francuskoj ili slava Meksiku, ili slava Liberiji, nije viknuo slava NDH niti slava Paveliću, to što je to Ruse zasmetalo njihov problem!
(Gauss, 8. jul 2018 18:24)

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?
(Ivan, 8. jul 2018 18:42)

Naravno da je provocirao, ali provociranje nije kažnjivo djelo, kao što rekoh, to šta je to njih zasmetalo njihov problem.
Šta ja sad npr. tebe nekako isprovociram ili ti mene, neću navoditi primjere, i šta onda, da mene ili tebe policija kazni novčano ili zatvorom zbog provociranja?!

Walter

pre 5 godina

Većina Rusa će navijati za nas protiv Engleza ali velike Srbende ne veruju, oni su tu ipak da nam sude i presuđuju mada ih nitko ništa i ne pita. Ako ne verujete pogledajte polufinale, samo, nemojte opet kad završite na aparatima kriviti Hrvate.

dostojevski

pre 5 godina

Potpuno ste u pravu gospodine Jabučilo, naime istaknuti "srbski" estradni umetnik Baja peva, između ostalog, sledeće: "Ne volim te Alija, zato sto si balija, srusio si miran san, nosila ti Drina 100 mudzahedina svaki dan". I stvarno ste u pravu, gospodin Baja ne peva o klanju, samo što "mudžahedini", ko god da su, izgleda da ne znaju da plivaju.
(stavro, 08. jul 2018 21:17)

tako je brate, pravo u centar! srbi teraju samo kako njima odgovara

Kompleksasi

pre 5 godina

zamislite da neki srbin u izraelu uzvikne hajl hitler...i posle kaze da se salio...mislim da bi bio dozivotno suspendovan..
(bakinta, 08. jul 2018 18:08)

slava ukraini slava dinamu = heil hitler

remax

pre 5 godina

Hvala vam za vašu podršku.Hrvatska je trenutno u top 3 reprezentacije svijeta,i mi stvarno cijenimo što nam pomažate da budemo još bolji. 
(MaliCar, 8. jul 2018 18:29) 

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili.
Slavlja uz ustaške pesme se stidi i svaki normalan Hrvat a Srbe koji nemaju ništa protiv toga, neću ni da komentarišem.

ernesto che

pre 5 godina

Ma nije moguce da je prosao bez kazne!!! Sad mi malo zao sto neko od nasih nije posle pobede nad kostarikom ili posle poraza od svajcaraca(zasto da ne), nije uzviknuo Kosovo je Srbija, mislim da bi fifa poslala nato po njega u Rusiju.

dostojevski

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.
(mario, 08. jul 2018 18:52)

to je kompleks nize vrednosti brate, ali sta znaju oni...

Blam

pre 5 godina

OK...bili su bolji i srećno pobedili na penale.... Vida meša sport i politiku i pokazuje koliko je mali u velikoj pobedi Hrvatske ali bato, mene kao Srbina sramota kako se frau Kolinda ponaša.....gde je ta gracioznost jedne predsednice i ponašanje predvodnice jednog naroda (Biti velik u pobedi i porazu....poštovati domaćina i voditi računa o osećajima komšija)....ma, sramota ne baš (zbog toga što ovi sa zapada ne znaju razliku između njih i nas)

ZokoMacijak

pre 5 godina

Vida mora biti kaznjen. Ovo je bruka. Veliki rezultat pada u vodu, zbog ovakvih sovinista. Umjesto da se raduju uspjehu svoje reprezentacije, oni prvo pjevaju o Srbima, negativno, a onda o Ukrajincima(nije vazno da li pozitivno ili negativno), koji su nebitni u ovoj prici! Zato ce te kuci nakon polufinala. Ipak niste zaslužili, objektivno da budete prvaci svijeta. Svaka vam cast na ostvarenom, ali uvijek ćete biti mali. Taj kompleks ce uvijek da vas radi. Džaba vam Kolinda! Pozdrav iz CG, koja ce Svjetsko gledati samo pored malih ekrana i tesko da ce se tu ista promijeniti! Ali dajemo sebi za pravo da komenrisemo soviniste!!!

sizif

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.

marija

pre 5 godina

(Zigzag, 8. jul 2018 21:04)

Kakve laži i teorije zavere,
pa taj Vido se izvinio Rusima.
Dosadni ste.

Alo, Hrvati, Albanci i ostali provokatori,
NEMA POLITIKE U SPORTU, kaže FIFA!
Tačka.
Šta vam nije jasno?

Zigzag

pre 5 godina

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!
(Sale123, 08. jul 2018 18:40)hahahah u cemu su nabili komplekse,smjesno je kako se vasa ljubomora i kompleks izrazava kroz lazi i teorije zavjere...

Marko

pre 5 godina

Meni je posebno zanimljivo što jedne od najčitanijih ruskih novina "Ria Novosti", imaju na naslovnici ovaj incident, ali u sasvim drugom kontekstu.
Naime, oni iznose video i cjeli događaj, ali dodaju ispriku Vide i Nogometnog saveza Hrvatske. Oni objašnjavaju kako se nespretno izrazio i nije htio ništa loše. Iznose i citate nekih rusa koji ga opravdavaju.

Znači jedne od najvećih ruskih novina opravdavaju Vidu i smiruju srasti, dok ga neki srbijanski portali razapinju.

Osobno smatram kako je izjava bila nepotrebna, ali vjerujem kako nije ništa loše mislio. Jednostavno je svoju karijeru izgradio u Ukrajini, te tamo ima status zvijezde. Jednostavno je htio izraziti zahvalnost navijačima Kijeva, iako je to trebao drugačije napraviti.

E bas zato...

pre 5 godina

A ti se pravis veoma pametan i kao ne znas da se to odnosilo na provociranje Rusije. Zasto bi inace bilo ko pominjao Ukrajinu koja nema dodirnih tacaka sa ovom utakmicom ni bilo kakve veze sa ovim svetskim prvenstvom?
(Ivan, 08. jul 2018 18:42)

A ti si pametan pa sve znas, ko da si bio tamo sa njima. Ajde braco srbi manimo se ljubomore, dok je tako bicemo ovakvi kakvi jesmo. Ni koraka dalje od komsijine crknute krave. Kao da smo prokleti kao narod, a verovatno to i zasluzujemo dok smo ovakvi. Vama komsije puno srece u polufinalu, lepo bi bilo da smo i mi tamo pa da se nadigravamo ali to je sto je...

Ivo

pre 5 godina

Ovdje se od muhe pravi slona. Slava Ukrajini je pozdrav koji je nastao u ukrajinskom ratu za neovisnost, 1917.-1920. Poslije su ga koristili ukrajinski gerilci koji su se borili i protiv nacista i Crvene armije i poljske okupacije dijelova Ukrajine. U gradu Harkivu i danas stoji spomenik na kojem piše "Slava Ukrajini". U tom pozdravu nema ništa fašističko ni nacističko nego naprotiv (vidi gore). Domagoj Vida je četiri godine igrao za ukrajinski Dinamo Kijev, za koji je nastupio 104 puta i sigurno u Ukrajini ima mnogo prijatelja. Što da je neki ruski igrač izvan terena i nakon utakmice viknuo slava Srbiji? Je li bi to bio problem? Je li bi i njega FIFA naganjala?

Dr.

pre 5 godina

Navijam za Hrvate i navijao sam na toj utakmici. Nesto nikada Ruse nisam gotivio, ali za onu poruku iz svlacionice bih ga odstranio do kraja prvenstva.

Zoran

pre 5 godina

Hrvati imaju sansu da nadmase nasih- Indijanapolis Bari. Rio{finale u 3 sport) i Djokovica. Trebaju na penale da dobiju Engleze i finale.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 08. jul 2018 22:16)

Nemas ti pojma ni kako ide tekst.

Марко

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 8. jul 2018 22:16)

Нисам приетио да је Баја држао концерте на трговима, у великим халама, итд. Томпсон је практично једна од највећих звезда у Хрватској, понос нације.

goran

pre 5 godina

Zna se na sta je Vida mislio kad je to izgovorio,nemojte se praviti ludi.Jedina nacija na svetu koja slavi fašizam,i nije mi jasno kako neki Srbin moze da opravdava ovog lika.

Јабучило

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.
(sizif, 08. jul 2018 19:10)

Акинфејев би био кажњен.

drmr

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан.Енглези згазите их 5-0 и поставите на место!Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако.Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година.Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010. Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима.Унаказиће их Енглези само тако!
(некле, 08. jul 2018 18:12)

Imali su ubedljivo najtezu grupu na svetskom prvenstvu. Nisi imali pacere u grupi poput Tunisa, Saudijske Arabije, Maroka... ponizili su jednu Argentinu i igrali protiv tvrde Danske i domacina Rusije i celog stadiona. Ni Rusi ni Danci im maltene nisu dosli do gola a izvukli su remije.

DEDA CVETKO

pre 5 godina

Auuuuu...surove li kazne! Da je ovo uradio Srbin, na licu mesta bi ga sa stadiona transportovali u bukagijama direktno u Hag i tamo mu napakovali litaniju ratnih zlocina.

Belaj

pre 5 godina

Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima. Jer ih i nemamo. Cela tematika se svodi na žal za Krajinom, đedovinom i Dinarom. Još jedna neuspela relativizacija. Srbi nisu nacisti tj. kleronacionalisti, jer taj kler je direktno delo Vatikana. Papirološki dokazivo.
(jako i do samog kraja, 8. jul 2018 19:45)

A Knindža plače za Krajinom...
Jel to ona Krajina gdje je prije rata bilo Srba i Hrvata otprilike pola-pola a '95. su bili samo Srbi?!
I koja mu sad to Krajina fali, ona s Hrvatima ili ona bez Hrvata?!

.

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.

Ivan

pre 5 godina

Vida se uopće nigdje nije obraćao navijačima Rusije, niti mu je cilj bio provokacija, tako da mi nije jasno čemu sve ovo, ali jasno mi je da gordi albion huška Ruse na Hrvate, ista ona engleska govanca, koja su podržala rat u ukrajina, naoružavala i huškala napaćeni narod kontra Rusa, sada mobilizira Ruse da navijaju protiv Hrvata u polufinalu mundijala, iskreno neće biti nikakva tragedija ni da se to dogodi, jer ovi naši ionako uvijek imaju cijeli stadion protiv sebe, i doma u hrvatskoj kamoli ne u gostima. hahahaha

F16

pre 5 godina

Први пут у животу у среду ћу навијати за Енглезе, нисам веровао да ће доћи тај дан. 
Енглези згазите их 5-0 и поставите на место! 
Хрватима ће се вратити за ове пенале у полуфиналу само тако. 
Колико су среће имали на овом шампионату са жребом и пеналима испуцали су је за наредних 100 година. 
Као Бугари 1994, Турци 2002 и Уругвајци 2010. 
Деси се тако свако друго првенство намести се жреб и неки просечњак ко хрватска залута у полуфинале без меча против неког великог тима. 
Унаказиће их Енглези само тако!
(некле, 08. jul 2018 18:12)

Ppšto si dobio toliko pluseva, evo ti naše utakmice protiv tih velikana. Mi imamo pozitivan skor u natjecateljskim utakmicama protiv Njemacke, Italije, Francuske, Engleske, Španjolske, Brazila i Argentine. Hrvataka-SvEt 9:8 i 4-5 neriješeno..

Јабучило

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 19:17)

Ниједан од вас није господин. Истрајност у мржњи против свега српског вам одузима господство. Ко пева о клању? Томпсон или Баја?

Marsovac

pre 5 godina

Dvostruki standardi...ma to ne postoji !!! Da je kojim slučajem to isto Srbin uradio, zabranili bi nam doživotno da se takmičimo, ma ukinuli bi pravo na sport u Srbiji!!!

fhgfhgh

pre 5 godina

Ne zanosi se.
Nemate nikakvu podrsku u Srbiji.
Ovi sto pisu komentare podrške su lokalni autošovinistički botovi ili Hrvati koji se lažno predstavljaju kao Srbi.
(Subotica, 8. jul 2018 19:02)

Na žalost, ankete pokazuju drgačije. Ankete na ulicama Beograda i Banja Luke sa pitanjem za koga ćete navijati u meču Rusija - Hrvatska.

Beograd
https://www.youtube.com/watch?v=-YlomSek_TQ
Banja Luka
https://www.youtube.com/watch?v=9o1MiPFTYYA

Beograd podeljen. Banja Luka za Rusiju.

nadam se da ce AV,av,av da prezivi

pre 5 godina

Vida je Vida, nije on Hrvatska. Meni je vise zasmetalo kako gospodja predsednica proslavlja drugi go, pomalo neukusno sa obzirom da je Medvedev bio tu. Kako god, od srca im zelim finale, pa i titulu,sto da ne!!!

krki

pre 5 godina

otkud vam više snaga susjedi za pisanjem.. mogao bih razumijeti da se radi o srbiji ali o rusiji??? Pa zar vi vjerujete doista da ste vi bitni rusima?? a u ostalom istini za volju i Hrvati i Rusi govore tisuća pa ne znam tko je jezično bliži Rusiji :)... Pa to što vi i oni autokefalni ( pravoslavni) pa i Bugari i Rumunji su također pa to im ne smeta da slave Božić po gregorijenskom kalendaru.naravno i rumunji a posebno Grci.. I što im fali??? Ništa.. Samo opušteno susjedi... Slavite s nama ipak smo bliski susjedi :)

nemke

pre 5 godina

Ne znam zbog cega se mi Srbi opterecujemo i komentarisemo vest koja se odnosi na relaciji FIFA - Hrvatska... Opustite se... Razmisljajte pozitivno... Pomerite se sa mrtve tacke... Evo na blic... Fudbal me asocira na pivo. Hrvatska na more i zene. Rusija na zene... Ukrajina na Zene... Sveto (moje) trojstvo, stadion - -pivo -zene... Sirite ljubav, a ne rat!

- Svuda ima kako dobrih, tako i losih ljudi... Nisu svi Hrvati "Tompson", i nismo svi mi Srbi "Baja Mali Knindza"!

objektivno

pre 5 godina

Ne znam koji je razlog da Hrvati komuniciraju preko srpskog portala? Nemamo nikakvog razloga da pricamo o bilo cemu. Vi ste jos na stepenu mrznje sto je cudno, kod nas prema vama postoji samo ravnodusnost. Da imate crno kosuljaske dresove, da isti ste kao Albanci, budite sa Nemcima dok to traje jos malo, vredjajte Ruse dok mozete jos malo, skinite se sa nasih sajtova i uzivajte.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Baja mali knindza je pevao samo ljubavne pesme jedna od najpoznatijih mu je ona:"Mrzim te alija zato sto si balija" ima jos ali ne mogu da trazim po netu?

Gavrilo

pre 5 godina

Za neznalice koje ostavljaju glupe komentare. Teže je reči izgovorio i uvredio ruse nego da je vikao ustaške pokliče. Knjige u šake pa nešto naučite.

adrgearg

pre 5 godina

Knindža je gospodin za Tompsona. Nigde ne peva o logorima, klanju i mesarima.
(jako i do samog kraja, 8. jul 2018 19:45)

Ne, pjeva o Knindžama krajišnicima koji su bili poznati humanitarci a ne banda paravojnih ubica i koljača!
https://www.youtube.com/watch?v=0MkXQc4i3RE

dostojevski

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod  
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)  

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)  

Sedite u istoj kancelariji? 
(marija, 08. jul 2018 20:07) 

Sede u istoj stolici.
(remax, 08. jul 2018 20:50)

covek me razume, a tebe kompleks bije

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

Evo cjeli dan trazim objasnjenje i nikako da ga dobijem. Sta vam je Ukrajina skrivila? Evo gledam nisu cak ni medju zemljama koje priznaju Kosovo.

srb rep srp c.gora

pre 5 godina

Cudo. Ovih dana nama Hrvatima sve prolazi...mozda je sada dobar trenutak priznat Zeni da sam izgubio 1000€ na kocki...sigurno me ceka zvanicno upozorenje i to je to...
(Hrvoje, 08. jul 2018 18:08)

Dzabe ti kad se zoves Rvoje.

Lili Marlen

pre 5 godina

Kako ono Čavić prođe zbog natpisa Kosovo je Srbija ...
A, da, mi smo niža, pravoslavno-proruska rasa, za nas, Jevreje i Rome važe neka druga praviala.

Malina

pre 5 godina

@Ivo - ja vas ne razumem. Na ovom portalu su juče masovno pisali ljudi iz Srbije koji su navijali za Hrvatsku. Vi kao da ste opsednuti Srbijom, ne možete da uživate u svojoj pobedi već morate da tražite srpske sajtove da bi provocirali. To je meni baš tužno i zato mi je teško da verujem Hrvatima.

dostojevski

pre 5 godina

A Knindža plače za Krajinom... 
Jel to ona Krajina gdje je prije rata bilo Srba i Hrvata otprilike pola-pola a '95. su bili samo Srbi?! 
I koja mu sad to Krajina fali, ona s Hrvatima ili ona bez Hrvata?!
(Belaj, 08. jul 2018 20:03)

ma brate, placeni su da brane sve nakaradno sto rade srbi i rusi

autocorrect off

pre 5 godina

Fasisti podrzavaju fasiste!
(Etika, 8. jul 2018 18:33)

Ok, mrzis Hrvate, to je jasno. Ali zasto su Ukrajinci fasisti?
(Pseto, 08. jul 2018 19:29)

zato što su dozvolili ajdar bataljonu koji je ukrajinska paravojna neonacistička organizacija da radi šta hoće samo zato što su vršili oružane napade na ruske separatiste, sve dok nisu opljačkali banku i neki ljudi izginuli. tek tada su ih pohapsili.

stavro

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 19:17)

Ниједан од вас није господин. Истрајност у мржњи против свега српског вам одузима господство. Ко пева о клању? Томпсон или Баја?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Јабучило, 8. jul 2018 20:13)

Potpuno ste u pravu gospodine Jabučilo, naime istaknuti "srbski" estradni umetnik Baja peva, između ostalog, sledeće: "Ne volim te Alija, zato sto si balija, srusio si miran san, nosila ti Drina 100 mudzahedina svaki dan". I stvarno ste u pravu, gospodin Baja ne peva o klanju, samo što "mudžahedini", ko god da su, izgleda da ne znaju da plivaju.

Hrvoje

pre 5 godina

Cudo. Ovih dana nama Hrvatima sve prolazi...mozda je sada dobar trenutak priznat Zeni da sam izgubio 1000€ na kocki...sigurno me ceka zvanicno upozorenje i to je to...

lva

pre 5 godina

Ajde budite malo realni. Ne morate da ih volite, ali iskreno isto bi prošli i mi i svako drugi. Da se izbaci sa sp zbog nečega sa društvenih mreža bi bilo preterano i nekako čak i neozbiljno za fifu. Slažem se sa svime oko hrvata, mada nismo ni mi mnogo bolji i slažem se da je dotični fudbaler težak idiot ali ovo je bilo van terena i bilo bi bas previše da ga suspenduju kao simunica. Nema tu nikakvih teorija zavere.
(., 08. jul 2018 18:24)mogli su da ga kazne novcano. Ovako su pokazali nepostovanje prema domacinu sto je FIFI i bio cilj jer se mesaju i sami u politiku.

Brooklyn boy

pre 5 godina

Заиста се трудим да будем нормалан, да не делим људе по националности, по боји коже... Онда се деси да хрватски фудбалери славе победе уз песме добро познатог певача, да грле навијаче у мајицама са усташким симболима, да узвикују овакве пароле... Деси се да Милојко Пантић каже да су они који навијају за Русе клерофашисти...
И питање: Шта би било да је неким случајем, неки српски фудбалер узвикнуо "Косово је Србија"?

Haksli

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан)

Pa kad ste obojica vec tako dobro upoznati sa Bajinom umetnoscu, mogli bi da navedete primere spornih elemenata u njegovim delima. U medjuvremenu, bilo bi lepo da naucite pravopisna pravila.

Мики

pre 5 godina

Ppšto si dobio toliko pluseva, evo ti naše utakmice protiv tih velikana. Mi imamo pozitivan skor u natjecateljskim utakmicama protiv Njemacke, Italije, Francuske, Engleske, Španjolske, Brazila i Argentine. Hrvataka-SvEt 9:8 i 4-5 neriješeno..
(F16, 08. jul 2018 21:19)

Браво комшије..јоој да ми ово имамо.

eh

pre 5 godina

Pa i ocekivano. Ipak je to napravio nakon utakmice. No sa druge strane Rusija ga moze proglasiti nepozeljnim u Rusiji i poslati kuci i sama. No, izgleda da su se oko svega ovoga daleko vise stresli Srbi od Rusa.

Ivo

pre 5 godina

Naprednjaci i velikosrbi na aparatima.Moraju gledati hrvatske pobjede u Rusiji u sportu koji jako vole.
Tesko je zamisliti bolji scenarij.Traba o tome snimiti nekakav dokumantarac.

Edita P.

pre 5 godina

Dečki nisu mislili ništa loše. Tog trenutka im je politika bila zadnja misao u glavi. Tko bi se u takvim fantastičnim trenucima uopće sjetio politike??? Pogotovo mi Hrvati kojima je pun kufer i politike i političara :) Nemamo ništa protiv Rusa, ni protiv nikoga drugog. No i dalje imamo svoje JA :)
Zato, širite ljubav, a ne mržnju.
Širite dobrotu i humanost, a ne zlo i zlobu.

Hvala svim Srbima (a ima ih) koji su navijali za Hrvatsku!
Hvala i onima koji su navijali za Rusiju, ipak ste vi vijekovni simpatizeri :)

Pozzz iz Zagreba... euforija se još nije stišala..

panco

pre 5 godina

uh pa bolje je Srbija prosla poslije onih albanaca, nego Rusija gdje ovaj licno podrzava Ukrainu protiv Rusije. Dal je moguce da su Rusi tako jadni. I sad treba da trcimo prema njima. Uvijek pogrresne odlike donosimo

Antisha

pre 5 godina

budala. Hrvatska kao tezak i nerjesiv slucaj komunizma je uvijek dobro kotirala kod Rusije, ali kao glup balkanski narod Hrvati to zas....
zao mi je sto nije kaznjen barem novcano.

Milan

pre 5 godina

Poruka FIFA - podrska svima koji daju ovakve poruke, to je pozeljno. Hrvati su uvek prvi u trci ko ce pre da ugodi FIFI (zapadu). Sve ovo je vec nepromenjiva konstanta prethodnih 100 i vise godina.

licemerje je kad Kolinda priča o antifašizmu a peva ustaške pesme

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
+(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)


Gde su to srpski srpski sportisti proslavljali svoje uspehe uz muziku Baje malog Knindže?

spasiba

pre 5 godina

FIFA je ispravno postupila.
Ako FIFA može u Rusiji da organizira SP (a Rusija je pod sankcijama znog aneksije Krima i okupacije dijela Ukrajine) zašto bi sankcionisala momka koji daje podršku svojim prijateljima Ukrajincima? Iako, gledano sa strane, pametnije mu je bilo da ćuti. Ali on je samo fudbaler a ne univerzitetski profesor. Za pretpostaviti je da on nema nikakvo znanje iz istorije i da nema pojma o drugim značenjima pozdrava osim onog doslovnog tj. podrška sadašnjoj Ukrajini da se bori za svoj teritorij.

Camoranesi16

pre 5 godina

Vida i Ognjen nisu dobili kaznu zbog toga što su igrali ili igraju dugo godina u Ukrajini i zato je opravdano ovo,to je razlog,inače da nisu vrlo vjerovatno bi dobili neku novčanu.

Искра октябрa

pre 5 godina

И ко ће бити крив ако се деси да у Санкт Петербургу, на сваки контакт Виде са лоптом, пола стадиона почне да скандира "усташа, усташа", а друга половина почне да узвраћа са "Слава Украјини",... Шта ако се деси да се фанати Зенита окупе у ФАН зони да мало "попричају" са "гостима"... Да ова будалетина није снимила видео, Хрватска би имала 100-процентну подршку Руса, јер за Русе је фудбал још увек само спорт, а ФИФА као да жели да направи скандал на овом светском првенству некажњавањем "шаљивџије". До сада је све прошло малтене без иједног инцидента.

remax

pre 5 godina

Samo HRVATSKAAA,nemoze nam nitko nista. 
(Cro, 8. jul 2018 18:13) 

Znam da je hrvatski sad poseban jezik ali verujem da se i dalje piše "ne može" odvojeno.
(Kata, 08. jul 2018 19:15)

Prvo da savladaju razlike između glasova "č" i "ć" i "dž" i "đ". :)

Rumpelstiltskin

pre 5 godina

1. Kolektivni IQ nam je nizak jer ne umemo da ignorišemo i primamo se kao saučešće na prvu.

ili

2. Zajedno, u sinergiji imamo još niži kolektivni IQ jer ne možemo sagledati potrebu za dobrim odnosima. To razume tek mali procenat stanovništva na obe strane, a ova količina gluposti u komentarima je lakmus papir stanja u onom što je preostalo u oba društva i mnogo govori o nama samima.

krajisnik

pre 5 godina

Ivo@
Kakav spin,kakva obmana,kakva laž ....
Nabrojao sam sve ove gradove i opstine.
Neka svako pogleda,na internetu je vrlo lako pronaći podatke.
Niti jedno iole veće mjesto nije bilo većinsko hrvatsko.
Daj Ivo jedan podatak pa mi pokaži gdje sam pogrešio.
Naravno da ne možeš.
Ko prodje tim mjestima danas, vidjeće da su prazna,ne zato što nema
Hrvata, nego Srba.
45 %?!?
Po tom receptu se o Jasenovcu uči u hr.skolama,umanjenje broja žrtava i relativizacija zločina.... a mi se čudimo što niču table "za dom spremni" i što smo im mi krivi i dalje, iako nas ni fizički tamo više nema

Kapetan Kuka

pre 5 godina

Nema veze, kazniće oni zato nekog srpskog sportistu, može i retroaktivno, kad se hoće (s Srbe vole da kažnjavaju) uvek se može naći razlog. Setite se kako su drastično kaznili Čavića za "Kosovo je Srbija".
Hrvati su sada zaštićeni. Oni su u NATO koaliciji i superiorni su i zaštićeni kao kad su bili u koaliciji Sila osovine. Ali svaki cirkus prodje...

Croat

pre 5 godina

Tragedija! Hrvati uvrijedili Ruse a Srbija se više od njih digla na noge to je isto da se ja kao Hrvat pobunim kad Srbin uvrijedi Švabu pa dajte ljudi pustite susjedove krave da žive

istoricar

pre 5 godina

Површност не помаже. Прво проучи историјске околности у оба случаја, па онда види да ли би поновио ово питање.
(Јабучило, 9. jul 2018 09:57)

Da, proucio sam sam, i to i iz domacih i iz raznih svetskih izvora.
Ti si vidim proucavao samo iz srpskih i ruskih izvora sto te cini neobjektivnim i nepotpuno obrazovanim za ovu temu. Bice da ti razmisljas "povrsno"

Alternativni univerzum

pre 5 godina

Putin treba da otkaze zavrsnicu mundijala jer u njoj nastupaju Hrvati, a to veliki deo brace Seba smeta! Putine, reaguj!

Šala mala

pre 5 godina

BTW, i Čavić se onomad šalio - ali njega su suspendovali. A ovoga za politicku provokaciju Rusije samo opomenuli!?? Pametnom dosta!(FIFA prema svom pravilniku ne tolerise politicke provokacije.)

warlock

pre 5 godina

Kod gola Rusa za 2:2 na Lekinom Brdu je bio vatromet, a u Bloku 44 opšte veselje u zgradi i petarde, dok je kod hrvatskih golova i posle utakmice vladala tišina.
To je realno stanje stvari kod nas a da tako ostane i u budućnosti, sami ste se potrudili.

Blago vama kad palite vatromete za tudje reprezentacije, perspektivno

Beograđanin

pre 5 godina

@Dostojevski - Izabrao si ime kako bi zasenio prostotu i klince koji knjigu u ruke uzeli nisu. Ali si baš promašio. Dostojevski je napisao Legendu o Velikom inkvizitoru, u sklopu svog najvećeg romana. Da si ga pročitao ili ne bi imao takve stavove ili bi izabrao neko drugo ime.....Dakle,potpuni kolaps mentalnog sklopa tebe i sličnih. Pojma vi nemate...

Sale123

pre 5 godina

Nabili ti Srbi komplekse , pa ne mozes bez njih ni posle velikih pobjeda!
(Sale123, 08. jul 2018 18:40)hahahah u cemu su nabili komplekse,smjesno je kako se vasa ljubomora i kompleks izrazava kroz lazi i teorije zavjere...
(Zigzag, 8. jul 2018 21:04)

Prijatelju, umjesto da slavis veliki uspjeh hrvatskog fudbala ti dosao Srbima drzati pridike, ko da nam nije dosta nasih lopova i vodja, pa jos i vi da nam pamet solite! Ako mozes pohvaliti za nesto, pohvali, ako nema hvale kritikuj u svojoj avliji, a ja cu u svojoj, pa nam mozda bude i bolje u buducnosti!

Јабучило

pre 5 godina

kad se deo srbije aneksira onda se ljutite a kad Ukr izgubi deo teritorije to vam je okej?
(weird, 09. jul 2018 08:40)

Површност не помаже. Прво проучи историјске околности у оба случаја, па онда види да ли би поновио ово питање.

Kata

pre 5 godina

Samo HRVATSKAAA,nemoze nam nitko nista.
(Cro, 8. jul 2018 18:13)

Znam da je hrvatski sad poseban jezik ali verujem da se i dalje piše "ne može" odvojeno.

Komša

pre 5 godina

@Walter
Čekaj,objasni mi ,molim te smisao tvog komentara.
Da li si hteo da nas kritikuješ što nismo dovoljno Rusofili ili da nas zamoliš da ipak navijamo za vas?

Obzirom da na Ruse gledam kao Ilija Garašanin a na Hrvate kao Jovan Dučić stvarno ne znam kako da ti izađem u susret (tim pre što je razlog tvog javljanja nejasno formulisan)?

nnnn

pre 5 godina

То се од једне Руске губерније и очекивало. Немају ни спортисте ни председника. Или имају председника "на даљину" који им се обраћа из Београда лол
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 20:01)

Važno je da bi tvoja sorta u sred Beograda nosila hrvatske dresove. Interesantno je da opsedaju hrvatske portale sa čestitkama Hrvatima, dok ih sami Hrvati ismevaju, pišu da im ne treba srpska podrška i da se Srbi kače uz Hrvate jer su inferiorni.
Što se tiče uspešnih sportista iz Republike Srpske u individualnim sportistima tu su Nemanja Majdov, svetski šampion u džudou, Mladen Ploskić, svetski šampion u karateu, a u kolektivnim sportovima više reprezentativaca BiH i Srbije. Zvjezdan Misimović je u Nemačkoj bio velika zvezda, sa svojim klubom šampion Nemačke i izabran u idealni tim Bundes lige.

Pera Pisar

pre 5 godina

Valja znati jednu istorijsku činjenicu 70% onih "Rusa" odnosno pripadnika sovjetske "Crvene armije" koja je oslobađala Beograd su bili...Ukrajinci !!!

Rebeka

pre 5 godina

Znam da sam naivna, ali jako mi je zao sto Srbi i Hrvati imaju jos uvek toliko lose odnose. Ja sam iz Slovacke, ucim srpski i imam drugare među Srbima i Hrvatima koji ovde zive. Oni se takođe druze međusobno bez ikakvih problema. Nisam ocekivala toliko negativnih komentara u vezi sa fudbalom na srpskim i hrvatskim stranicama. Tuzna sam.

absolutezero

pre 5 godina

jasno je ko dan da je fifa maksimalno ispolitizovana i favorizuje sve protiv Rusije i Srbije
(Mokky, 08. jul 2018 19:58)

Pa su im zato dali SP da organizuju? Da mogu da im napakoste? Dokle ide bezumlje, prosto neverovatno.

Ivo

pre 5 godina

Putin: "Izgubili smo u poštenoj i veličanstvenoj utakmici. Oni (ruski igrači) su za nas i dalje veliki, oni su heroji. Ginuli su na terenu, ponosimo se njima." Putin je zbilja državnik od formata i on je primjer kako bi se trebali svi ponašati.

Malina

pre 5 godina

Stvarno ne razumem zasto prave ovakve gluposti. Sto je najgore je da to rade samo igraci sa ovog prostora i ceo svet opet misli da smo svi neki fanatici.

Acko

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.
(Bosko, 08. jul 2018 19:43)

Hahahahaha pobeda! Dzabe se brate lazno predstavljaju da Srbi i daju sami sebi podrsku providno je, razumem da ima takvih ali sinoc na stotine komentara braća Hrvati. Pa niko nije lud.

marija

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)

Sedite u istoj kancelariji?

zabezeknut

pre 5 godina

Propade mi i jul i avgust mesec kada Vida nisu uštrojili zbog ovoga. Mogu samo ruski tapkaroši da oderu kockaste za polufinalne ulaznice ...i toeto.

micko

pre 5 godina

Vida je rekao da se "samo šalio" i da nije želeo da upliće politiku u svoje radovanje, već da je pozdravio prijatelje u Ukrajini, gde je igrao za Dinamo iz Kijeva, zajedno s Vukojevićem.

ma da
a i FIFA različiti aršini da je uvredio engleze svajcarce oljustili bi ga ovako nije bitno

respirator

pre 5 godina

Prosto zavidim hrvatima sto i dalje jasno i cisto pisu srpskim jezikom, nisu podlegli upornom izopacenom prepravljanju srpskih reci u hrvacke. Ne dajte se i nastavite da pisete srpskim jezikom.
(Bosko, 8. jul 2018 19:43)

ako može samo, na srpskom; decembar, fudbal i istorija pa ti kažem na hrvatskom

mb

pre 5 godina

Zašto ste onda kaznili Saćirija?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Borba, 8. jul 2018 19:59)

Zato jer je on to napravio tijekom utakmice, a ovo je bilo poslije utakmice i u privatnoj poruci koja je slučajno došla u javnost, a u praviliniku piše da se zabranjuje javno političko istupanje tijekom utakmice.

Marko99

pre 5 godina

Koliko kompleksa je stvorila Hrvatska ovo prvenstvo, bojim se da se mnogi nece oporavit.
(ivan_bugi, 08. jul 2018 18:12)

Kopacke, Shaqiri, Dzaka ili kako se zove, Brih, dvoglavi orlovi, Hag itd...da ne nabrajam jos. Pa 10 dana se samo o tome pise. A u savezu sve po starom. Hrvati igraju polufinale. Kakvi kompleksi? O cemu ti?

muamua

pre 5 godina

j nikda nisam video da neko peva malog knindzu baju....ali nikada...dalje zasto domagoj vida ne vice zivela ukrajina na drugim utakmicama?

Djalma

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 19:07) # Link komentara

Koga?

Јабучило

pre 5 godina

Срамота. Заслужио је казну (макар и новчану), а не само опомену. Знајући за украјинско-руске односе онаква порука је јасно политичка. Али Фифи очигледно годи.

Sizif

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan.
(sizif, 08. jul 2018 19:10)

Акинфејев би био кажњен.
(Јабучило, 8. jul 2018 20:14)

Ja pitah da li bi se mi ljutili a ne da li bi Akinfejev bio kaznjen.

absolutezero

pre 5 godina

Putine, budi muško zabrani završnicu mundijala na teritoriji Rusije.
(Žak, 08. jul 2018 18:16)

Evo ga pobednik! Kad pomislim da me ništa više ne može iznenaditi na ovom portalu neko uvek nađe način!

el

pre 5 godina

Provokacija nije tako prosta stvar da bi se pravdalo samo time sta je rekao. Zasto ga branite?! Mozda nije strasno reci slava Ukraini ali zasto bas nakon pobede nad Rusima?! Zasto bas tu pobedu posvecuju Ukrajini?! Zasto su Albanci bas protiv Srbije onako proslavljali gol? Nije provokacija pokazati 3 prsta ali ako bi to uradio Doncic, da je resio da igra za Srbiju, protiv Slovenije, jasno je da to moze i treba da se tumaci provokacijom.

petar

pre 5 godina

Ja kao Hrvat ne odobravam djelovanje nogometaša u političke svrhe!Ne mogu shvatiti da dio javnosti pokušava opravdati njihov postupak,vjerovatno zato da ne bi narušili atmosferu prije polufinala...

Saška

pre 5 godina

Vida je godinama igrao u Ukrajini. Kapirate?
(Croata, 09. jul 2018 09:57)

Kapiramo.
Jedino ne kapiramo zašto to nije vikao kad ste pobedili, npr. Argentinu i onako je to bila veća pobeda po svim fudbalskin merilima.

marija

pre 5 godina

Zato što je to rekao hrvat, a i treba se dokazati majćici Rusiji.
(mario, 08. jul 2018 18:52)

to je kompleks nize vrednosti brate, ali sta znaju oni...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 19:01)

Duplo plaćaju, dostojevski?
Nemoj da brinemo za tebe i ekipu.
Vidim preselio si se sa tenisa i Novaka na fudbal, dupli posao, nije lako.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

A taman se Rusi uspanicili. Od ove podrske Ukrajinci im prodiru na granicu. Ugledajmo se na njih, pa na Kosovo. A yes, mi nemamo ovakvu moralnu podrsku. Ne, jos uvek.

Lemi

pre 5 godina

Prosto me zanima ko pise ove komentare u korist hrvata, jer nigde ovih dana ni na fejsbuku ni na internetu nisam procitao nesto slicno...
(Lemi, 08. jul 2018 19:40)

Mislio sam ni na instagramu*

tt

pre 5 godina

Ето, човек је у својој намери да испадне велики патриЈота, пљунуо на 1,7 милиона Београђана. И онда почне да набраја: џудо, карате, немачки фудбалер босанскохерцеговачког порекла... лол
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 21:42)

Niko ovde ne pljuje na Beograđane. Ti si taj koji je počeo da vređa građane srpskog entiteta u BiH, pa ti je odgovoreno na adekvatan način. Usput, Misimović, sada već bivši reprezentativac BiH, nije bio nemački fudbaler već bosanskohercegovački fudbaler srpskog porekla.

DisordeR

pre 5 godina

Ne znam sto se ljudi cude, ovo su normalna ponasanja fudbalera, od njih se i ne ocekuje nesto inteligentno, kao kad bi od bubasvabe ocekivali da sagradi svemirski brod.

Ivo

pre 5 godina

A sta bi bilo da su Rusi pobedili Hrvate(a da je mundijal u Hrvatskoj) I da je npr Akinfejev pustio snimak posle tekme gde kaze Slava Srbiji,zivela Srbija,davaj,davaj...jel bi se mi I tada ljutili,bojim se da smo mi narod koji u tudjem oku vidi trun,a u svom ne vidi ni balvan. 
(sizif, 08. jul 2018 19:10) 

Vida i Vukojevic su godinama igrali i zivili u ukraini.

a Akinfejev?

Zero

pre 5 godina

Igrali su u Dinamu iz Kijeva. U cemu je problem dati podrsku Ruskim rivalima kad vec Ukrajina nije mogla da se plasira. Kojesta, ako je to problem...

Srboljub

pre 5 godina

Zar nije ovaj plavi igrao u Ukrajini u tamošnjem timu? Što pizdrsv ne bi bio time motivisan? Daj ne palite se, proći će mundijal, pa ćemo da budemo frustrirani i mrzimo pols sveta, onako, po default-u.

????

pre 5 godina

Auuu,jaku stvar rekao "Slava Ukrajini".
Ukrajina je zemlja koju od davnina priznaje ceo svet, normalno da je i clanica FIFA.
Sto se vi Srbi u Srbiji i Rusi bunite? Sto Rusija nije uspela da okupira Ukrajinu???
A vecina medija u Srbiji se sve vise i vise ugleda na Informer, pravi spektakularnu vest od neke male vesti, lozi narod u Srbiji da klika na vest, i ostavlja komentare pune mrznje... Ne mogu da verujem sta vi ljudi u Srbiji radite!
(Srbin iz Danske, 8. jul 2018 20:12)

Ja ne verujem da bilo ko sumnja da je Ukrajina država!

remax

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod 
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07) 

Одлично запажање господине Достојевски. 
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17) 

Sedite u istoj kancelariji?
(marija, 08. jul 2018 20:07)

Sede u istoj stolici.

marija

pre 5 godina

a kad srbi pevaju baju malog knindzu, to je super, onda su carevi? licemeran narod
(dostojevski, 8. jul 2018 19:07)

Одлично запажање господине Достојевски.
(Марвин тхе Мартиан, 8. jul 2018 19:17)

Sedite u istoj kancelariji?
(marija, 08. jul 2018 20:07)

Sede u istoj stolici.
(remax, 08. jul 2018 20:50)

covek me razume, a tebe kompleks bije
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dostojevski, 8. jul 2018 21:17)

Ha,
delite sendvič,
ili je @remax u pravu?
Sam sebi odgovaraš na ove gluposti?

Belcha

pre 5 godina

Ne mogu da verujem koje prepucavanje. HR je zasluzeno dosla do polufinala. Vida je bolid i glupan kao i vecina fudbalera. Da ima gram pameti ne bi to uradio...

neutralni felsh

pre 5 godina

Da je bio Srbin odmah bi izrekli kaznu. 

Fifa to je skup kriminalaca.
(Ekipa, 09. jul 2018 10:37)


naravno. shvatite vec jednom da respekt zavisi od plasmana. hrvati su ugledna reprezentacija, mi nismo.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Spasio se ko nije gledao, citao i slusao nase medije tokom Mundijala... Muka mi je od svega, ubise osecaj da se igra Svetsko prvenstvo. Kao da ratujemo sa pola sveta... A onih koji su trebali da izadju pred narod i preuzmu odgovornost za fijasko nase reprezentacije nema nigde vec skoro 20 dana.

Miloje

pre 5 godina

Meni neka pravila ovde nisu jasna. Kapiram da onaj ko poseduje pozornicu/teren ima pravo da diktira šta se sme prezentovati publici na istoj. Ali mi nije jasno što se to radi i van terena. Jer to se već sukobljava sa slobodom govora i izražavanja. Dali je umesno, da neko nešto napiše na blogu ili se ko kreten dere sa terase da će nekog da ispeče, verovatno nije. Ali nije država ili bilo koja organizacije nadležna da to sprečava i sankcioniše.

ford

pre 5 godina

Ma I ja sam retard,evo javno priznajem!Posaljem komentar pre dva minuta sa svojim misljenjem a onda nastavim da citam ostale,vidim koliko su nabijeni nacionalizmom,mrznjom I nadasve paranojom,poprilicno nepismeni (umem I ja da se obrukam ponekad,jbg..) I shvatim da je iznosenje misljenja na ovu I slicne teme gubljenje vremena I trosenje energije u prazno.Generalno,o fudbalu se najmanje pise,a to je poenta,zar ne!?
Jos jednom,ja sam retard,izvinjavam se svima sto sam vam nehotice mozda povredio osecanja I dosao u sukob misljenja sa nekima.

ovaj komentar nije poslat

pre 5 godina

Slava Ukrajini
Kosovo je Srbija
(Croata, 9. jul 2018 10:30)

# Link komentara
Preporučujem (+15)
Ne preporučujem (-17)


Za Verovali ili ne! Moj mozak je blokirao.