Đoković pred Rolan Garos: Verujem u sebe

Novak Đoković, srpski teniser, govorio je na konferenciji za medije pred početak ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa.

Izvor: SN

Petak, 20.05.2022.

17:00

Đoković pred Rolan Garos: Verujem u sebe
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Novak Đoković ove godine brani titulu na Rolan Garosu i nimalo neće imati lagan posao da to uradi.

Rolan Garos počinje 22. maja, završava se 5. juna i uz Đokovića i Nadal važi za velikog favorita:

"Ako pričamo o šljaci i Rolan Garosu, Rafael Nadal uvek mora da bude vaš glavni favorit. Alkaras je fenomenalan, a tu sam i ja u konkurenciji za titulu na Rolan Garosu. Svestan sam da svi žele da ga osvoje, ali verujem u sebe. Osvajao sam ga ranije i znam šta je potrebno da to uradim ponovo", rekao je Novak Đoković.

O uslovima igre na šljaci rekao je:

"Šljaka je veoma zahtevna podloga, moraš mnogo da se trudiš kako fizički tako i mentalno i emocionalno i svi to znaju. Uvek mi je bilo potrebno nekoliko turnira da bih se prilagodio igranu na šljaci i potrebni nivo sam dostigao u Rimu. Trenirao sam protiv desnorukih igrača, a igraću protiv levorukih i tako da je to otežavajuće", rekao je najbolji teniser sveta.

Žo Vilfred Conga igraće svoj poslednji turnir:

"Želim mu najlepše moguće zbogom. Siguran sam da će dobiti mnogo podrške. Biće emotivno i za njega i za publiku. Bio je jedan od najenergičnijih i najharizmatičnijih igrača. Izuzetno moćni udarci. Dobro ga poznajem, oduvek smo se slagali lepo. Doneo je mnogo pozitivne pažnje“
, zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: