ATP: Đoković napredovao jednu poziciju

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković napredovao je na objavljenoj ATP listi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

08:46

ATP: Đoković napredovao jednu poziciju
Foto: Getty images

Đoković je stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske posle čega je popravio plasman za jednu poziciju i sada je 21. na listi najboljih svetskih tenisera.

Filip Krajinović je pao za dve pozicije i sada je 29, dok je Dušan Lajović ostvario za dva mesta bolji rezultat i 58. je na ATP listi.

Srbija među 100 najboljih ima još dva predstavnika. Viktor Troicki je sa 91. došao na 93. mesto, dok je u prvih 100 ušao Laslo Djere, skokom od devet pozicija i sada je 92. na svetu.

Rafael Nadal je u nedelju osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske i zadržao je prvo mesto na ATP listi, ispred Rodžera Federera i Aleksandera Zvereva.

Polufinalista Rolan Garosa Huan Martin Del Potro napredovao je dve pozicije, do četvrtog mesta, pošto je preskočio Marina Čilića i Grigora Dimitrova.

Finalista Dominik Tim je na sedmom mestu na listi najboljih tenisera sveta zamenio Kevina Andersona, koji je sada osmi, ispred Davida Gofana i Džona Iznera.

Ne tako davno svetski broj 1 Endi Mari pao je za ča 110 pozicija pa je trenutno tek 157. na listi, a još veći pad doživeo je Stanislas Vavrinka, za 233 mesta pa je tek 263. igrač sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: