Grupa F: Brazil - Australija

Izvor: B92

Nedelja, 18.06.2006.

01:03

Default images

Meč izmedju Brazila i Australije trebalo bi da donese prvog učesnika osmine finala iz grupe F pošto obe ekipe imaju na svom kontu već po jednu pobedu. Prolaz dalje bio bi obezbedjen pod uslovom da Japan i Hrvatska igraju nerešeno.

Iako u meč ulaze sa istog odstojanja, aktuelni šampioni sveta su u ogromnoj prednosti. Zbog tradicije i kvaliteta igrača, naravno.

Branioci titule su na startu turnira pobedili Hrvatsku, ali nisu oduševili. Medjutim, selektor Pareira nije zabrinut, i očekuje od svojih izabranika da igraju sve bolje kako turnir odmiče.

I dok je na ledjima „karioka“ ogroman pritisak bez prava na grešku, Australijanci ne samo što su već ostvarili dva cilja,već žele i više. Pored plasmana na Mundijal posle 32 godine, osvojeni su i prvi bodovi.

I ne samo to. Ekipa je pokazala karakter u pobedi nad Japanom od 3:1.

Taj meč izbacio je u prvi plan fudbalera Evertona Tima Kejhila, iako se mnogo zapravo očekivalo od Viduke i Kjuela.

Centarfor Midlzbroa nije postigao gol na premijeri, a Australijanci i selektor Gus Hidink i dalje od njega očekuju mnogo. Kapiten Australije smatra da njegova ekipa ima šanse protiv Brazila a propuste je video u Berlinu u duelu „karioka“ sa Hrvatskom u kojoj trenutno igra nekoliko njegovih bivših saigrača iz zagrebačkog Dinama.

Kao što Hidink očekuje mnogo od Viduke, tajko i Karlos Alberto Pareira i dalje veruje Ronaldu koji je protiv Hrvatske odigrao izuzetno slab meč.

Iako se žalio na glavobolju i vrtoglavicu, napadač Reala se oporavio i dalje veruje da može da stigne i prestigne rekord Gerda Milera od 14 golova na Svetskim prvenstvima.

Brazil i Australija su se do sada sastajali pet puta. Petostruki šampioni sveta slavili su tri puta.

Medjutim, verovali ili ne u poslednjem susretu 2001.godine na kupu Konfederacija slavili su Australijanci.

Ronaldo: "Nisam bolestan. Znam da sam igrao slabo protiv Hrvatske i dugujem i navijačima i sebi jednu dobru utakmicu. Moram da podgnem igru na viši nivo".

Hari Kjuel: "Igraćemo našu igru. Naravno da ih poštujemo, pa oni su svetski prvaci. Da vam iskreno kažem nije me briga šta Brazilci misle o nama. I mnogi drugi nas ne shvataju ozbiljno, zašto bi se oni kao najbolji razlikovali?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: