Španci eliminisani, gol Gigsa

Na olimpijskom turniru u fudbalu u Londonu odigrane su utakmice drugog kola po grupama, uz nekoliko iznenadjenja.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 29.07.2012.

23:53

Default images

U Grupi D Honduras je golom Džerija Bengstona naneo drugi poraz Španiji i veću grupnoj fazi eliminisao "furiju" sa takmičenja. Sa druge strane, Japan je sa 1:0 dobio Maroko i stigao do druge pobede.

Senegal je u Grupi A neočekivano na Vembliju pobedio reprezentaciju Urugvaja sa 2:0. Oba gola postigao je Musa Konate - u 10. i 37. minutu. Urugvajci imaju polovičan učinak, u prvom kolu pobedili su UAE 2:1.

U drugom meču Grupe A, Velika Britanija je pobedila Ujedinjene Arapske Emirate sa 3:1. Golove za Britance postigli su veteran Rajan Gigs u 16, Emiratima je izjednačenje u 60. doneo Rašed Eisa, ali su rezervisti Skot Sinkler u 73. i Danijel Staridž u 76. minutu doneli prvu pobedu Britaniji.

U Grupi B Meksiko je pobedio Gabon sa 2:0. Oba gola za Meksiko postigao je Đovani Dos Santos - u 63. minutu i u 92, iz penala.

U istoj grupi, Južna Koreja bila je bolja od Švajcarske, pobedivši sa 2:1. Golove za Južnu Koreju su postigli Kim Bokiung i Čujang Park, dok je za Švajcarce gol postigao Emegara Inosent.

Brazil je u Grupi C bio bolji od Belorusije sa 3:1. Golove za Selekao postigli su Alešandrer Pato u 15, Nejmar u 65. i Oskar u 93. minutu. Nejmar je namestio golove Patu i Oskaru. Gol za Belorusiju postigao je Renan Brešan u osmom minutu.

U drugom meču Grupe C Egipat i Novi Zeland igrali su nerešeno 1:1. Gol za Novi Zeland postigao je u 16. minutu Kris Vud, a Egipat je krajem poluvremena izjednačio preko Muhameda Salaha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: