Rukometaši pali u nastavku

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je na startu Olimpijskih igara u Londonu.

Izvor: B92

Nedelja, 29.07.2012.

17:20

Default images

Vicešampioni Evrope izgubili su u prvom kolu B grupe od Španije rezultatom 26:21 (10:14).

Ekipa Veselina Vukovića odlično je igrala u prvih 50-ak minuta, ali je u narednih pet sve upropastila. Španci su do pobede došli serijom od šest postignutih golova kada su stigli do četiri gola viška (24:20).

Momir Ilić postigao je šest golova, Ivan Stanković četiri, a Ivan Nikčević tri. U sastavu Španije Sarmiento Melian je bio strelac pet, a Makeda i Tomas po četiri gola. Naredni rival srpskim rukometašima biće selekcija Hrvatske u utorak.

Španci su bolje otvorili duel, imali su tokom prvih desetak minuta konstantno prednost, ali naš tim je sredinom prvog dela postigao tri vezana gola i došao je do prve prednosti (7:6).

Španci su najveće pšrobleme kao što se i očekivalo pravili preko pivotmena Aguinagaldea, ali srpski rukometaši igrali su raznovrsnije. Novom serijom, ovoga puta od četiri vezana gola, tim Veselina Vukovića je došao do tri gola viška (11:8).

Sjajan je bio i golman Darko Stanić u prvom delu, a prosto je briljirao Ivan Stanković koji je postigao tri gola i imao nekoliko odličnih proigravanja. Na kraju, nakon prvog poluvremena Srbija je imala najvećih plus četiri (14:10).

Drugo poluvreme Španci su počeli mnogo bolje, i posle 11 minuta uspeli su u potpunosti da se vrate u meč pošto su izjednačili na 16:16. Odgovornost je tada preuzeo Momir Ilić koji je održavao našu selekciju u vođstvu, ali je nekoliko velikih grešaka u dodavanju u drugom delu drugog poluvremena omogućilo Španiji da dođe do prvog vođstva u nastavku (21:20).

U tim trenucima Španci su i rešili pitanje pobednika, postigli su šest vezanih golova, stigli do četiri gola viška (24:20) i do kraja su održali su prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: