NLB: Budućnost u paklu 'Pionira'

Košarkaši Partizana dočekuju u subotu podgoričku Budućnost, u 20. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 05.02.2010.

18:44

Default images

Šampion Srbije nije igrao prošlog vikenda meč u Sarajevu, pa Podgoričane dočekuje posle dva teška meča u Evroligi. Budućnost je u prethodnom kolu ubedljivo savladala Široki 77:57. U prethodnom susretu dva tima, u okviru sedmog kola regionalnog takmičenja, Partizan je u Podgorici slavio rezultatom 65:59. 'Crno-beli' su trenutno peti sa 13 pobeda, uz meč manje, dok je Budućnost šesta sa skorom od 12 pobeda i sedam poraza.

'Parni valjak' i bez svog najboljeg igrača Aleksa Marića igra u velikoj formi, ali posle dve iscrpljujuće utakmice sa najboljim ekipama na kontinentu dolaze negodni Podgoričani.

"Možda jesmo jedno lepo iznenađenje, u prva dva kola Top 16 faze Euroleague pobedili smo aktuelnog prvaka Evrope i potencijalno budućeg. Ali, to nije nikakav garant, ima još dosta da se igra. Jedini ključ da ostvarimo želje i ciljeve je da ostanemo sa obe noge na zemlji i da ka cilju idemo utakmicu po utakmicu, razmišljajući samo o prvoj sledećoj. Trenutno samo nam je samo Budućnost u mislima. Maksimalno smo koncentrisani na dolazak Podgoričana, svesni da moramo sa damo sve od sebe ako želimo da nastavimo seriju pobeda u NLB ligi", rekao je Petar Božić, kapiten Partizana.

Crnogorski predstavnik uvek igra na najvećem nivou protiv 'crno-belih', istakao je trener Partizana Duško Vujošević.

"Budućnost nam dolazi u najnezgodnijem mogućem trenutku. U pitanju je veoma neugodan protivnik, sa sjajnim radnim navikama i uvek silno motivisan, posebno protiv Partizana. Biće nam jako teško, moramo da se koncentrišemo, ako želimo da slavimo u tom meču".
partizan.rs
Budućnost igra odlično ove sezone. U 19 odigranih mečeva ostvarila je 12 pobeda, ali, u subotu gostuju najdominantnijoj ekipi u regionu i trenutno neporaženom timu druge faze Evrolige. Ekipi koja je pored Barse u PAO-a ove sezone pobeđivala još Olimpijakos, Efes Pilsen, Unikahu, Lijetuvos Ritas.

Toga su svesni i Podgoričani, ali ne žele da se bez borbe predaju. Hoće da što skuplje prodaju kožu protiv tima o kome se širom Starog kontinenta piše u superlativima.

"U prvom delu bila je tesna utakmica, a presudila je bolja igra Partizana u finišu. Gledamo kako “crno-bijeli” igraju u Evroligi, beleže sjajne rezultate, a i u NLB ligi igraju dobro. Partizan je apsloutni favorit, a nama jedino preostaje da se maksimalno borimo. Nemamo šta da izgubimo, jedino imamo obavezu da se od prvog do posljednjeg minuta maksimalno zalažemo i da pokušamo da iskoristimo, ako nam se ukaže, šansu za pobedu", izjavio je centar Budućnost M:tela Ivan Maraš.

Svoju šansu za iznenađenje “plavi” vide u činjenici da su se igrači Partizana emotivno i fizički potrošili u dramatičnom meču sa španskim šampionom u sredu veče.

"Partizan ima teže utakmica od nas na evropskoj sceni. Imali su u sredu veoma težak duel sa Barselonom. Možda su se tu malo emotivno i fizički potrošili. Zato možda neće od početka prići utakmici maksimalno angažovano i agresivno. Možda je tu naša šanda da zaustavimo njihov sjajan skok, posebno ofanzivni, po čemu su dominantni i u Evroligi. Uz to, biće potrebno da odigramo agresivno u odbrani kako bi zaustavi napadačku igru Partizana. U svakom slučaju biće veoma, veoma teško", istakao je 23-godišnjem košarkaš.

"Objektivno gledano, pobeda nad Partizanom u Beogradu bila bi iznenađenje. To nikako ne znači da se unapred predamo. U svakom meču, bez obzira sa kim igraš, imaš šansi da pobediš. Tako i mi imamo šansi i protiv Partizana, makar one bile minimalne. Daćemo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno da napravimo iznenađenje, videćemo", zaključio je Maraš.

Utakmica 20. kola NLB lige između Partizana i Budućnosti igra se u subotu od 18 časova. Blagajne hale ’Pionir’ biće otvorene od 16 časova do početka utakmice, a cene karata biće 200 dinara za tribine i 400 dinara za parter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: