Hemofarm ubedljiv protiv Budućnosti

Izvor: B92

Utorak, 25.03.2008.

22:06

Default images

Košarkaši Hemofarm Štade dobili su pred svojom publikom prvi meč četvrtfinalne serije NLB lige sa ekipom Budućnosti. Hemofarm je crnogorsku ekipu savladao rezultatom 87:71 (28:16, 16:19, 17:20, 26:16) . Revanš u Morači igra se u četvrtak, a eventualna majstorica na programu je u subotu, ponovo u Milenijumu.

Hemofarm je tako potvrdio dominaciju nad Podgoričanima na svom parketu. Vrščani su i u ligaškom delu NLB lige i u šesnaestini finala ULEB kupa deklasirali rivale pred svojom publikom i doživeli mnogo blaže poraze na strani.

Rol Maršal je za domaću ekipu dao 25 poena, uz 6 asistencija i 4 skoka. Boris Savović i Nebojša Joksimović dali su po 15, a Vladan Vukosavljević 12 poena.

U gostujućem timu daleko najbolji bio je Nemanja Gordić sa 24 poena, Vladimir Micov dao je 12 poena uz 5 asistencija.

Posle početne inicijative domaćih Budućnost u petom minutu dolazi u jedino vođstvo na meču – 12:11. Sledi serija 19-4, koja Hemofarmu donosi 14 poena razlike na početku drugog perioda.

Budućnost je u dva navrata uspela da svede razliku na pet poena, a početkom poslednjeg perioda Dragojlović je pogodio za samo 61:57, ali će ubrzo razlika ponovo biti dvocifrena.

To je u potpunosti slomilo otpor Budućnosti, koja nije uspela da makar zadrži neizvesnost u finišu.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić je u celini bio zadovoljan onim što su prikazali njegovi izabranici.

"Ovakve utakmice se ne igraju na razliku, već na pobedu. Mi smo trijumf večeras gradili na dobroj igri u prvoj četvrtini, jer je nakon vođstva od 12 poena to diktiralo dalji tog susreta", izjavio je posle utakmice Vukoičić, dodajući da su Vrščani imali nekoliko padova u igri tokom meča.

"Nismo imali dovoljno snage, mudrosti i koncentracije da u pojedinim trenucima reagujemo bolje, pa smo dozvolili Podgoričanima da smanje prednost. Zadovoljan sam činjenicom da su igrači počeli da shvataju neke moje zahteve u igri. Očekuje nas teška utakmica u revanšu, ali verujem da možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je trener Hemofarma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: