NBA na TV B92! - Rakocevic na webu

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2002.

09:45

Default images

29.oktobra počinje nova NBA sezona, a gledaoci u Jugoslaviji će kao i u prethodnim godinama, prenose najbolje svetske košarke moći da gledaju samo – na TV B92!

I pored mnogih »zainteresovanih strana«, NBA je potpisao novi trogodišnji ugovor sa našom kućom, a premijerni meč svi fanovi moći će da gledaju 1.novembra (uskoro ćemo objaviti i koji).

Prenosi će tokom sezone ići u ritmu petak – nedelja, a kada dodje plej of – neće biti spavanja.

Uporedo sa TV prenosima i emisijom »NBA action«, najopsežnije praćenje dogadjaja u NBA ligi i dalje ćete moći da nadjete na sportskom sajtu B92.

Kao i tokom prošle sezone, na dnevnom nivou očekuju vas - rezultati, statistike, fotografije, vesti i zanimljvosti, a posebnu pažnju pridavaćemo i ove sezone stalnim kontaktima i ekskluzivnim intervjuima sa našim košarkašima koji nastupaju u NBA ligi.

Bilo ih je šest, a sad ih je devet – Divcu, Stojakoviću, Rebrači, Radmanoviću, Drobnjaku i Vardi , priključili su se ovog leta Marko Jarić, Igor Rakočević i Predrag Savović.

Kao uvod u novu sezonu, u narednih nekoliko dana objavljujemo ekskluzivne intervjue sa novim jugoslovenskim rukijima – prvi, sa novim plejmejkerom Minesote Timbervulfs Igorom Rakočevićem....

Igor Rakocevic za B92

Igrač, koji je verovatno od prvog intervjua iz vremena Crvene zvezde govorio da mu je ambicija da zaigra u NBA ligi, konačno je stigao tamo gde se igra najbolja košarka.

U septembru 2002.godine, dve godine pošto je kao 51.pik izabran na draftu, Igor Rakočević potpisao je ugovor sa ekipom Minesote Timbervulfs.

U Mineapolis je stigao posle odličnih partija u »Letnjoj NBA ligi« i sa zlatnom medaljom sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu.U prve dve utakmice u predsezoni ostavio je odličan utisak – postizao je poenei asistirao, a to je ono što se od njega i očekuje.

Igora smo našli na putu ka jednom od treninga - prenoseći prve utiske, on je za B92 rekao:

»Za sada sam jako zadovoljan. Za 20-ak dana u Americi, mislim da sam već dosta toga naučio. Odigrali smo već nekoliko utakmica, i totalno je drugačiji stil košarke, zahtevi trenera su isto drugačiji – i teško je prebaciti se na taj novi sistem. Odnosi izmedju trenera i igrača su takodje drugačiji ( na mnogo višem nivou), - sve je to mnogo prisnije, ali i profesionalnije. Od mene se traži dobra odbrana i da upošljavam svoje iskusnije saigrače. Za sada dobro ide.«

Ima li nekih posebnih zahteva?

»Ima, to što sam rekao, da pokažem dobru odbranu i da brzo dodajem, da uopšte ubrzam igru. Oni stvarno mnogo toga traže, ali ja imam sreću da su tu Žare Djurišić i Raša Nesterović, koji mi zaista puno pomažu da sve to brže ukapiram, i da shvatim šta se to od mene traži. Sve je mnogo teže i napornije, ali ovo je najviši nivo, i zadovoljan sam ovim što sam do sada postigao – strpljivo čekam šansu da je iskoristim.«

»Ovo je i više nego što sam očekivao. Ja nisam ni sanjao da ću na ove prve dve pripremne utakmice dobiti minutažu koju mi je ukazana. Prvu utakmicu sam igrao 14, a drugu 21.minut. Moguće je da sam se u pripremnom periodu izborio za takvu poziciju. Odradio sam kamp dobro, iskoristio sam te dve šanse koje sam dobio. Naravno neću poleteti i sada razmišljati da bi trebalo da igram po 30 minuta. Imam veliki motiv da ostavim dobar utisak pred ljudima iz Minesote ove prve godine: Najvažnije za početak je da se adaptiram
na ovu košarku ovde i po cenu neigranja. Na dobrom sam putu, videćemo dokle ću stići«.

Saradnja sa saigračima, izuzimajući Rašu Nesterovića?

»Dobro saradjujem. Igrači maksimalno motivišu jedni druge. Oko nas je uvek i 5-6 trenera, medju njima i Žare Djurišić koji Raši i meni najviše pomaže. Ovde je to mnogo drugačije, igrači se ne druže izmedju sebe toliko van terena. Ali sa druge strane, u hali provodimo dnevno po 5-6 sati, i tu ima dosta prostora za druženje«. Dometi i ambicije Timbervulfsa u novoj sezoni?

»Oni ( treneri) nam za sada nisu izneli neki zacrtani cilj za ovu sezonu. Sigurno da je velika želja navijača i ljudi u klubu da Minesota napravi korak više nego u poslednjih par sezona ( eliminacija u 1.rundi plej ofa). Mislim da imamo kvaliteta, da odemo dalje u drugi krug doigravanja – to bi po meni trebalo da bude neki naš cilj ove sezone«.

Igor je već dobio nadimak!

»Jeste to sam i ja čuo i pročitao u lokalnim novinama. Neki navijači su počeli da viču Igi Pop na jednoj pripremnoj utakmici pre nedelju dana. To je čuo i trener i prihvatio. To je eto, jedna mala anegdota.«

Da li si upoznao Mineapolis?

»Oni su mi pokazali dosta dobrih mesta u gradu, ali ovaj grad ( Mineapolis) nije za izlazak kao Beograd ili neki drugi evropski grad. Mene ove godine samo košarka interesuje, da učim, da igram pravog pleja ( što se ovde izuzetno ceni), stvarno sam usredsredjen samo na košarku, tako da izlascima i provodu ne pridajem veliki značaj ove sezone. Ova sezona je prekretnica u mojoj karijeri i životu , i sigurno je da ovu šansu neću ispustiti.«

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: