Drama do kraja – Blejzersi iščupali pobedu i poslali Sanse kući!

Košarkaši Portland Trejl Blejzersa pobedili su Bruklin Netse 134:133.

Izvor: PT

Petak, 14.08.2020.

08:12

Drama do kraja  – Blejzersi iščupali pobedu i poslali Sanse kući!
(Photo by Ashley Landis-Pool/Getty Images)

Blejzersi su ovim trijumfom obezbedili osmo mesto i u subotu će igrati protiv devetoplasiranog Memfisa za plasman u plej-of.

Portlandu će biti potrebna jedna pobeda kako bi obezbedio doigravanje, dok će Grizliji morati da slave dva puta uzastopno kako bi ušli u osamm.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Najveći gubitnici ovom pobedom Portlanda su jedina neporažena ekipa u "mehuru" – Finiks Sansi. Ekipi iz Arizona bila je potrebna pobeda Netsa kako bi ušli u plej-in, međutim to se nije dogodilo i Blejzersi idu dalje.

Velika drama viđena je na meču između dve tima, te je ekipa Terija Stotsa uspela da slavi tako što je u poslednjoj četvrtini postigla 37 poena, osam više od protivnika. Junaci su Demijan Lilard i Si Džej Mekalum, dok je tragičar Netsa Karis Levert koji je promašio šut za pobedu.

Lilard je pogađa kada je prednost trebalo da se stigne, a Mekalum je u poslednjim minutima držao Blejzerse u prednosti. Si Džej je pogodio na minut do kraja za 134:130 i činilo se da će Portland privesti utakmicu kraju bez problema.

To se nije desilo. Na 40 sekundi do kraja Keris Levert je pogodio uz faul i prednost Blejzersa bila je svega +1. U narednom napadu Karmelo Entoni promašio je trojku i Bruklin je imao napad za pobedu.

Lopta je bila u rukama Leverta koji ovoga puta nije uspeo da pogodi. Entoni je osigurao skok i Portland je pobedio!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lilard sa 42 poena i 12 asistencija, Nurkić je imao 22 poena i 10 skokova, a Mekalum 25 poena i sedam asistencija.

Kod Bruklina bolji od ostalih bio je Levert sa 37 poena i devet asistencija, Heris i Luvavu su postigli 19, a Alen je imao 14 poena i 11 skokova.

Meč između Portlanda i Memfisa igra se u subotu od 20.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: