"All NBA" tim – "Jokić ispred Dejvisa, nema mesta za Dončića"

Beo Roerbah, kolumnista "Yahoo Sports", napisao je članak u kojem je izdvojio najbolje NBA postave za sezonu 2019/2020.

Izvor: PT

Subota, 28.03.2020.

16:35

Default images

Pod uslovom da se više ne odigra nijedan meč u ligaškom delu sezone, što je moguće usled pandemije koronavirusa, Roerbah je izabrao takozvano "All NBA" timove.

Nikola Jokić prethodne takmičarske godine bio je u prvom timu NBA, što je bio najveći uspeh za nekog srpskog košarkaša u najjačoj ligi na svetu.

Ove nije krenuo najsajnije, ali je po svom običaju počeo da briljira od sredine decembra i ponovo je istakao kandidaturu za "First team All NBA"

Ipak, mnogi su se iznenadili kada su videli Jokića ispred Entonija Dejvisa u prvom timu. Visoki igrač Lejkersa igra sjajnu sezonu i pretpostavlja se da će biti u prvom timu. Ali, ne i kod Roerbaha.

Prvi tim NBA po kolumnisti "Yahoo Sports": Džejms Harden, Lebron Džejms, Kavaj Lenard, Janis Adetokumbo i Nikola Jokić.
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
"Možemo da debatujemo da li Dejvis zaslužuje da bude pre Jokića u prvom timu, ali činjenica je da Nikola ima mnogo veću odgovornost u timu Denvera", napisao je on i dodao:

"Jokić je statistički lider Nagetsa u poenima, asistencijam i skokovima, ima ogroman uticaj na igru i od mene je dobio prednost u odnosu na Dejvisa".

Mnogi su kritikovali ovakav odabir Roerbaha jer Dejvis može da bude i pored Jokića u timu, kao "forward", dok bi u tom slučaju otpao Kavaj Lenard koji je propustio mnogo utakmica zbog "load management".

Roerbah je odabrao i druge postave:

Drugi najbolji tim NBA: Luka Dončić, Demijan Lilard, Džimi Batler, Paskal Sijakam, Entoni Dejvis.

Treći najbolji tim: Rasel Vestbruk, Kris Pol, Kris Midlton, Džejson Tejtum, Bem Adebajo.

Prvi najbolji defanzivni tim: Ben Simons, Markus Smart, Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis, Rudi Gober.

Drugi najbolji defanzivni tim
: Erik Bledso, Kajl Lauri, Kavaj Lenard, Džejson Tejtum, Bem Adebajo.

Kako komentarišete ovakvu podelu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: