Maloun: Jokić je Denver, on je simbol franšize

Košarkaši Denvera u noći između subote i nedelje u "Pepsi areni" igraju prvi meč plej-ofa u NBA protiv San Antonija.

Izvor: Z.K.

Subota, 13.04.2019.

11:52

Maloun: Jokić je Denver, on je simbol franšize
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Za mnoge igrače Nagetsa, pa i samog Nikolu Jokića to će biti sasvim novo iskustvo, ali i ono u kojoem će svakako imati prilike da uživa, kao što je činio i do sada u sezoni.

Jukić i Denver imaju sezonu za priču, na 82 utakmice zabeležili su 54 pobede i tako došli do pozicije drugog nosioca na Zapadu. Međutim, igraju protiv petostrukog osvajača prstena.

Nervoza u Denveru je svakako prisutna, ali svi kažu da nema razloga za to.

"Ne treba previše razmišljati o utakmici", smatra Pol Milsap.

Jokić je dodao da je to "meč kao i svaki drugi", ali da ne zna šta da očekuje, a trener Majkl Maloun je pohvalio srpskog košarkaša. Reči koje su diurektna poruka Jokiću da je on taj koji sada treba da povede tim ka novim pobedama.

"Pitao sam ga nedavno da li je zamišljao da će igrati na Ol Staru, ili da će se izjednačiti sa Majklom Džordanom po broju ostvarenih tripl-dablova u karijeri. Rekao mi je da nije ni zamišljao da će igrati u NBA. Talentovan je, nije sebičan, inteligentan je. Čini sve igrače oko sebe boljim",izjavio je Maloun.

Kao trener može da zna i vidi mnogo više o igraču nego obična publika.

"Ono čime sam posebno zadovoljan nema veze sa njegovom igrom. Po meni, najveći napredak što se Nikole tiče, je taj što je postao lider ekipe. Bolji je primer ostalim momcima. To mi se dopada više nego bilo šta drugo. On je zaštitno lice ove franšize", jasan je Maloun.
AP Photo/David Zalubowski
Znači Denver, to je Jokić. A kada je neko lider, on je u posebnom fokusu protivnika.

"Slede brojne misaone igrice. Mnogo će toga usmetiti ka Jokiću, samo da ga poremete", upozorio je Pol Milsap.

Da li su komplimenti pre meča jedna od tih igrica? Moguće, mada je Jokić i ranije pokazivao da je prilično imun na pohvale sa strane. Iznova je pružao sve bolje i bolje partije.

"Jokić ima jak smisao za humor. Nije momak iz teretane, ne trči tako brzo, ali je jedan od najpametnijioh igrača u ligi. Ima veštine, zna kako da ih koristi i uživa đavolski mnogo u svemu što mu se događa", rekao je nedavno trener San Antonija Greg Popovič.

Vreme da se sa komplimentima stane i da Jokić i u plej-ofu još jednom pokaže da reči drugih nisu važne, već dela na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: