Dvejn Kejsi novi trener Detroit Pistonsa

Dvejn Kejsi, nekadašnji šef struke Toronto Reptorsa, potpisaće petogodišnji ugovor sa Detroit Pistonsima, prenosi novinar ESPN Adrijan Vojnarovski.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

18:55

Dvejn Kejsi novi trener Detroit Pistonsa
Photo by Jason Miller/Getty Images

Kejsi, koji je od strane svojih kolega izabran za najboljeg trenera sezone 2016/2017, dobio je otkaz u Torontu na kraju takmičarske godine.

Jedan od glavnih razloga zašto su se Reptorsi i Kejsi razišli jeste neuspeh u plej-ofu, pošto ekipa iz Kanade nekoliko godina zaredom nije uspela da dobre partije iz ligaškog dela prenese u postsezonu.

Sa druge strane, Pistonsi su se razišli sa Stenom Van Gandijem i već nekoliko nedelja nalaze se u potrazi za novim trenerom. Među kandidatima za klupu Pistonsa bili su Etore Mesina i Šarunas Jasikevičus, međutim slovo je palo na Kejsija.

Dven Kejsi ima 61 godinu u trenerskim vodama je od 1979. godine, a u NBA od 1994. Jedanaest godina bio je asistent u štabu Sijetl Supersoniksa, a od 2005. do 2007. vodio je Minesotu.

Potom je tri godina bio pomoćni trener u Dalasu, dok je od 2011. do 2018. bio na čelu Reptorsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: