Bogdanović srušio 'Kralja' posle -17, Baksi i Vizardsi uzvratili

Indijana Pejsersi ponovo su poveli u prvoj rundi plej-ofa Istoka protiv Klivlend Kavalirsa pošto su slavili u trećem meču – 92:90.

Izvor:

Subota, 21.04.2018.

08:15

Bogdanović srušio 'Kralja' posle -17, Baksi i Vizardsi uzvratili
Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Najzaslužniji za pobedu domaćina, odnosno preokret posle 17 poena zaostatka, bio je fenomenalni Bojan Bogdanović sa ličnim rekordom u doigravanju od 30 poena.

Hrvatski reprezentativac blistao je u poslednjoj četvrtini ubavši polovinu svojih poena, dok je Džej-Ar Smit očajno šutirao uz zvuk sirene sa gotovo pola terena.

U preostala dva meča Istočne konferencije, Vašington Vizardsi su predvođeni Džonom Volom i Bredlijem Bilom smanjili zaostatak protiv Toronto Reptorsa 122:103 za 2-1 u seriji.

S druge strane, Krist Midlton i Janis Adetokumbo predvodili su Milvoki Bakse do ubedljivog slavlja nad Boston Seltiksima 116:92, takođe za 2-1 u seriji.
Photo by Stacy Revere/Getty Images
Vicešampioni će i te kako imati za čime za žale pošto su kontrolisali meč tokom njegovog većeg dela, na odmoru je imao spomenutih, maksimalnih 17 poena viška, ali se onda probudio odlični hrvatski šuter i šuterskom simultankom doneo delirijum u Indijanapolis.

Kavsi su imali šansu za pobedu u poslednjih pet sekundi, pošto je Daren Kolison pogodio samo jedno slobodno bacanje, ali je Dže-Ar odlučio da šutira iz gotovo nemoguće pozicije umesto da proigra usamljenog Džordana Klarksona u ćošku.

Popularni 'Babo' duel je završio sa sjajnim procentima šuta (4/6 za dva, 7/9 za tri) i četiri skoka, a najbolje ga je pratio Viktor Oladipo sa 18 poena, sedam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte. Dvocifren je bio još Tadejus Jang sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Majls Tarner upisao osam poena i deset skokova.

Kod gostiju je najbolji bio Lebron Džejms sa 28 poena (6/15 za dva, 4/7 za dva), 12 uhvaćenih lopti i osam asistencija, ali i šest izgubljenih. Ipak, istakli su se samo još Kevin Lav sa 19 poena i šest skokova, odnosno Džordž Hil sa 13. Posle dva rutinska trijumfa u Masačusetsu, Seltiksi nisu imali ni najmanje šansi da eventualno prelome seriju protiv Baksa u Vinskonsinu.

Domaćini su sa velikom energijom ušli u meč pred svojom publikom i već posle uvodnih dvanaest minuta košarke stvorili su veliki petnaest poena predosti, da bi već do poluvremena sve praktično bilo rešeno (58:35).

Najraspoloženiji u redovima Milvokija bio je Kris Midlton sa 23 poena (7/11 za dva, 3/6 za tri), osam skokova i sedam asistencija, a raznovrsnu partiju pružio je i Janis Adetokumbo sa 19 poena, šest proigravanja i pet skokova. Odlični su bili i Erik Bledsou i Džabari Parker sa 17 poena.

Kod gostiju najbolji je bio Al Horford sa 16 poena, Greg Monro upisao je dabl-dabl s klupe s poenom manje i 12 uhvaćenih lopti, dok je Džejson Tejtum ubacio 14 poena i imao pet skokova. Uzbuđenja nije bilo ni u prestonici Sjedinjenih Američkih Država gde su Džon Vol i Bredli Bil ostavili nadu Vizardsima da mogu do preokreta protiv prve ekipe Konferencije.

Domaći su u drugoj četvrtini uspeli da stvore prvu osetniju prednost, a potom u trećoj i definitivno prelomili susret u svoju korist.

Vol je pored 28 poena (12/19 za dva, 0/4 za dva) imao i 14 asistencija, šest skokova i četiri krađe, dok je Bil uz isti poenterski učinak (6/10 za dva, 4/9 za tri) imao po četiri uhvaćene lopte i uspešnih dodavanja i ukradenu loptu manje od Džona. Marćin Gortat dodao je 16 poena i pet skokova, a Majk Skot i Keli Ubre junior po 12.

Kod Kanađana je prednjačio Demar Derouzan sa 23 poena (9/19 za dva, 1/3 za tri), četiri asistencije i tri skoka. Kajl Lauri imao je 19 poena i osam proigravanja, a Jonas Valančunas 14 poena i pet skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: